LEGENDARNI MLINKA:

VIDEO Skoro nisam igrao u Dinamu, nisam htio biti 'desetka', ali su me Ćirine riječi odredile

Zagreb: Bivši nogometaš Marko Mlinarić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
13.04.2022.
u 14:52

- Želja svih je bila ona navala, čak postoji slika u klubu, Boro Cvetković, Cerin, Kranjčar, Mlinarić i Deverić, ali koliko se sjećam, tako smo odigrali samo dvije, tri utakmice, iako smo svi bili napadački orijentirani. Kasnije se pokazalo da možemo igrati u takvom sustavu. Međutim, bez naših sjajnih veznih igrača, ta momčad ne bi funkcionirala tako kako je

Dinamo je na svojim stranicama najavio serijal ''Dinamova zlatna '82.'' u kojima će donositi video razgovore s legendama plavog kluba koje su ispisale povijest kao dio ove slavne 

U prvoj epizodi je razgovor s legendarnim Markom Mlinarićem.

- Uopće ne mogu vjerovati da je prošlo toliko godina. Još su mi uvijek svježa sjećanja na tu fantastičnu sezonu, na naše osvajanje prvenstva. Igrao sam gotovo sve utakmice osim one s Partizanom kada sam bio prvo poluvrijeme na klupi, izašao sam zadnjih deset minuta protiv Slobode i propustio utakmicu s Osijekom zbog ozljede. Dakle, skoro 95% utakmica, plus sve utakmice do finala Kupa. 

>> Mlinka o '82.:

Je li vam draži broj 10 ili 11?

- Ja sam kao klinac imao idola Krasnodara Roru, a najviše moj brat koji je igrao broj 11 i time sam se ja ponosio i želio igrati lijevo krilo što je za mene tada predstavljalo nešto najviše. Međutim već u mladoj dobi, gosp. Kobešćak koji je bio moj trener, je vidio moju mogućnost i potencijal za igranje broja 10. Gosp. Blažević je nakon prve utakmice kad me uveo protiv Sydneya, čini mi se, vidio moje sjajne prodore, moje sjajne asistencije i od tada mi je rekao: Sine ti si naš Maradona i  bit ćeš broj 10. 

- Bila je opcija u klubu da nas nekoliko mladih odemo na kaljenje u Borac u Banjaluku, ali ja sam toliko vjerovao u sebe, nisam ni pomišljao da mogu igrati negdje drugdje osim u Dinamu. 

- Imali smo igrače takvog profila da smo prvih 20-25 minuta radili taj visoki presing, a dan danas kada gledam utakmice, to je bilo iznenađenje za sve  klubove gdje smo ih napadali vrlo visoko i tu smo poentirali skoro u svakoj utakmici u prvih pola sata. 

- Želja svih je bila ona navala, čak postoji slika u klubu, Boro Cvetković, Cerin, Kranjčar, Mlinarić i Deverić, ali koliko se sjećam, tako smo odigrali samo dvije, tri utakmice, iako smo svi bili napadački orijentirani. Kasnije se pokazalo da možemo igrati u takvom sustavu. Međutim, bez naših sjajnih veznih igrača, ta momčad ne bi funkcionirala tako kako je. 

>> Gorgievski se predao policiji u  Skoplju:

 

Ključne riječi

Komentara 2

RA
radolizem
15:04 13.04.2022.

Strašan igrač je Mlinka bio.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
16:23 13.04.2022.

I.Tomić : "Još jedna varka Mlinarića Marka"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije