Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRESEN SPORTSKI SVIJET

Tko je poginuli europski prvak u ratu u Ukrajini? Živio je u Hrvatskoj i stekao prijateljstva

AFP
07.05.2024.
u 09:44

Pelešenko je jedno vrijeme živio u Splitu i bio član kluba dizača utega Split. Obožavao je Hrvatsku, posebno Dalmaciju, a u Splitu je stekao brojna prijateljstva

Svijet sporta i dalje je potresen tužnom vijesti. Dvostruki europski prvak u dizanju utega Oleksandar Pelešenko (30) poginuo je u ratu u Ukrajini.

Vijest je potvrdio izbornik ukrajinske reprezentacije u dizanju utega Viktor Slobodjanjuk. Pelešenko je ubijen u nedjelju tijekom borbi na ratištu, a vojsci se pridružio 2022. godine.

Nastupao je Pelešenko na velikim natjecanjima od 2015. do 2017. godine, nakon čega je 2018. suspendiran zbog dopinga, i to čak na osam godina.

Europski prvak u kategoriji do 85 kilograma postao je 2016. i 2017. godine. Zlatom se prvo okitio 2016. godine u norveškom Fordeu, a godinu kasnije na europskom prvenstvu u Splitu obranio je naslov, čime je ostvario najveći uspjeh u karijeri.

VEZANI ČLANCI:

Međutim, to nije jedina njegova poveznica s hrvatskom obalom. Naime, Pelešenko je jedno vrijeme živio u Splitu i bio član kluba dizača utega SplitObožavao je Hrvatsku, posebno Dalmaciju, a u Splitu je stekao brojna prijateljstva.

Isto tako, vrijedi i naglasiti da je na Olimpijskim igrama bio nadomak medalje. U Rio de Janeiru 2016. godine osvojio je četvrto mjesto u kategoriji do 85 kilograma.

Komentara 2

Avatar Idler 3
Idler 3
10:51 07.05.2024.

Jenostavni odgovor - to je čelovek kaj se išel borit za svoju domaju, a ne skit vu Minkenu ! Pokoj mu duši !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije