13.09.2022. u 22:52
Bayern je u Munchenu s 2:0 svladao Barcelonu u drugom kolu skupine C Lige prvaka.

U najzanimljivijim dvobojima 2. kola Lige prvaka u utorak Bayern je u Munchenu svladao Barcelonu s 2-0, dok je Liverpool bio bolji od Ajaxa s 2-1.

Golom Joela Matipa glavom u 89. minuti Liverpool je pobijedio Ajax 2-1 u utakmici skupine A Lige prvaka na Anfieldu u utorak. Mohamed Salah je doveo domaće u vodstvo u 17. minuti nakon što ga je izbacio Diogo Jota, a Egipćanin je svladao Ajaxovog vratara Remka Pasveera sjajnom završnicom. Ali vodstvo je trajalo samo 10 minuta prije nego što je Ajax izjednačio fantastičnim udarcem Mohammeda Kudusa koji je sebi napravio malo prostora u kaznenom prostoru prije nego što je loptu zabio u gornji kut. Minutu prije kraja nakon kornera Kostasa Tsimikasa, Matip je glavom pogodio za pobjedu. Liverpool je izgubio prvu utakmicu u skupini s 4-1 od Napolija, koji sutra igra s Rangersima.

U skupini C Bayern München je kod kuće slavio protiv Barcelone s 2-0, a Bavarci su zabili dva gola u četiri minute preko Lucasa Hernandeza i Leroya Sanea. Bio je to nesretan povratak u München za napadača Barce Roberta Lewandowskog, koji je napustio Bavarce u ljeto nakon osam godina u Muenchenu. Barcelona je bila dominantna 50 minuta, ali nije iskoristila prilike - Lewandowski je dva puta bio u šansi, a Pedri i Gavi također su propustili zlatne prilike.

Domaćini, koji su morali zahvaliti vrataru Manuelu Neueru što ih je držao u igri, zabili su pet minuta nakon nastavka utakmice kada je glavompogodio branič Hernandez.Prije nego što se Barcelona imala vremena pregrupirati, Jamal Musiala je savršeno dodao za Sanea, a njemački internacionalac provukao loptu pored vratara Marc-Andre ter Stegena.Pedri je pogodio vratnicu u 63. minuti.

Milanski Inter je slavio kod Viktorije Plzen s 2-0 zahvaljujući Edinu Džeku, koji je zabio i asistirao  za pobjedu u Češkoj u utakmici skupine C Lige prvaka.Inter je kontrolirao utakmicu od samog početka i otvorio rezultat u 20. minuti kada je Joaquin Correa izbacio golog Džeku koji je desnom nogom u šesnaestercu svladao vratara Plzena Jindricha Staneka.

Češki prvak proveo je većinu utakmice u obrani i suočio se s teškom bitkom nakon što je Pavel Bucha isključen u 61. minuti zbog opasnog starta na Nicola Barelli.  Gosti su udvostručili svoje vodstvo 10 minuta kasnije u protunapadu kada je Džeko kliničkim dodavanjem pronašao Denzelu Dumfriesu da ubaci loptu u mrežu. Marcelo Brozović je igrao do 84. minute za Inter.

U skupini B Bayer Leverkusen je kod kuće s 2-0 slavio protiv Atletica, za koji je cijelu utakmicu branio Ivo Grbić. Nijemci su do pobjede došli u završnici - u 84. je zabio Andrich, a tri minute kasnije Diaby.

U ovoj skupini Club Brugge je iznenađujuće s čak 4-0 nadigrao u gostima Porto i vodi u skupini sa 6 bodova i gol razlikom 5-0.

U skupini D u Lisabonu je Sporting s 2-0 svladao Tottenham golovima u samoj završnici zamjena Paulinha i Arthura Gomesa.Paulinho je u 90. minuti zabio udarcem glavom nakon kornera, dok je Gomes, koji je ušao na travnjak tek nakon pogotka, pogodio u trećoj minuti dodanog vremena iz neposredne blizine.Ivan Perišić je odigrao cijeli susret za Tottenham. 

U istoj skupini Eintracht je u gostima svladao Tudorov Marseille s 1-0 golom Lindstroema, a Kristijan Jakić je igrao do 77. minute za goste.

Pobjedom Sporting predvodi skupinu D sa šest bodova, dok su Spursi drugi s tri nakon dvije utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Bayern
Hernandez 51', Sane 54'
2-0
Barcelona
Drugo kolo Lige prvaka, 21:00, Allianz Arena, Munchen
KRAJ

Kraj utakmice! Bayern je slavio s 2:0.

90'

Igrat će se tri minute nadoknade.

87'

Tempo je jako pao u posljednjih 10-ak minuta i trebalo bi se dogoditi čudo da Bayern danas ne osvoji tri boda.

Zamjena
80' (Zamjena)

Opet mijenjaju oba trenera. Tel i Gravenberch umjesto Sanea i Musiale kod Bayerna. U momčadi Barcelone u igri su Fati i Kessie umjesto Dembelea i Busquetsa.

76'

Tempo kao da je malo pao nakon dva gola Bayerna. Barcelona pokušava doći do gola koji bi je vratio u igru, no Bayern zasad lako odbija sve napade.

Zamjena
70' (Zamjena)

Garcia umjesto Christiansena kod Barcelone. Promjena i kod Bayerna. Gnabry umjesto Manea.

63'

Kakav promašaj Pedrija! Lewandowski mu je dao sjajnu loptu, izbio je sam ispred Neuera i pogodio vratnicu.

61'

Torres i de Jong umjesto Raphinhe i Gavija kod Barcelone.

Gol
54' (Gol)

Novi gol za Bayern! Musiala je dao dobru loptu Sanea, obrana Barcelone ga je zaboravila, a ofenzivac Bayerna je izbio sam ispred Ter Stegena i matirao ga za 2:0.

Gol
51' (Gol)

Gol za Bayern! Kimmich je izveo prvi korner Bayerna danas, a Hernandez je skočio i donio prednost Bavarcima. Barcelona je kažnjena za promašaje.

50'

Goretzka je snažno opalio, ali Ter Stegen je to odbio u korner.

47'

I u drugom poluvremenu gledamo istu situaciju. Raphinha je tukao, opet je bilo opasno, ali pored gola.

46'

Počeo je drugi dio uz promjenu u Bayernu. Goretzka umjesto Sabitzera.

POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela, rezultat je 0:0.

45'

Bit će minuta sudačke nadoknade. Gledamo solidnu utakmicu iako nema golova.

42'

Opet je bilo gužve pred vratima Bayerna, opet je Lewandowski bio u prvom planu. No, ovaj put nije došlo do udarca.

40'

40 minuta igre je iza nas, još nema golova. Barcelona je devet puta pucala prema golu Bayerna, a Bavarci tri.

31'

Evo nešto i od Bayerna. Sabitzer je tukao s vrha šesnaesterca, no prozujalo je pored gola.

26'

Barelona je sasvim preuzela kontrolu utakmice. Sada je tukao Raphinha, ali tik uz vratnicu.

21'

Bayern je primoran mijenjati. Pavard se ozlijedio, ulazi Mazraoui.

21'

Nova prilika za Barcelonu. Opet je Lewandowski bio u prvom planu, tukao je glavom, ovaj put iz puno teže situacije. Neuer je to obranio.

17'

Lewandowski je sada mogao zabiti, primio je loptu i tukao u padu, ali preko gola.

9'

Prilika za Barcelonu! Pedri je bio u sjajnoj prilici, ali Neuer to brani.

7'

Bayern je bolje otvorio utakmicu i pritišće goste, ali još nema prave prilike.

1'

Počela je utakmica.

TAKTIČKE POSTAVE

Evo kako će momčadi taktički izgledati.

 
BARCELONA

Ter Stegen, Kounde, Araujo, Christensen, Alonso, Gavi, Busquets, Pedri, Raphinha, Lewandowski, Dembele.

BAYERN

Neuer, Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies, Kimmich, Sabitzer, Sane, Muller, Musiala, Mane.

POREDAK

Ovo je susret drugog kola skupine C, a evo i poretka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
POČINJEMO

Dobra večer i dobro došli na novo druženje s Ligom prvaka. Pred nama je dvoboj Bayerna i Barcelone.

Komentara 1

DU
Deleted user
21:14 14.09.2022.

Bayern,je Bayern,i nema tu s njim sta tko da trazi,jednostavno je nedostizna ekipa,i nogometno najmocnija na svjetu su sila....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije