eng - ukr 1:0

Ukrajincima nije priznat gol! Englezi osvojili skupinu D

Wayne Rooney (1)
Reuters
19.06.2012.
u 20:42

Rooney je odradio dvije utakmice kazne pa se vratio sa stilom - pogotkom glavom donio pobjedu Englezima

Pobjedom protiv Ukrajine 1:0, Engleska je izborila prvo mjesto u skupini, te ih u četvrtfinalu očekuje susret s Italijom. Na ruku im je išao i rezultat druge utakmice igrane u Kijevu, u kojem je Švedska svladala Francusku 2:0. Momčad Laurenta Blanca kartu za polufinale tražit će preko Španjolske.

Ševčenko na klupi, a Rooney na travnjaku, bila je glavna vijest na početku susreta Ukrajine i Engleske. Izbornik Ukrajinaca Oleg Blohin morao je izostaviti svoju najveću zvijezdu zbog bolova u koljenu. Ševčenko je ozljedu obnovio već nakon prvog susreta sa Šveđanima, ali je stisnuo zube i nastupio protiv Francuske u drugom kolu. Priliku je dobio tek u posljednjih dvadesetak minuta. Rooney je pak odradio kaznu zabrane igranja dvije utakmice, zbog crvenog kartona dobivenog još tijekom kvalifikacija.

Zabio je u 48. minuti nakon čeg su Ukrajinci zaigrali još otvorenije, ali su im onda nade uništili mađarski suci. U 62. minuti Milevskij jeistrčao kontranapad i asistirao Deviću koji je svladao Harta, a Terry izbio loptu iz gola. Peti sudac to nije vidio...

Osim protiv Engleza, Ukrajina se borila i protiv neugodne tradicije.

Naime, u posljednjih šest utakmica igranih u Donejcku nisu uspjeli stići do pobjede. U dosadašnjim međusobnim susretima pak, uspješniji su Englezi, koji su slavili u tri utakmice, dok je Ukrajina pobijedila samo jednom.

Englezi će se u četvrtfinalu sastati s drugoplasiranima iz naše skupine C, Talijanima.

Tijek susreta pogledajte u našem Live-boxu.

Komentara 29

Avatar flegmatik
flegmatik
21:40 19.06.2012.

Ukrajanci prednjace u posjedu lopte ... ali ne znaju sto s njom napraviti.

DR
drznedaj
22:09 19.06.2012.

Ocito je da se sudi protiv "malih" nogometnih zemalja

DR
dragogera
23:00 19.06.2012.

a da pocnemo igrati prvenstva za male i velike,samo su srecom cesi i grci prosli grupu,spasio ih zdrijeb u startu,strasna svinjarija ovo prvenstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije