Europski nogomet

Tudorova momčad u sve većem zaostatku: Lens se novom pobjedom nada osigurati prednost

Ligue 1 - RC Lens v Olympique de Marseille
Foto: JOHANNA GERON/REUTERS
1/3
13.05.2023.
u 08:34

Svladavši Reims 2:1 Lens je pet bodova ispred Marseillea kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor, ali i s jednom utakmicom više. Ovisno o ishodu utakmica koje se igraju ovog vikenda Lens u najboljem (i slabo izglednom) slučaju može doći na tri boda razlike od vodećeg PSG-a. Mallorca je s 1:0 svladala Cadiz i skočila na 10. mjesto La Lige

Nogometaši Lensa su s igračem manje nadoknadili gol zaostatka i pred svojim navijačima svladali Reims sa 2:1 u prvoj utakmici 35. kola francuskog prvenstva.

Kevin Danso je u 19. minuti napravio prekršaj za kazneni udarac i crveni karton. Balogun je s bijele točke donio prednost Reimsu. No, gosti nisu znali iskoristiti brojčanu prednost na terenu. U 40. minuti Frankowski je iz kaznenog udarca izjednačio, a pobjedu Lensu donio je kapetan Seko Fofana u 55. minuti.

S nova tri boda Lens je došao do njih 75, samo tri manje od vodećeg PSG-a koji ima utakmicu manje. Marseille je treći sa 70 bodova i utakmicom manje od Lensa. Reims je sa 50 bodova ostao na 10. mjestu. PSG u subotu navečer igra protiv Ajaccia, 18-plasirane momčadi u poretku. Marseille se u nedjelju navečer susreće s Angersom, momčadi na samom začelju poretka.

La Liga: Mallorca prekinula loš niz

Pobjedom 1-0 na domaćem travnjaku protiv Cadiza, nogometaši Mallorce prekinuli su niz od tri prvenstvene utakmice bez pobjede i sa 44 boda prebrinuli brige oko opstanka u LaLigi.  Pogodak za pobjedu postigao je Maffeo u 16. minuti.

Sa 44 boda Mallorca je trenutačno skočila na 10. poziciju, a isti broj bodova imaju Osasuna i Sevilla. Cadiz je sa 35 bodova ostao na 15. mjestu, ali je u grčevitoj borbi za opstanak, jer ima samo bod više od Getafea koji drži 18. poziciju i Valencije koja je na 17. mjestu. Valladolid je sa 35 bodova na 16. poziciji, a Almeria koja je 14. ima 36 bodova.

Elche je sa 16 bodova već budući drugoligaš, a Espanyol se sa 31 bodom još uvijek nada da se može spasiti. No, za to mu je potrebna nedjeljna (21 sat) pobjeda nad gradskim suparnikom Barcelonom, koja bi pobjedom u tom dvoboju četiri kola prije kraja mogla i matematički osigurati naslov prvaka.   

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije