Hrvatice udaraju sve jače

Tri medalje za naše boksačice na juniorskom EP-u, Šteko u finalu

02.10.2022.
u 22:14

Uz tri medalje na kadetskom Prvenstvu Europe i srebro Nikoline Ćaćić na EP-u U-22 u Poreču, mlade Hrvatice su u 2022. osvojile ukupno sedam velikih medalja

Da je ženski boks u Hrvatskoj u uzletu najnovija potvrda stiže iz talijasnkog Montesilvana gdje se održava juniorsko Prvenstvo Europe. A s njega će se čak tri hrvatske cure vratiti s odličjima koje čine sedam odličja u ukupnom zbiru ženskih postolja na velikim natjecanjima u 2022. godini. Tri medalje osvojile su hrvatske kadetkinje na Prvenstvu Europe u Turskoj, srebro je osvojila Nikolina Ćaćić na Prvenstvu Europe do 22 godine a evo sada su juniorke osvojile tri kolajne.

Lana Paljušić (54 kg) i Nika Lopac (80 kg) izborile su bronce a sjajna  Mariela Šteko (63 kg) borit će se za zlato. U polufinalu je Mariela, podijeljenom odlukom sudaca, pobijedila Španjolku Rodriguez (3:2) i u utorak će se za naslov prvakinje Europe boriti protiv Turkinje Babbat.

Ovo je druga medalja za ovu obitelj iseljenih Hrvata u kojoj medalje kuje otac i trener Mladen Šteko. Na već spomenutom kadetskom Prvenstvu Europe mlađa Marielina sestra Valeria osvojila je broncu.

A da je münchenska dvorana iseljenih Hrvata istinska kovačnica odličja potvrđuje i slučaj Lane Paljušić, članice BK Kutine, koja trenira u njemačkom klubu braće Šteko, Mladena i Pavlice, borilačkih majstora koji se diče naslovima prvaka svijeta u kikboksu.


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije