'Živi vječno'

VIDEO U požaru izgorjelo cijelo brdo: Preživio samo grb Hajduka

14.07.2023.
u 21:22

Danas se stihovi 'Hajduk živi vječno, Bog i nitko više' mogu vidjeti na brdu Jelinjak. Sve je nestalo, izgorjelo, ali usred prostranog zgarišta nazire se u crnom dimu i pepelu grb Hajduka, uklesan u brdo od strane vjernih navijača još davnih dana

'Tvoj štit zauvik', jedan je od ljepših Torcidinih slogana, diče se njime navijači Hajduka iz Grebaštice, a simbolizira bedem ili kako ga mnogi (krivo) nazivaju - kineski zid na poluotoku Oštrica koji je simbol ovog malog, pitoresknog i po mnogo čemu posebnog ribarskog mjesta kraj Šibenika. Dvije stvari u njemu su konstanta: požari i ljubav prema Hajduku.

Čak i lokalni svećenik pohodi gostovanja i hoda s Hajdukovim šalom oko vrata, pa možemo mirne duše kazati kako je vjernost bijeloj boji ovdje i službeno pitanje religije pa se i stihovi 'Hajduk živi vječno, Bog i nitko više' prihvaćaju bez suviše propitkivanja.

VIDEO Požar je poharao cijelo brdo kraj Šibenika. Preživo samo grb Hajduka

Danas se to moglo simbolički vidjeti na prekrasnom brdu Jelinjak, jučer potpuno izgorjelom u katastrofalnom požaru zbog čega mještani suznih očiju promatraju razmjere stihije, ali skreću pogled od nekad prekasne šuma koja je cijeloj uvali Grebaštica, najdublje zavučenoj u ovom dijelu Dalmacije, davala posebne tonove  i ljepotu.

VEZANI ČLANCI:

Sve je nestalo, izgorjelo, ali usred prostranog zgarišta koje je sada cijeli Jelinjak, nazire se u crnom dimu i pepelu grb Hajduka, uklesan u brdo od strane vjernih navijača još davnih dana. Grafit nekad okružen gustom borovom šumom bio je ranije više neka mala tajna lokalaca,  primjetan samo za one koji očekuju da će ga tu pronaći. Danas, od svega što je bilo ostao je samo Hajduk. 

VIDEO Livaja izazvao euforiju među navijačima: Zaigrao mali nogomet u Kaštelima

Komentara 5

DU
Deleted user
18:50 14.07.2023.

kamen pa nije izgorio. otvoriti svetište

TR
Trnjan
21:16 14.07.2023.

Nakon subote opet kreče kmečanje

Avatar Grunf
Grunf
20:41 14.07.2023.

otvoriti svetište Majke hajdučke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije