17.09.2024. u 18:14
Hajduk je s 4:0 slavio protiv Bilogore u Grubišnom Polju i prošao u osminu finala Kupa.

Nogometaši splitskog Hajduka plasirali su se u osminu finala Hrvatskog kupa svladavši u Grubišnom Polju momčad četvrtoligaša Bilogoru s 4-0 (1-0). Pogotke su za Splićane postigli Yacine Benrahou (24), Zvonimir Šarlija (53), Mate Antunović (56) i Dario Melnjak (82). 

Hajduk je bez većih problema prošao gostovanje kod Bilogore 91 u šesnaestini finala Hrvatskog kupa, a rezultat je mogao biti i veći da nije bilo domaćeg vratara Dinka Gavranovića. Bilo je to prvo gostovanje Splićana u Grubišnom Polju, mjestu koje broji nešto više od pet tisuća stanovnika, a na gradskom stadionu Bilogorac okupilo se oko 5000 gledatelja.Na put za Grubišno Polje odlučio je Gennaro Gattuso krenuti bez najvećih zvijezda Marka Livaje, Filipa Krovinovića, Ivana Rakitića i Filipa Uremovića koji su dobili poštedu i odmor.

Prvi gol zabio je Benrahou u 24. minuti kada je nakon dodavanja Stipe Biuka s desetak metara pogodio mrežu. U prvom dijelu su Biuk i Mate Antunović pogađali okvir vrata, a vratar Gavranović je obranio nekoliko doista velikih prilika.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme iz gužve je zabio stoper Hajduka Šarlija, a tri minute kasnije pogodio je i vođa napada Antunović. U 82. minuti Melnjak je u odličnoj akciji prebacio Gavranovića za konačnih 4-0.

U osmini finala Hajduk ide na Mladost iz Ždralova.

U srijedu će se sastati Neretvanac Opuzen - Rijeka i Varteks Varaždin - Osijek, dok će 16-inu finala zaključiti Banjole - Dinamo 25. rujna.

Bilogora
0-4
Hajduk
Benrahou 24', Šarlija 53', Antunović 56', Melnjak 82'
1/16 finala Kupa, 16:30, Grubišno Polje
KRAJ

Kraj utakmice, Hajduk je slavio s 4:0

Gol
82' (Gol)

Gol za Hajduk. Melnjak je lijepo prošao i još ljepše pogodio za 4:0. Isprve je prebacio Gavranovića.

75'

Hajduk je malo stao u drugoj polovici drugog dijela, tako da je sada i Bilogora imala priliku, ali je Kalinić uhvatio loptu.

Gol
56' (Gol)

Gol za Hajduk. Antonović je zabio lijep gol, prebacio je domaćeg vratara, varkom izbacio još jednog igrača i poslao loptu u praznu mrežu.

Gol
53' (Gol)

Gol za Hajduk. Benrahou je ubacio iz slobodnjaka, a nakon puno gužve i flipera pred golom domaćina loptu je u mrežu ugurao Šarlija.

46'

Krenuo je nastavak.

POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela, Hajduk vodi 1:0.

43'

Biuk je glavom pogodio vratnicu!

Gol
24' (Gol)

Gol za Hajduk. Biuk je dao za Benrahoua koji pogađa za 1:0.

20'

Biuk je pogodio vratnicu!

10'

Hajduk ima dominaciju, ali ne može se reći da domaćini igraju bunker.

1'

Počela je utakmica.

Naravno, očekuje se da danas Hajduk bez većih poteškoća prođe dalje.

HAJDUK

Kalinić, Sigur, Elez, Šarlija, Hrgović, Capan, Pukštas, Benrahou, Dajaku, Biuk, Antunović

BILOGORA

Gavranović, Horvat, Majtanić, Hajdarović, Škojo, Ostrman, Moreno, Pleić, Kunštek, Plavšić, Araujo.

Trener Hajduka nakon velike pobjede nad Dinamom odmara najveće zvijezde poput Livaje i Rakitića koji nisu išli na put. Stoga će danas istrčati neobičan sastav,

Ovo je susret 1/16 finala ovoga natjecanja. Utakmica se igra u Grubišnom Polju s početkom u 16:30.

POČINJEMO

Dobar dan i dobro došli na druženje s Hrvatskim nogometnim kupom. Pred nama je susret Bilogore i Hajduka.

Komentara 3

ST
sttipe
19:12 17.09.2024.

Kad se meni više sviđa igra Hajduk kad igraju dica nego kad igra "prva" momčad!!! Prava je šteta šta Skoko, Capan, Đolonga, Šošić, i Antunović ne igraju češće, ništa lošiji nisu od pretpostavljenih.. Triba bi Hajduk igrat svaki tjedan po jednu utakmicu s okolnim drugoligašima i trećeligašima, s igračima koji nisu igrali, ili su igrali malo, taj tjedan.. Pa malo u goste Valu, malo Solinu, Jadranu, Slavenu, itd.. To bi koristilo svima!! Naročito, igračima, koji se vraćaju iza ozlijeda, i u 35', pušu ka parnjače!! A i dici...

Avatar Asterix
Asterix
17:55 17.09.2024.

Iživljavaju se na slabijima. Gdje su bili protiv Ružeberem?

GN
gnoj
10:19 18.09.2024.

Protiv koga ? Bilogore- gdje je to ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije