PRIPREME MUNDIJALA

VIDEO Dalić iz Rijada: Drago mi je da sam došao ovdje s drugom reprezentacijom na svijetu, Modrić će igrati

Zlatko Dalić objavio popis igrača za Svjetsko prvenstvo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
15.11.2022.
u 16:06

Vatreni sutra igraju protiv Saudijske Arabije, da bi potom krenuli na Svjetsko prvenstvo. Protivnici u skupini su im Maroko, Belgija i Kanada.

Hrvatska reprezentacija sletjela je u Saudijsku Arabiju uoči sutrašnje prijateljske utakmice s istoimenim domaćinima. To je ujedno i jedina pripremna utakmice prije nastupa Hrvatske na SP-u u Kataru. 

Vatreni će potom krenuti na Mundijal, gdje ih u grupnoj fazi čekaju Maroko, Belgija i Kanada. 

Press-konferenciju iz Rijada drže Marcelo Brozović te izbornik Zlatko Dalić.

VIDEO: Goran Stanzl / Pixsell

- Mislim da će sutrašnja utakmica biti dobra. Ući ćemo u utakmicu maksimalno koncentrirano. Moramo igrati najbolje što možemo. Naravno, nadam se pobjedi - rekao je Brozović. 

- Osjećam se jako dobro. Trenirao sam dva tjedna jako dobro. Ulazio sam po 20-30 minuta u klubu i sutra ću odigrati malo duže u dogovoru s izbornikom, 70-75 minuta. Još dobra priprema četiri-pet dana i nadam se da ću biti na sto posto - kaže rekonvalescent Brozović.

Zlatko Dalić potom je rekao: 

- Sutra nas čeka važna utakmica. Obje ekipe imaju sutra tu pripremu. Nadam se da ćemo ju dobro iskoristiti, da napravimo jednu dobru pripremu za Svjetsko prvenstvo. Drago mi je da sam došao u Saudijsku Arabiju s mojom reprezentacijom, drugom ekipom na svijetu.

- Pratim saudijsku ligu i reprezentaciju. Imate dobru ekipu i izbornika. Puno se toga promijenilo otkako sam bio ovdje, ali ima tu igrača koje sam trenirao i čiju kvalitetu znam. Nadam se da će sve proći dobro, bez ozljeda.

Dotaknuo se zdravlja igrača.

- Brozu je potrebna minutaža, vraća se nakon ozljede i nije puno igrao.. Livaja ima ozljedu mišića, njega ćemo poštedjeti, nema potrebe da forsiramo. Nije u pitanju ništa ozbiljno. Svi ostali su zdravi. Imamo šest izmjena, pokušat ćemo rasporediti minute i dati šansu onima koji su igrali manje u posljednje vrijeme.

Komentirao je promjenu satnice. 

- Utakmica protiv Maroka nam je u 13 sati, mislim da je i Saudijska Arabija igra u takvom terminu. Htjeli smo prilagoditi termin pripremne utakmice da sačuvamo svježinu igrača. Trebala nam je utakmica sa Saudijskom Arabijom, ona igra kao Maroko. 

Sutra će stoti nastup imati Domagoj Vida

- Domagoj Vida ima sjajnu karijeru. Za mene jedan jako bitan faktor. Mislim da je Vida zasluženo tu, koji je svojim ponašanjem, igrama puno toga donio dobroga hrvatskoj reprezentaciji. Želim mu još puno utakmica. Dobri je duh hrvatske reprezentacije. Pravi profesionalac, ono što treba biti svaki igrač, to je Domagoj Vida. 

Modrić će zaigrati protiv Saudijske Arabije.

- Luka će sigurno igrati sutra, vidjet ćemo koliko dugo. Isto vrijedi i za Ivana Perišića. Ne želimo da igraju cijelu utakmicu ili njen veći dio, ali svakako će igrati - zaključio je Dalić.

 

Komentara 3

JM
JMN
16:12 15.11.2022.

Šteta da je Livaja ozlijeđen. Nadao sam se da će natrpati Saudijce i osigurati mjesto u špici napada. Ali nije ni čudo da je ozlijeđen kako je onaj Soldo nasrtao na njega u Koprivnici, a sudac ga nije zaštitio.

Avatar Marko
Marko
16:51 15.11.2022.

I meni je drago da si došo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije