ZBOGOM ZADRU Pogodak Tomasova u remiju s Interom

Tomasov potvrdio: Prelazim u Hajduk

30.11.2008.
u 18:02

Marin Tomasov novi je igrač Hajduka, a na tri i pol godine sa Splićanima će potpisati i golman Danijel Subašić. To je potvrdio Reno Sinovčić, ali i Marin Tomasov koji je pred Zadranima u svom oproštaju odigrao možda i najbolju utakmicu! No, to nije bilo dovoljno za pobjedu Zadra.

Na Stanovima se prije konferencije za novinare odvijao pravi pljusak. Emocija, znanja najveće zadarske zvijezde, ali prije utakmice i onaj pravi, kišni koji je vjerojatno glavni razlog što Zadar nije nastavio seriju uspjeha na domaćem terenu. Jer, Iliji Sivonjiću olakšan je put do izjednačujućeg gola dvije minute prije kraja kada je jedan od igrača proklizao, a po klizavom terenu i lopta je dobila ubrzanje do mreže vratara Vukovića.

Sve do tada Zadar je opravdavao ulogu favorita, a s obzirom na iskazanu nadmoć na lošem terenu gledatelje je više zanimalo o kojem će to svom budućem klubu zboriti Marin Tomasov nakon utakmice. Svjesni da će mladu zadarsku zvijezdu ubuduće gledati u dresu drugog kluba, navijači su svaki potez Tomasova pratili s odobravanjem, ali i s velikim ovacijama pogotovo kada je u 22. minuti iz slobodnog udarca s preko 20 metara dao eurogol.

Samo je sreća i ponovno brzi klizavi teren spasio Intera kada je njihova golmana zaobišao također Tomasov i pogodio stativu, a prilikom Tomasovljevog fantastičnog voleja Zaprešićane je spasio baš Brašnić. No, za prilikama se nije žalilo jer nitko, barem kod Zadrana, nije vjerovao u povratak i izjednačenje Intera. No, to se ipak dogodilo i Zadru je ostala grčevita borba za ostanak. Unatoč tome nije sve stalo, barem nije za Marina Tomasova koji kreće dalje i koji je objavio da odlazi u Hajduk.

- Odlučio sam ići u Hajduk. Jedan od razloga je moja ljubav prema Dalmaciji. Teško mi je ići iz Zadra, ali takav je život - rekao je Marin koji je nakon gola podigao majicu s natpisom “Ponosan sam što sam Zadranin”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije