VEĆ JE STIGAO

Turci ulaze u hrvatski nogomet? U glavnoj ulozi čovjek kojem prijeti zatvor jer je prebio suca

Turkish club president punches referee in the face after Super Lig game in Ankara
Foto: Depo Photos/REUTERS
1/2
22.10.2024.
u 16:09

Glas Istre piše da mogući dogovor Turaka i Baska o kupoprodaji Istre 1961 još nije na vidiku jer je prevelika razlika između onoga što aktualni vlasnik traži i onoga što potencijalni budući nudi

Ako je vjerovati napisima Glasa Istre, donedavni predsjednik turskog nogometnog prvoligaša Ankaragucua, Faruk Koca, zainteresiran je za kupnju NK Istre 1961. Pulski prvoligaš u vlasništvu je španjolske grupacije Baskonia-Alaves, a službenih nagađanja o prodaji još uvijek nema. Dapače, sve je i dalje na "dugom štapu".

Ipak, pulski mediji otkrivaju da je Koca već u Hrvatskoj te da ozbiljno razmatra ulaganje u našeg prvoligaša. Za podsjetnik, Koca je prošle godine doživotno izbačen iz turskog nogometa jer je na jednoj utakmici prebio eminentnog suca Halila Umuta Melera.

Turci su s bogatom delegacijom koja broji petnaestak ljudi već stigli u Pulu, a u tijeku utorka ili srijede trebali bi se sastati s predstavnikom vlasnika iz baskijske grupacije. Zanimljivo je i to da je dolazak Turaka iznenadio i same vlasnike. Istina jest da su bili u Puli na utakmici Istre i Osijeka, ali tada još nisu bili najavili svoj dolazak u klub na službenoj osnovi.

Glas Istre piše da mogući dogovor Turaka i Baska o kupoprodaji Istre 1961 još nije na vidiku jer je prevelika razlika između onoga što aktualni vlasnik traži i onoga što potencijalni budući nudi.

Na kraju, uzgred rečeno, Faruku Koci zbog suludog čina na utakmici prijeti zatvor, i to dugotrajna kazna, do 13 godina. Iz njegove stranke izbacio ga je turski predsjednik Erdogan.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar rubinet
rubinet
17:24 22.10.2024.

N.K. Istarski janjičar.....

KU
Kujttim
16:41 22.10.2024.

Tako nam i treba kad u najrazvijenijoj županiji u RH ne možemo imati hrvatski kapital u NK Istri. Neka Turci kupe NK Istru, pa neka za 10 godina na stadionu NK Istre naprave Islamski centar i džamiju s minaretom koji će biti viši od najviše katoličke crkve u Puli. Uništili su Uljanik, sada neka i NK Istru prodaju Turcima, a Nacionalni park Brijuni ustupe šeicima iz Saudijske Arabije na 99 godina. Neka daju koncesiju i na pulsku Arenu. Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije