Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU STRANI SUCI

Turci povlače potez kao i Hrvati nakon otvorenog rata sa savezom

fenerbahče - bešiktaš
Reuters/PIXSELL
12.04.2024.
u 15:11

Fenerbahče je u otvorenom ratu s TFF-om, a prošlog vikenda je povukao momčad s terena u drugoj minuti finala Superkupa protiv Galatasarayja.

U posljednjih sedam kola turskog nogometnog prvenstva ove sezone u ključnim utakmicama bit će angažirani strani VAR suci, objavio je Turski nogometni savez (TFF).

Ova objava dolazi nakon što su čelnici Fenerbahčea, trenutno drugoplasiranog u prvenstvu s dva boda iza Galatasaraya, prošli tjedan javno doveli u pitanje poštenje turskih sudaca.

"Strani VAR suci bit će angažirani za ključne utakmice u borbi za naslov prvaka i u borbi za ostanak u ligi od 32. kola do kraja prvenstva," objavio je TFF u priopćenju za javnost.

Već ovoga vikenda strani suci bit će angažirani na tri utakmice Ankaragucu - Gaziantep, Fatih Karagumruk - Fenerbahče, te Alanyaspor - Galatasaray.

TFF je dodao kako je sklopio sporazum s talijanskim, španjolskim, njemačkim, nizozemskim i portugalskim savezom.

Predsjednik Fenerbahčea Ali Koc prije nekoliko dana je izjavio kako postoji "mreža u sjeni u turskog nogometa koja odlučuje o tome kako će se prvenstvo voditi preko sudaca".

Istanbulski klub je u otvorenom ratu s TFF-om, a prošlog vikenda je povukao momčad s terena u drugoj minuti finala Superkupa protiv Galatasarayja.

Fener je iz prosvjeda započeo utakmicu s U-19 ekipom, a nakon što je Mauri Icardi već u prvoj minuti doveo Galatasaray u vodstvo, igrači Fenera su napustili teren i susret je prekinut.

Utakmica je registrirana rezultatom 3-0 za Galatasaray, a Fener je kažnjen sa 115.000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije