Osijek bez treninga

Utakmica otkazana zbog snijega, ali Jurčić nije otkazao trening!

krunoslav jurčić
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/4
08.12.2012.
u 20:10

Posljednji put utakmica zadnjeg kola jesenskog dijela prvenstva odgođena je za proljeće 2008. godine, tada se nije odigrao derbi Hajduk – Dinamo, ali ne zbog snijega, već vodom natopljenog terena.

Snijeg koji je zatrpao Hrvatsku ostavio je posljedice i na nogomet, utakmica Osijeka i Dinama, koja se trebala igrati danas u Gradskom vrtu, odgođena je za 10. veljače. Očekivana je to odluka jer Dinamo bi iz Zagreba teško i doputovao do Osijeka, a u Slavoniji obilan snijeg ne prestaje padati.

Jurčić: Trenirat će i na odmoru

- Jučer ujutro nismo mogli ni trenirati zbog snijega i odgoda je logična odluka. Ni mi ni Dinamo nemamo pretrpan raspored na proljeće – kazao je trener Osijeka Stanko Mršić.

Čistiti teren jučer u Osijeku nije imalo smisla jer je padao gust snijeg, prognoza je da će padati i danas pa se utakmica ionako ne bi mogla igrati.

Da utakmice neće biti, naslutio je i trener Dinama Kruno Jurčić, otkazao je jučerašnju konferenciju za novinare. No, nije otkazao trening. Pozvao je igrače da dođu u Maksimir na dvoranski trening. Cilj tog je okupljanja vremenskim neprilikama unatoč da im podijeli plan vježbi koje su dužni raditi tijekom godišnjeg odmora, koji traje do 7. siječnja.

- Razgovarali smo s ljudima iz Udruge te kolegama iz Osijeka i zaključili kako nema smisla forsirati. Nama bi bilo praktički nemoguće doći do Osijeka, a ista situacija je i s domaćinima i njihovim travnjakom, koji je pod snijegom. S obzirom na to da je najavljeno da se oluja neće smiriti cijeli vikend, otkazivanje utakmice najlogičnija je odluka. Na proljeće neće biti teško naći novi termin – rekao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Klubovi su se suglasili

- Nakon obavljenih konzultacija s predstavnicima klubova postignuta je suglasnost da se utakmica odgodi kako bi se izbjegli mogući nepotrebni troškovi oko organizacije utakmice, a koji nisu garancija da će se stvoriti uvjeti za normalno odigravanje. S obzirom na to da je riječ o utakmici posljednjeg kola jesenskog dijela prvenstva, prema propisima, nema zapreka da se utakmica odgodi za proljeće 2013. Samo se mora odigrati prije nastavka prvenstva te će se taj susret igrati u nedjelju 10. veljače 2013. godine u 15 sati – izvijestio je povjerenik lige Josip Brezni.

Ključne riječi

Komentara 5

ED
europski dinamo
22:16 08.12.2012.

Dinamo djeca 1998. godište na turniru u Njemačkoj: Dinamo-Eintracht 3:2 Dinamo-Manchester city 3:2 Dinamo-Borusia (D) 1:0 još dvije glatke pobjede nad manje poznatim klubovima. BUDUČNOST JE NAŠA

ED
europski dinamo
22:24 08.12.2012.

Dinamova djeca 2001. u Poljskoj: Dinamo-Galatasaray 6:1 Dinamo-Chelsea 4:3 Dinamo-Sporting 1:1 Dinamo-Lech 3:0 BUDUČNOST JE NAŠA

AS
assssssstttii
09:54 09.12.2012.

Koja su to imena igrača i gdje su danas? To je bilo prije 12-23 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije