Kazakhstanci

Uefa zaprijetila Šahteru: Ne koljite ovce inače ćemo vas suspendirati!

celtic
Craig Halkett/Press Association/PIXSELL
28.08.2013.
u 15:09

Ovogodišnja senzacija u kvalifikacijama Lige prvaka Šahter Karagandi svoj uspjeh očito vidi u ritualima. Naime, Kazakhstanci prije svake utakmice kolju ovcu

Ovogodišnja senzacija u kvalifikacijama Lige prvaka Šahter Karagandi svoj uspjeh očito vidi u ritualima. Naime, Kazakhstanci prije svake utakmice kolju ovcu.

Krovna Europska nogometna organizacija Uefa upozorila je kazahstanski Šahter iz Karagandija da će protiv kluba pokrenuti disciplinski postupak ukoliko se nastavi sa ritualom da pred svaku utakmicu na centru terena ritualno zakolju ovcu.

Posljednji put to se dogodilo pred prvu utakmicu sa škotskim Celticom u playoffu Lige prvaka.

Povjerenik natjecanja Giorgio Marchetti upozorio je izvršnog predsjednika Šahtera Jerdena Kalilina da klub mora prestati s ovakvim ritualima.

- Iako neke od ovakvih stvari vuku duboke korijene iz nacionalnih kultura, smatramo da njima nije mjesto na sportskim terenima. Zato je klanje ovce, prije, za vrijeme ili poslje utakmice pod okriljem Uefa neprihvatljivo i nećemo ga tolerirati -  istaknuo je Marchetti.

 Grupa za zaštitu životinja (PETA) nedavno je žestoko protestirala kod predsjednika Uefe Michela Platinija zbog događaja u Kazahstanu.

 Podsjetimo, večeras u Glasgowu Kazahstanci iz prve utakmice brane prednost od 2:0 i nadomak su povijesnom ulasku u Ligu prvaka.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije