23.07.2019. u 21:30
Hrvatski prvak je do trijumfa stigao golovima Oršića (67.) i Petkovića (78.-11m)

U prvom susretu drugog pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je u Tbilisiju pobijedio gruzijskog prvaka Saburtalo s 2-0.

Golove za hrvatskog prvaka zabili su Mislav Oršić u 67. minuti, te Bruno Petković iz kaznenog udarca u 78. minuti.

Saburtalo - Dinamo
1/16

Uzvratni susret je 30. srpnja pred praznim tribinama stadiona Maksimir zbog Uefine kazne. 'Modri' su kažnjeni zbog rasističkog ponašanja dijela publike, korištenja pirotehnike, bacanja predmeta u teren i blokiranih prolaza na tribinama u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice 7. ožujka u Zagrebu. 

Hrvatski prvak je u ponedjeljak saznao i moguće protivnike u 3. pretkolu Lige prvaka, naravno ako prije toga preskoče Gruzijce. Dinamo je izvukao boljeg iz susreta Valletta - Ferencvaros. Mađarski prvak je favorit u dvoboju s Maltežanima i vjerojatno će Modri igrati s poznatim klubom iz Budimpešte.

Nakon povijesne sezone u kojoj je nakon 50 godina napokon dočekao 'europsko proljeće', Dinamo i ove sezone ulazi u Europu s velikim ambicijama. Ovoga puta cilj je plasman u Ligu prvaka. 

Dinamo je svoj europski put započeo u Gruziji i premda nije briljirao ostvario je pobjedu koja je 'modrima' širom otvorila vrata prolaza.

Dinamo u prvom poluvremenu nije pokazao previše. Najbolju priliku imao je Mario Gavranović u 39. minuti, međutim njegov je udarac u zadnji trenutak blokirao domaći stoper. Srećom, niti Gruzijci nisu pokazali previše. Saburtalo je bio nešto agresivniji, imao je veli posjed lopte, ali bez pravih prilika.

U 51. minuti domaćin je imao sjajnu priliku. Ognjen Rolović je pucao glavom, a Livaković je fantastično obranio.

Dinamo je slomio Gruzijce u 67. minuti golom Mislava Oršića. Izet Hajrović je probio stranu i ubacio, a Oršić na drugoj stativi zabio za vodstvo. 

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 78. minuti kada je Oršić izborio kazneni udarac, a Bruno Petković sigurno zabio za 2-0. Jedanaesterac je skrivio Margvelašvili oborivši Oršića.

SABURTALO - DINAMO 0-2

TBILISI. Stadion Miheil Meški - 6.000 gledatelja; Sudac: Petr Ardeleanu (Češka);

Strijelci: 0-1 Oršić (67), 0-2 Petković (78-11m)

Žuti kartoni: Margvelašvili, Kohreidze, Rolović, Lakvekhelaini, Gabedava / Gojak, Leovac, Kadzior

SABURTALO: Miginešvili - Mali, Margvelašvili, Lakveheliani, Rehviašvili - Diasmidze (od 82. Tsnobiladze), Goncavles, Altunašvili (od 70. Gabedava), Tera (od 57. Kakubava) - Rolović, Kokreidze

DINAMO: Livaković - Pinto (od 50. Šitum), Lešković, Perić, Leovac - Ademi, Hajrović, Kadzior - Gojak (od 86. Šunjić), Oršić, Gavranović (od 68. Petković)

>> Pogledajte sve o herojima koji su Dinamu prošle sezone osigurali europsko proljeće nakon 49 godina

Saburtalo
0-2
Dinamo
Oršić 67', Petković 78'-11m
Kvalifikacije za LP, 19.30, Tbilisi
Kraj
Kraj (Kraj)

Plavi su u Gruziji sjajno odradili svoju zadaću. U prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka plavi su u Tbilisiju pobijedili Saburtalo s 2:0.

Hrvatski prvak je do trijumfa stigao golovima Oršića (67.) i Petkovića (78.) iz jedanaesterca.

Mogli su plavi doći i do uvjerljivije pobjede. Odličnu šansu u 39. minuti imao je Gavranović.

Dinamov napadač je povukao od centra i sjurio se u kazneni prostor domaćina. Pucao je, ali je branič domaće momčadi blokirao njegov udarac. Imao je i boljih rješenja, jer su akciju pratili Gojak i Kadzior, ali je Mario sam želio završiti akciju.

Uzvratna utakmica igra se u utorak 30. srpnja u Maksimiru (20 sati).

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

90'

Igra se četiri minute sudačke nadoknade.

Zamjena
87' (Zamjena)

Šunjić je ušao umjesto Gojaka.

Žuti karton
83' (Žuti karton )

Margvelashvili dobio javnu opomenu.

Gol
78' (Gol)

Gooool! Dinamo vodi s 2:0. Petković je zabio s bijele točke.

Penal
76' (Penal)

Jedanaesterac za Dinamo. U kaznenon prostoru srušen je Oršić.

Zamjena
68' (Zamjena)

Petković je ušao u igru umjesto Gavranovića.

Gol
67' (Gol)

Goooool! Hajrović je ubacio s desne strane na drugu vratnicu gdje se našao Oršić i glavom zatresao mrežu Saburtala.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

65'

Plavi su ponovno zaprijetili. Hajrović je tražio Gojaka, ali je u posljednji trenutak netko iz obrane domaćina otklonile opasnost.

63'

Dinamo je povukao kontru, Kadzior je ušao u kazneni prostor, a njegov je udarac blokiran. Odbijena lopta nije stigla do Gavranovića i prilika je propala.

Žuti karton
59' (Žuti karton )

Leovac je dobio žuti karton.

52'

Dobra prilika za domaćina. Rolović je dugu loptu skrenuo glavom, a Livaković je vršcima prstiju skrenuo loptu u korner.

Zamjena
51' (Zamjena)

Šitum je ušao umjesto Ive Pinta.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Završilo je prvih 45 minuta u Tbilisiju. Nakon prvog poluvremena nogometaši Saburtala i Dinama igraju bez golova. Najbolju priliku na utakmici imali su plavi. Gavranović se sjurio u kazneni prostor domaćina. Pucao je, ali je branič domaće momčadi blokirao njegov udarac.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

45'

Igra se tri minute sudačke nadoknade.

Žuti karton
44' (Žuti karton )

Javnu opomenu dobio je i dinamovac Damian Kadzior.

Žuti karton
42' (Žuti karton )

Giorgi Kokhreidze je dobio žuti karton.

39'

Sjajna prilika za Dinamo. Gavranović je povukao od centra i sjurio se u kazneni prostor domaćina. Pucao je, ali je branič domaće momčadi blokirao njegov udarac. Imao je i boljih rješenja, jer su akciju pratili Gojak i Kadzior, ali je Mario sam želio završiti akciju.

34'

Prilika Saburtala. Lakvekheliani je 'gađao' Roloviću koji je pobjegao braničima plavih, ali nije dobro zahvatio loptu.

29'

Dinamo se napokon otvorio i visoko pritisnuo Gruzijce.

Žuti karton
26' (Žuti karton )

Luka Lakvekheliani je dobio javnu opomenu.

25'

Gojak je pucao po sredini gola, ali je vratar bez problema zaustavio njegov pokušaj.

22'

Prva poluprilika za Dinamo. Gavranović je probio po lijevoj strani i ubacio na peterac, ali lopta je bila previsoka pa je Gojak glavom nije mogao najbolje pogoditi.

19'

Dinamo još nije povezao svoje redove te je sredinu terena prepustio domaćinu.

12'

Momčadi još ispituju snagu. Domaćin je pokazao malo agresivnosti.

6'

Lešković je u dvije minute dvaput ostao ležati na terenu, ali se ponovno pridigao i nastavlja utakmicu.

3'

Gruzijci su prvi zaprijetili, ali njihov je pokušaj bez problema zaustavila Dinamova obrana.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica, a sudi Čeh Petr Ardeleanu.

Sastavi

Stigli sastavi Saburtala i Dinama...

- Čuo sam se i s trenerom Šerifa Zoranom Zekićem koji je protiv Saburtala igrao i ispao u prvom pretkolu. Dao mi je dodatne informacije i dodatnu analizu koju su napravili u dvije utakmice, ali i mi smo ih puno analizirali i mislim da ćemo biti dobro pripremljeni za taj susret. Vodim 20 spremnih igrača i to je dovoljno za ovu utakmicu – kazao je Dinamov trener Nenad Bjelica koji ne može računati na Zagorca, Moharramija, Dilavera, Theophilea, Gvardiola, Andrića, Stojanovića, Olma i Moubandjea.

- I Hajdukov poraz Hajduka prije nekoliko dana za nas je jaki znak upozorenja - istaknuo je trener plavih.

Uefa je ove sezone osigurala bogati nagradni fond što će dodatno motivirati klubove. Osigurala je dvije i pol milijarde eura, a najveći dio tog iznosa ide za Ligu prvaka (dvije milijarde). Dinamo je već osigurao 260.000 eura i za nastup u drugom pretkolu LP-a još 380.000 eura. No plavi ove sezone žele napraviti korak više i izboriti natjecanje u elitnom razredu.
Hrvatskom prvaku bi igranje u Ligi prvaka donijelo 15,25 milijuna eura, kada bi si tome još pribrojila i zarada od marketinga došli bi do rekordnog iznosa koji bi Dinamo mogao zaraditi ove sezone u Europi. Pobjeda u Ligi prvaka donosi 2,7 milijuna eura, a neodlučan rezultat 900.000 eura.
No plavi trebaju na tom putu do Lige prvaka prvo preskočiti Saburtalo. Prođe li gruzijskog prvaka, Dinamo u trećem pretkolu igra protiv boljeg iz dvoboja Valletta (Malta) – Ferencváros (Mađarska).

Bjeličina družina je favorit u ovom dvoboju, ali gruzijski prvak pokazao se kao vrlo opasan suparnik. U prvom kolu senzacionalno je izbacio moldavski Sheriff kojeg vodi hrvatski trener Zoran Zekić.

U Dinamu su se prisjetili nekih lijepih trenutaka iz prošle sezone u Europi...

Hrvatski prvak kreće u svoju europsku avanturu. U drugom pretkolu Lige prvaka Dinamovi nogometaši u Tbilisiju igraju protiv Saburtala (19.30 sati). Utakmicu sudi Čeh Petr Ardeleanu.

Komentara 40

DU
Deleted user
19:35 23.07.2019.

Dabogda sve Pobjedili

DU
Deleted user
19:41 23.07.2019.

Crni tici mrze hns Zagreb i Dinamo al ne mrze lovu koju dobiju od njih, samo sheru a ni jednu lipu nisu vratili, dabogda sve izgubili di god na svitu igrali

VL
VladoEsseker
21:33 23.07.2019.

Isti rezultat ko Hajdukov na Malti,samo što Dinamo nije luzerski klub da bi ispao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije