DOPING TEST

Užas za bivšeg hajdukovca, Vuškoviću prijete čak četiri godine suspenzije

GER, 2. FBL, Hamburger SV vs SSV Jahn Regensburg
Foto: EXPA/ Eibner/ Marcel von Fehrn
1/3
15.11.2022.
u 10:01

Posljednja velika suspenzija vezana uz hrvatski nogomet jest ona Arijana Ademija, koji je od jeseni 2015. pauzirao dvije sezone. Stoper HSV-a mogao bi dobiti i veću kaznu.

Mladi hrvatski reprezentativac Mario Vušković mogao bi izbivati s nogometnih terena čak četiri godine.

Standardna kazna za doping-prekršaj je četiri godine, a kazna se može i smanjiti - piše njemački Spiegel.

Bivši igrač Hajduka, danas njemačkog HSV-a, bio je pozitivan na zabranjenu supstancu eritropoetin zbog koje je pao i poznati biciklist Lance Armstrong.

Vušković nije konkurirao za momčad HSV-a u 17. kolu 2. Bundeslige u pobjedi 4:2 protiv Sandhausena, a razlog je taj što je pao na doping testu.

Posljednja velika suspenzija vezana uz hrvatski nogomet jest ona Arijana Ademija, koji je od jeseni 2015. pauzirao dvije sezone. Prvo mu je određena upravo kazna od četiri godine, da bi mu ju kasnije smanjili. Kapetan Dinama vratio se tako 2017. godine.

>> Pogledajte jednu od asistencija Livaje na Torcida kupu

 

Komentara 2

Avatar mlijeko
mlijeko
14:16 15.11.2022.

Bila bi to prevelika šteta jer se radi o zaista odličnom igraču, a posljedice bi osjetio i Hajduk jer ne bi dobio sve novce od odštete koja je ugovorena u ratama a nije za ništa kriv.

DU
Deleted user
10:28 15.11.2022.

Kad prodje cetiri godine bit ce sve jaci i zaigrati za Sjevernu Makedoniju i opet ce izbaciti Italiju s nekog prvenstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije