poraz Cedevite

Trener Oktobra u igru je morao uvesti i predsjednika

Cedevita - Crveni oktobar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
12.02.2015.
u 08:47

Dirk Bauermann: Šef troši puno novca na klub, no neće više igrati...

Košarkaši Cedevite izgubili su u posljednjem, 6. kolu razigravanja po skupina Eurokupa od ruskog Crvenog oktobra sa 92:101 (17:26, 24:23, 24:23, 27:29). Sreća pa je Cedevita ranije izborila prolazak u osminu finala. No, porazom su izgubili prvo mjesto pa će umjesto sa turskim Banvitom igrati sa Gran Canarijom.

- Nismo namjerno birali suparnika, ali mi se čini da je španjolska momčad nekako bolji izbor za nas - rekao je Jasmin Repeša, trener Cedevite.

Teško se prisjetiti kada je Cedevita primila preko stotinu koševa.

- Kada primiš preko stotinu koševa onda je naučna fantastika da ne izgubiš utakmicu. Nažalost, razigrali smo njihove šutere koji su pogađali trice kao na treningu - rekao je Marko Arapović, centar Cedevite.

Zanimljivo je da su u ruskoj momčadi starteri Amerikanci. Njih petorica postigla su ukupno 96 koševa i svi su bili dvoznamenkasti - McGrath (17), Victor (19), Travis (17), Hamilton (13) i Culpepper (30).

- Lijepo je opet vratiti se u Hrvatsku. Razumio sam sve psovke sa tribina - rekao je Romeo Travis koji je nekada igrao u Zadru.

A šest minuta na parketu proveo je Dmitri Gerasimenko, predsjednik ruskog kluba. Imao je jedan skok, napravio je dva prekršaja i imao jednu izgubljenu loptu. Ne, nijednom nije uputio loptu prema košu.

- Nezgodno mi je govoriti o tome. On je čovjek koji troši velik novac za klub. Njegov san je bio igrati protiv jakih europskih momčadi. Mislim da mu je ovo posljednja europska utakmica - rekao je Dirk Bauermann, njemački trener na klupi Crvenog oktobra.

Kod Cedevite su najefikasniji bili Gordić (17), Arapović (14), Pilepić (11), Ramljak (9) i A. Delaš (9).

>>Šest Amerikanaca 
i pet Rusa zajedno dobro funkcioniraju

Komentara 1

DA
DARC2332
12:52 12.02.2015.

a da tedeski zaigra koju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije