ODLUKE IZ LONDONA

Uefa: Finale LP 2015. u Berlinu, a za rasizam drastične kazne

Michel Platini
Reuters
23.05.2013.
u 17:26

Igrači kojima bude dokazana krivnja za rasizam bit će suspendirani najmanje deset utakmica

Uefin Izvršni odbor sastančio je u Londonu ovih dana uoči finala Lige prvaka i donio nekoliko konkretnih odluka vezanih za glavna natjecanja na Starom kontinentu.

Iako će odluke službenu potvrdu dobiti tek u petak, procurilo je ono o čemu se već neko vrijeme priča – pobjednik Europske lige u sezoni 2015./2016. osigurat će izravni plasman u skupinu Lige prvaka sljedeće sezone.

Odlučeno je kako će se finale Lige prvaka 2015. igrati u Berlinu, a ono Europske lige u Varšavi.

Na dnevnom redu našao se i rasizam koji će ubuduće biti rigorozno kažnjavan. Ubuduće će igrači kojima bude dokazana krivnja za rasizam biti suspendirani najmanje deset utakmica, a rasizam na tribinama bit će kažnjen djelomičnim zatvaranjem tribina. Svaki novi ispad vodit će do potpunog zatvaranja stadiona za publiku.

Raspravljalo se i o vrijeđanju sudaca koje će biti kažnjavano sa 15 utakmica suspenzije. Vrijeđanje službenih osoba na utakmici igrače će stajati dvije do tri utakmice suspenzije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije