19.09.2020. u 21:19
Nakon 5. kola više nema stopostotnih momčadi u prvoj HNL, Dinamo se vratio na prvo mjesto s 13 bodova, koliko ima i druga Gorica koja je ranije u subotu igrala 2-2 protiv Istre 1961, dok je Slaven Belupo šesti s četiri boda, koliko imaju i sedmi Osijek, osmi Šibenik i deveta Lokomotiva. Posljednja Istra 1961 ima jedan bod.

 U susretu 5. kola Prve HNL Dinamo i Slaven Belupo su u Maksimiru igrali 3-3 (2-2).

Gosti su poveli nakon samo 32 sekunde utakmice preko Etoundija (1), no Dinamo je za samo sedam minuta preokrenuo s dva gola Gavranovića (4, 8). Sredinom prvog poluvremena na 2-2 poravnao je Krstanović (22-11m), da bi u nastavku novo vodstvo Dinamu osigurao Majer (68), a za konačnih 3-3 zabio je Knoll (73).

Napadač Slavena Etoundi iskoristio je poigravanje Dinamove obrane čim se krenulo s centra, Jakić je proigrao Teophilea koji se nalazio u svom kaznenom prostoru, Francuz je poslao paralelnu loptu za Gvardiola, no njegovu je namjeru "pročitao" Etoundi, presjekao dodavanje, a nakon što se Gvardiol i poskliznuo stigao do prostora za udarac kojim je svladao Zagorca.

No, samo tri minute potom obrana Slavena također je grubo pogriješila, ubačaj Oršića Goda nije raščistio iz svog peterca veće glavom spustio loptu na nogu Gavranoviću koji je iskoristio poklon i s tri metra zatresao mrežu. U osmoj minuti već je bilo 2-1 za Dinamo, Gavranović i Majer odigrali su dupli pas nakon kojega je Švicarac uputio precizan udarac s vrha kaznenog prostora koji je bio neobranjiv za Filipovića.

Sredinom prvog poluvremena Koprivničani su uspjeli poravnati na 2-2, duel Moharramija i Etoundija u kaznenom prostoru Dinama sudac Kulušić je nakon pregleda snimke ocijenio prekršajem za najstrožu kaznu koju je u pogodak pretvorio Krstanović.

Rezultat se potom nije mijenjao sve do 68. minute, a tada je Majer preciznim udarcem okrunio odličnu akciju Ivanušeca i dodavanje petom Gavranovića kroz sredinu obrane gostiju. Niti pet minuta kasnije Slaven je uspio još jednom izjednačiti ubačaj Glavčića s lijeve strane na drugoj je vratnici neometan dočekao Knoll i glavom proslijedio loptu u mrežu. 

Nakon 5. kola više nema stopostotnih momčadi u prvoj HNL, Dinamo se vratio na prvo mjesto s 13 bodova, koliko ima i druga Gorica koja je ranije u subotu igrala 2-2 protiv Istre 1961, dok je Slaven Belupo šesti s četiri boda, koliko imaju i sedmi Osijek, osmi Šibenik i deveta Lokomotiva. Posljednja Istra 1961 ima jedan bod.

Dinamo
Gavranović 4' 8', Majer 68'
3-3
Slaven Belupo
Etoundi 1', Krstanović 22' (11m), Knoll 73'
4. kolo HNL-A, 19:05, Maksimir, Zagreb
Kraj
KRAJ (Kraj)

Jedna od najljepših utakmica dosadašnjeg dijela Prve HNL je gotova. Slaven Belupo je s igračem manje uspio doći do strahovito vrijednog boda u Maksimiru protiv Dinama nakon velike golijade. Dinamova izmiješana postava nije izgledala sigurno te su gosti iz Koprivnice bili čak i bolja te konkretnija momčad.

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Kao i u prvom dijelu, igrat će se još šest dodatnih minuta.

Zamjena
90' (Zamjena)

Glavčić je izašao iz igre, a u igru je ušao Prce.

Drugi žuti karton
88' (Drugi žuti karton )

Slaven Belupo ima igrača manje! Komnen Andrić je povukao kontru za Dinamo, a Matko Zirdum ga je profesionalnim prekršajem zaustavio i potpuno opravdano dobio svoj drugi žuti karton.

87'

Dobra prilika za Zirduma koji tuče glavom nakon udarca iz kuta, no Zagorac je na mjestu i hvata loptu.

85'

Mario Gavranović nije uspio doći do hattricka. Vrlo dobru loptu nabacio mu je Petar Stojanović, ali njegov pokušaj sigurno je obranio Filipović.

Žuti karton
78' (Žuti karton )

Zirdum je opasnim klizećim startom "odrezao" Majera i postao četvrti požutjeli igrač u redovima Slaven Belupa.

Žuti karton
76' (Žuti karton )

Kristijan Jakić je jako oštro startao na Glavčiću i dobio opomenu suca Kulušića.

Gol
73' (Gol)

Kakav potez stratega Tomislava Stipića! Tek što je ušao u igru njemački napadač Knoll je glavom realizirao centaršut Glavčića i ponovno izjednačio rezultat.

Zamjena
70' (Zamjena)

Dvostruka zamjena u redovima Slaven Belupa. Iz igre su izašli Mlinar i Etoundi, a u igru su ušli Knoll i Iličić.

Gol
68' (Gol)

Bacanje karata u napad se isplatilo. Dinamo je odigrao odličnu akciju. Ivanušec je započeo, raspoloženi Gavranović je maestralno petom produžio za Lovru Majera koji je ostao jedan na jedan s Filipovićem i sigurno zabio za novo vodstvo plavih.

Zamjena
66' (Zamjena)

Zoran Mamić baca karte u napad, odlučio se za dvostruku izmjenu. Iz igre su izašli Ademi i Tolić, a u igru su ušli Ivanušec i Kastrati.

62'

Sudac Dario Kulušić je dobio obavijest svojih pomoćnika iz VAR sobe i dugo gledao situaciju u kojoj je Mlinar na rubu kaznenog prostora sapleo ofenzivnog veznjaka Dinama Lovru Majera. Nakon konzultacija i pregleda odlučio je da nema kaznenog udarca, sve to uz zvižduke tribina.

59'

Dinamo češće ima loptu u nogama, ali sve je to jalova inicijativa. Igrači Slavena, s druge strane, strpljivo igraju obranu i čekaju na pogrešku plavih.

Zamjena
57' (Zamjena)

Iz igre je izašao strijelac drugog pogotka za Slaven Belupo Ivan Krstanović koji je izjednačio rekord Miljenka Mumleka po broju golova postignutih s bijele točke u HNL-u. Umjesto njega je u igru ušao Jeffren.

Poluvrijeme
46' (Poluvrijeme)

Počelo je drugo poluvrijeme! Nadajmo se biti barem jednim dijelom kao prvo.

Zamjena
46' (Zamjena)

Iz igre je u redovima Slaven Belupa izašao kartonirani van Bruggen, a umjesto njega je ušao Zirdum.

Poluvrijeme
45+5' (Poluvrijeme)

Kraj prvog poluvremena! Gledali smo sjajan prvi dio utakmice u srazu u kojem to možda i nismo očekivali. Dinamo je igrao jako atraktivno i otvoreno, no izrazito nedisciplinirano u obrani te je Slaven Belupo to kaznio. Ako drugo poluvrijeme bude i upola zanimljivo kao prvo, neutralni gledatelji moći će biti jako zadovoljni.

Korner
45+4' (Korner)

Velika šansa za Slaven. Nakon odlične kontre s dvadesetak metara potegnuo je Goda, ali je njegov udarac blokirao Theophile i lopta je otišla u korner.

Nadoknada
45' (Nadoknada)

Sudac Kulušić je odlučio da će se igrati još čak šest minuta u prvom poluvremenu.

Zaleđe
43' (Zaleđe)

Gavranović je nakon duela u kaznenom prostoru pao, ali nema jedanaesterca za Dinamo jer je Švicarac bio u nedozvoljenoj poziciji.

Žuti karton
39' (Žuti karton )

Mlinar je zaradio žuti karton zbog opasnog starta na Jakiću. Kulušić je pustio prednost, ali nije zaboravio kazniti veznjaka Belupa.

Žuti karton
34' (Žuti karton )

Branič Slavena van Bruggen je neopreznim klizećim startom srušio Marija Gavranovića i zasluženo zaradio žuti karton.

Žuti karton
32' (Žuti karton )

Kevin Theophile-Catherine ne igra dobru utakmicu. Nakon što je poklonio pogodak Slavenu, dobio je i žuti karton.

29'

Sjajan udarac Arijana Ademija s petnaest metara iskosa ispod grede je vrlo dobrom reakcijom izvadio vratar Belupa Filipović.

Korner
27' (Korner)

Tolić je uputio sjajan centaršut, ali je sjajno reagirao Bogojević koji je izbacio opasnu loptu u korner.

Gol
22' (Gol)

Slaven Belupo se vraća u igru! Kao po običaju, Ivan Krstanović je bio precizan s bijele dočke i doveo Farmaceute do izjednačenja.

Penal
20' (Penal)

Kazneni udarac za Slaven Belupo! Moharrami je nesmotreno "počistio" Etoundija u kaznenom prostoru i Kulušić je bez dvojbe pokazao na bijelu točku.

Zaleđe
17' (Zaleđe)

Oršić je sjajno dodao loptu za Gavranovića koji je povratnom loptom pronašao Lovru Majera, a ovaj je gurnuo loptu u praznu mrežu. Međutim, Gavranović je bio u zaleđu pa je pogodak poništen.

Gol
8' (Gol)

Ova utakmica je zaista nevjerojatna. U samo osam minuta Dinamo je uspio okrenuti vodstvo Slaven Belupa. Majer je odložio loptu za Gavranovića koji s ruba kaznenog prostora sjajno gađa u sami kut Filipovićevog gola za 2:1.

Gol
4' (Gol)

Dinamo se ubrzo uspio vratiti u utakmicu. Nakon centaršuta Oršića Goda loše odbija loptu, a ispred vrata Slaven Belupa dočekao ju je Mario Gavranović i bez većih problema s pet metara zabio za izjednačenje.

Gol
1' (Gol)

Kakav šok na Maksimiru! Nakon samo 32 sekunde igre Etoundi je presjekao katastrofalno dodavanje Theophilea i s lakoćom matirao Zagorca za vodstvo gostiju iz Koprivnice.

Početak
1' (Početak)

Utakmica na Maksimiru je počela. Prvi put su ove sezone prisutni gledatelji na tribinama. Smješteni su na zapadnoj i sjevernoj tribini. 

SLAVEN BELUPO

Filipović - Van Bruggen, Paracki, Soldo - Bogojević, Glavčić, Bačelić Grgić, Mlinar, Goda - Etoundi, Krstanović

DINAMO

Zagorac - Moharrami, Theophile, Gvardiol, Daničić - Ademi, Jakić, Tolić - Majer, Oršić - Gavranović

SUDAC

Glavni sudac utakmice je Dario Kulušić iz Šibenika.

DINAMO ISPAO

Dinamo je ovoga tjedna ispao iz kvalifikacija u Ligi prvaka, bolji od hrvatskog prvaka bio je mađarski Ferencvaroš. Modri će natjecanje nastaviti u play-offu (zadnje pretkolo) Europske lige gdje će na domaćem terenu igrati protiv boljeg iz dvoboja 3. pretkola između malteške Floriane i Flore Talin iz Estonije

TABLICA

Dinamo je slavio u sve četiri utakmice do sada, dok je Slaven Belupo bez pobjede.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

4. KOLO HNL-A

Riječ je o utakmici četvrtog kola HNL-a. Susret se od 19.05 igra na Maksimiru, pred 30 posto kapaciteta na tribinama zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

POČINJEMO

Dobar dan i dobro došli na novo druženje s HNL-om. Pred nama je susret Dinama i Slaven Belupa.

Komentara 16

ST
stefj
19:31 19.09.2020.

Ajme, u ovoj utakmici se vidi katastrofalna priprema. Ili nek Mamić nađe kvalitetne pomoćnike ili nek ode sa cijelom ekipom... S ovakvom pripremom i na Malti je upitan prolaz. Ovo je katastrofa...

MA
Marsijanac
21:06 19.09.2020.

Ovaj Zagorec ce vjecno ostati rezevni vratar a onaj Danicic je promasena investicija. Tko je njega podvalio Dinamu?

Avatar GeniKameni
GeniKameni
21:39 19.09.2020.

Da mi je znati koliko ih ima u Hrvatskoj kojima je drazi svaki posrtaj Dinama od pobjede ili bilo kakvog uspjeha tima za koji navijaju?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije