NOGOMETNA TRŽNICA

UŽIVO PSG doveo portugalsku zvijezdu, Borna Sosa blizu giganta?

Osijek: Hrvatska poražena od Austrije rezultatom 3:0
Matija Habljak/PIXSELL
04.08.2022. u 22:04
Pred nama je ljetni prijelazni rok, vrijeme kada se dogovaraju najveći nogometni transferi. Pratite s nama sve najveće nogometne transfere kao i špekulacije.

Ključni događaji:

Samo ključni događaji
Azpilicueta produljio

Španjolski branič Cesar Azpilicueta potpisao je još jedan ugovor koji ga veže za Chelsea do ljeta 2024., objavio je u četvrtak londonski klub na svom službenom mrežnom portalu.

Azpilicueta je u Chelsea stigao još u kolovozu 2012. iz Marseillea te u desetogodišnjem boravku na Stamford Bridgeu dogurao do statusa kapetana prve momčadi koju je s vrpcom oko ruke predvodio u više od 200 utakmica.

Španjolac je u prošloj sezoni sakupio 47 nastupa što ga je dovelo do ukupno 476 utakmica u plavom dresu, a za Chelsea je u posljednjih deset sezone postigao 17 pogodaka.

Azpilicuetu su mediji tijekom ovog prijelaznog roka povezivali s Barcelonom, no 32-godišnji branič je na kraju odlučio ostati pod trenerskom palicom Thomasa Tuchela.

Sanchez potpisao za PSG

Portugalski veznjak Renato Sanchez (24) napustio je Lille i karijeru će nastaviti u redovima PSG-a, objavio je francuski prvak.

Sanchez je za pariški sastav potpisao ugovor do 2027. godine, nagađa se za 10 milijuna eura odštete.

"Siguran sam da sam napravio pravi izbor," kazao je 24-godišnji Portugalac za klupsku stranicu.

"Izabrao sam Paris Saint -Germain jer mislim da je to najbolji projekt za mene. Ostanak u Francuskoj mi je bio važan, jer već poznajem ovu ligu," dodao je.

Sanchez je posljednje tri sezone igrao za Lille, pri čemu je dvije godine surađivao sa sadašnjim trenerom PSG-a Christopheom Galtierom.

"Dobro ga poznajem. On je dobar trener koji mi je puno pomogao kako bi napredovao u karijeri, zajedno smo čak uspjeli osvojiti ligu s Lilleom," dodao je.

Portugalski veznjak je tijekom karijere igrao i za Benficu, Bayern i Swansea City. Za portugalsku vrstu je sakupio 32 nastupa i postigao tri gola.

Sanches je postao četvrto pojačanje PSG-a uoči početka nove sezone nakon portugalskog veznjaka Vitinhe, mladog francuskog napadača Huga Ekitike, te francuskog braniča Nordija Mukielea.

Ziyech i Aubameyang traženi

Engleski nogometni premierligaš Manchester United pokazao je veliki interes za krilnog igrača Chelsea Hakima Ziyecha, dok Chelsea želi napadača Barcelone Pierrea-Emericka Aubameyanga.

Prema pisanju engleskih medija Unitedov menadžer Erik ten Hag želi na Old Trafford dovesti Ziyecha kojeg je vodio od 2017. do 2020. u Ajaxu.

Marokanska zvijezda je potom preselila u redove Chelsea, a u lipnju je na "otok" preselio i Ten Hag, ali na klupu Uniteda.

Otkako je stigao na Stamford Bridge, Ziyech je u dresu "Bluesa" upisao 83 nastupa i postigao 14 golova.

Engleski mediji pišu i kako je Chelsea otvorio pregovore s Barcelonom oko napadača Pierrea-Emerickaa Aubameyanga.

Katalonski velikan navodno želi prodati 33-godišnjeg Gabonca premda je na Camp Nou stigao prije samo šest mjeseci iz Arsenala.

Veliki interes za njegove usluge pokazao je menadžer Chelsea Thomas Tuchel koji ga je vodio u Borussiji Dortmund.

Chelsea je ovog ljeta već angažirao Raheema Sterlinga, međutim Tuchel želi još jednog napadača nakon što je Romelu Lukaku otišao na posudbu.

Navodno je vlasnik Chelsea Todd Boehly odobrio transfer.

ManU posudio Tellesa Sevilli

Engleski premierligaš Manchester United posudio je brazilskog braniča Alexa Tellesa (29) španjolskom prvoligašu Sevilli, objavili su klubovi.

Telles je Unitedov član od 2020. kada je stigao iz Porta za 15 milijuna eura, međutim nije se previše naigrao na Old Traffordu.

Brazilac je tijekom karijere igrao i za Juventude, Gremio, Galatasaray i Inter.

Telles je drugo obrambeno pojačanje pristiglo na Sanchez Pizjuan nakon Brazilca Marcaa iz Galatasaraya za 12 milijuna eura.

Brazilski dvojac bi trebao pokrpati rupe u obrani nastale prodajom Diega Carlosa u Aston Villu za 31 milijun eura i Julesa Koundea u Barcelonu za 50 milijuna eura.

Schmeichel otišao u Ligue 1

Poznati danski vratar Kasper Schmeichel, službeno je kompletirao svoj transfer u francusku Nicu.

 

Nakon 11 godina u Leicesteru, senzacionalnog naslova Premier lige i FA kupa, 35-godišnji sin legendarnog Petera napustio je engleski klub. Za klub je odigrao 478 utakmica, a lisice su za svog kapetana dobile simboličnu odštetu od milijun eura.

Sanchez u PSG-u?

Poznati Fabrizio Romano tvrdi da su Parižani vrlo blizu zaključenja transfera portugalskog veznjaka Renata Sanchesa.

 

PSG je dogovorio transfer veznjaka Renata Sanchesa iz Lillea za 15 milijuna eura. Na Transfermarktu vrijedi 28 milijuna, a razlog ovako povoljne odštete leži u činjenici da mu ugovor s Lilleom istječe sljedećeg ljeta.

City 'pikira' Bornu Sosu

Propao je transfer Marca Cucurelle pošto je Španjolac potpisao za Chelsea, pa Guardiola traži nove opcije.

 

Njemački Bild uvjeren je da 'građani' ispituju teren oko transfera Borne Sose, obzirom da odšteta od 25-30 milijuna eura nije nikakav problem za bogate šeike.

Gorica uzela novog igrača

Albert Kangwanda, 23-godišnji krilni napadač, potpisao je ugovor s Goricom do kraja svibnja 2024. godine s opcijom produljenja na još godinu dana.

 

Prošle sezone igrao je za Kanfue Celtic FC-u, za koji je postigao 12 pogodaka. U karijeri je igrao za zambijske klubove Red Arrows i Zanaco FC.... Za A reprezentaciju Zambije debitirao je kao 21-godišnjak

 

Michy u Wolvesima?

Wolvesi pregovaraju s Chelseajem oko transfera Michyja Batshuayia, piše 90min. Belgijski napadač ima ugovor s Chelseajem do sljedećeg ljeta, ali Chelsea ima opciju da mu ugovor jednostrano produlji za još godinu dana.

 

Wolverhampton ga želi dovesti, ali zasad nije postignut dogovor.

Chukwuemeka u Chelseaju

Chelsea je potpisao šestogodišnji ugovor s mladom nadom Carneyjem Chukwuemekom koji dolazi iz Aston Ville, objavila su u četvrtak oba kluba Premier league.

Financijski detalji transfera nisu objavljeni, ali su britanski mediji izvijestili da je transfer mladog veznjaka vrijedan 20 milijuna funti. 

Chukwuemeka se pridružio Villinoj akademiji iz Northampton Towna 2016. i debitirao za seniorsku momčad 2021. Igrao je 12 puta u ligi prošle sezone za Aston Villu koja je sezonu završila na 14. mjestu.

"Bilo je prilično užurbano, ali nisam mogao izbaciti Chelsea iz glave posljednjih nekoliko dana pa sam sretan i osjećam olakšanje što je sve gotovo", izjavio je osamnaestogodišnji Chukwuemeka.

"Tako sam uzbuđen i jedva čekam izaći na teren, upoznati sve igrače i pokušati osvojiti utakmice i trofeje s Chelseajem."

Chukwuemeka, koji je prošli mjesec osvojio Europsko prvenstvo do 19 godina s Engleskom, postaje Chelseajevo četvrto pojačanje u tekućem prijelaznom roku.

Chelsea počinje novu sezonu protiv Evertona u subotu.

Prosinečki želi u Boliviju

Robert Prosinečki prijavio se na natječaj za izbornika Bolivije. Tamošnji mediji pišu da je prijavu poslalo oko 180 trenera iz cijelog svijeta.

Rog ostaje

Marko Rog ostaje u Cagliariju, klubu koji je prošle sezone ispao iz Serie A. Sada se žele brzo vratiti u prvi razred i slažu momčad s kojom će to napraviti. S Rogom su potpisali ugovor do 2026. godine. Inače, Rog se spominjao i kao moguće pojačanje Hajduka.

LOVREN U TURSKOJ?

Turski i ruski mediji pišu da je Dejan Lovren blizu prelaska u turski Trabzonspor. Navodno je upravo Zenit ponudio Lovrena Turcima iako u ruskom klubu to demantiraju.

Lovren je odlučio ostati u Zenitu nakon što je počekla ruska invazija na Ukrajinu. Rekao je da ni sekunde nije dvojio oko toga iako ruski klubovi ne mogu nastupati u Europi.

Hrvatski reprezentativac u Zenit je stigao prije dvije godine iz Liverpoola za 12 milijuna eura.

Schmeichel u Nici

Vratar danske nogometne reprezentacije Kasper Schmeichel (35) napustio je redove engleskog premierligaša Leicester Cityja i karijeru će nastaviti u Nici, objavio je francuski klub.

Schmeichel je posljednjih 11 godina proveo u Leicester Cityju, a njegov bivši poslodavac nije želio otkriti koliko su Francuzi morali platiti za iskusnog čuvara mreže i jednog od miljenika navijača "lisica".

Sin legendarnog danskog vratara Petera Schmeichela je za Leicester upisao 479 nastupa i treći je u klupskoj povijesti. Samo su Graham Cross (600) i Adam Black (557) sakupili više nastupa.

S Leicesterom je senzacionalno osvojio englesko prvenstvo 2016. godine, te FA kup (2021), te Community Shield (2021).

Tijekom karijere je bio i član Manchester Cityja, Darlingtona, Buryja, Falkirka, Cardiff Cityja, Coventry Cityja, Notts Countyja i Leeds Uniteda.

Za dansku reprezentaciju je upisao 84 nastupa.

"Tijekom vremena koje je proveo s nama, a posebno kao kapetan i dokapetan, Kasper je uvijek bio igrač spreman ustati i preuzeti odgovornost, vodeći momčad. Njegov utjecaj i njegovo vodstvo na terenu i izvan njega dovoljno govore o njemu kao profesionalcu, kao nogometašu i kao ljudskom biću," kazao je predsjednik Leicestera Aiyawatt Srivaddhanaprabha za klupsku stranicu.

Katić napušta Rangers?

Rangersov trener Giovanni van Bronckhorst rekao je da je hrvatski stoper Nikola Katić (25) ozlijeđen pa klub čeka dijagnozu ozljede, a neki škotski mediji i navijači smatraju da će ovaj mjesec napustiti ekipu iz Glasgowa.

Katić, koji se prošli mjesec vratio u Rangerse s jednogodišnje posudbe u Hajduku, u utorak nije doputovao s momčadi u Belgiju na utakmicu 3. pretkola Lige prvaka.

“Zbog ozljede", odgovorio je Van Bronckhorst za Hinu. "Moramo dijagnosticirati težinu ozljede”, dodao je odlazeći sa stadiona u Leuvenu gdje su njegovi igrači izgubili 0-2 od Union Saint-Gilloesa. Van Bronckhorst nije naveo o kakvoj se ozljedi radi.

Rangers, lanjski finalist Europske lige, bio je nadigran od strane kluba koji je došao iz druge lige pa prošle sezone bio nadomak naslova prvaka Belgije. Njegov stadion u Bruxellesu ne zadovoljava uvjete organizatora UEFA-e pa je bio domaćin u Leuvenu, gradu udaljenom pola sata vožnje vlakom.

Nakon poraza niti jedan igrač Rangersa nije izašao pred novinare.

“Union Saint-Gilloes nastavlja svoju bajku, a naše izdanje nije bilo dobro. Naši igrači nisu bili na potrebnoj razini te ćemo na tome raditi uoči uzvrata za tjedan dana”, izjavio je Van Bronckhorst na konferenciji za medije.

Hrvatskog lijevog beka Bornu Barišića (29) zamijenio je u 67. minuti dok je hrvatskom napadaču Antoniju Čolaku (28), pristiglom prošli mjesec iz grčkog PAOK-a, dao svih 90 minuta. Nakon posljednjeg zvižduka domaći su navijači burno proslavili veliki ulazak u Europu.

Katić nije bio u momčadi niti u prvom kolu škotskog prvenstva u kojem su Rangersi pobijedili 2-1 na gostovanju kod Livingstona.

“Dolaskom Van Bronckhorsta na klupu mislim da za njega neće biti mjesta u momčadi”, rekao je jedan škotski novinar na stadionu u Leuvenu.

Van Bronckhorst je na klupi zamijenio Stevena Gerarda postavši trenereom u studenom 2021 dok je Katić bio na posudbi u Hajduku.

Katić, kojem ugovor s Rangersima istječe za godinu dana, bio je teško ozlijeđen 2020. godine. Tada je zbog puknuća križnih ligamenata koljena propustio 57 utakmica u plavom dresu škotskog kluba, a zatim je bio posuđen Hajduku.

Katić je za Rangerse nastupio u 59 utakmica tijekom kojih je zabio šest golova, a prošle sezone je upisao 25 nastupa za Hajduk s kojim je osvojio hrvatski Kup i zauzeo drugo mjesto u prvenstvu.

Komentara 1

KP
Karlovacko pivo
18:07 04.08.2022.

Ja po naslovu članka pomislio Gorica dovodi Sosu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije