HAJDUK, BAYERN, BANJOLE...

U Dinamu su se upalila sva zvona za uzbunu: Moraju li strahovati i od istarskog četvrtoligaša?

Koprivnica: NK Slaven Belupo i GNK Dinamo sastali se u 7. kolu Prve HNL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
22.09.2024.
u 11:31

Što se sada mota po glavi Sandru Perkoviću? Poslati na teren u Istru juniore, B-postavu, nešto miješano ili pak one najjače? Može li plava družina među sobom naći 11 igrača koji će nakon tri-četiri turobne partije konačno nešto odigrati?

Sve je počelo naoko bezazlenim remijem na Rujevici. Rekao bi čovjek - 1:1 je s Rijekom na njenom terenu iz Dinamovog aspekta uvijek solidan rezultat. Znala je Rujevica, nekoć i Kantrida biti mjesto na kojem bi plavi polomili zube, a onda se zadnjih godina i ta slika promijenila. Jedan bod, s tek nešto lošijim drugim poluvremenom u odnosu na dotadašnji ovosezonski prosjek Dinamovih "bpm" brojki. Mogli su Riječani i do pobjede, ništa iznenađujućega ne bi bilo da se uz ljepoticu Veldina Hodže na njegovom riječkom oproštaju u mreži Ivana Nevistića našla još pokoja lopta.

Nevistić je, sjetit će se mnogi, u zadnjoj riječkoj europskoj sezoni bio jedan od najboljih vratara grupne faze Europske lige. Skidao je Real Socieadu i Napoliju zicere i time najavio dolazak u Dinamo koji će ga tek privremeno najprije poslati u Lokomotivu, a onda odlaskom Dominika Livakovića trajno ustoličiti među vratnice  na Maksimiru. Nevistić je sada novi heroj plavih, iako je u pet dana kroz dvije utakmice akumulirano "popio" 13 golova.

Iza devetke u Münchenu i četvorke u Koprivnici valja se i navijačka priča. Boysi su nakon debakla u Podravini igrače poslali u svlačionicu bez pozdrava, a pogled na kalendar sada ipak budi nadu i vjeru u neke pozitivnije pomake. Evo, već u srijedu popodne hrvatski prvak igrat će u šesnaestini finala Kupa protiv Banjola. Hajduk, Bayern, Slaven Belupo, Banjole... Bit će to fešta za to malo mjesto, cijelu okolicu Pule i južnu Istru, za cijelu medulinsku općinu. Na malo igralište na Prematinki dolazi hrvatski prvak.

FOTO Pogledajte smrknuta lica utučenih dinamovaca, kao da ne znaju što ih je snašlo

Koprivnica: NK Slaven Belupo i GNK Dinamo sastali se u 7. kolu Prve HNL
1/9

Zaista, trebaju li se u Dinamu sada bojati momčadi koja se natječe u 3. NL Zapad, četvrtom rangu hrvatskog nogometa? Banjole su i na četvrtoligaškoj ljestvici tek na 12. mjestu od 16 klubova, s tek jednom pobjedom u prva četiri kola tog natjecanja. Scenarij sličan onome Slaven Belupa koji do dolaska Dinama u šest kola HNL-a nije znao za pobjedu. A onda su plavima u jednoj večeri sasuli četiri komada u mrežu, jedan više nego svima zajedno ove sezone do sada.

Standings provided by Sofascore

Što se sada mota po glavi Sandru Perkoviću? Poslati na teren u Istru juniore, B-postavu, nešto miješano ili pak one najjače? Može li plava družina među sobom naći 11 igrača koji će nakon tri-četiri turobne partije konačno nešto odigrati? Koga uopće posjesti na autobus preko Učke?

Jasno je kao dan, u Dinamu nakon koprivničkog harakirija sve zvoni na uzbunu. Profesor Baltazar negdje u kancelariji miješa najbolji miks za novog trenera, lice koje je trebalo dovesti - ne danas, ne jučer, već prekjučer. Dinamu sada treba osoba s karakterom i znanjem, a ponajviše iskustvom. Netko kome će vjerovati i uprava i navijači, ali što je najvažnije i igrači. Netko iza koga se može stati... Navijači su nestrpljivi, a sada više ni istarski četvrtoligaš ne zvuči kao netko koga se lako može pobijediti.

Ključne riječi

Komentara 3

JM
JMN
12:48 22.09.2024.

Dragi komentatori, došao sam da saznam najnovije informacije od vas u kojem našem klubu je danas potpuni raspad sistema i kaos jer ga vodi ulica umjesto nekog svemogućeg baje.

EJ
ejStef
13:34 22.09.2024.

Ovo je ogledalo nove uprave koja ispada totalno nesposobna. Vidjelo se i na prijelaznom roku da nešto gadno ne štima, naročito kada su otkantali Šotičeka, da bi mogli dovoditi čudne poluigrače... Očito novi manageri koji dovode te igrače imaju neke dealove sa Zajecom i Marićem, nema drugog objašnjenja, a Andi Bara je odjednom persona non grata, onaj koji je doveo vrhunske igrače i napravio vrhunske transfere (zajedno s Mamićima)... Ono na što su ljudi upozoravali, sada se pokazalo, Dinamo je klub možda za sredinu ljestvice, kanta za napucavanje ne samo u LP, već i u domaćem prvenstvu. Ova uprava je uspjela izvući prošlu sezonu zahvaljujući radu onih prije, no to je ishlapilo, kao i sreća. Ovdje je sva nesposobnost izašla na vidjelo i situacija je puno gora nego kada su tu bili deda, Vlatka i Čačić... Nova uprava je potjerala svu struku iz kluba, sada dijele novce, a Dinamo ide put Cibone.

Avatar Trava
Trava
12:01 22.09.2024.

Samo se treba pogledati statistika svakog igraca i odmah ce se vidjeti tko igra ispod prosjeka i takve izbaciti iz momcadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije