26.11.2023. u 17:03
Ovom pobjedom Hajduk završio negativan niz protiv Istre. Naime, momčad s Poljuda prije ovog susreta je bila u nizu od četiri utakmice bez pobjede protiv momčadi iz Pule. Prva im je ovo pobjeda nad Istrom još od srpnja 2022. godine

U susretu 16. kola SuperSport HNL-a Hajduk  je pred rekordnih 8.606 gledatelja na Aldo Drosini pobijedio Istru 1961 sa 2-0 upisavši prvu pobjedu u posljednjih pet međusobnih susreta.

Bila je to čvrsta utakmica, u prvom poluvremenu i s mnogo nervoze i incidenata, a na kraju su presudili golovi Emira Sahitija (16) i Marka Livaje (90-11m).

Tri i pol mjeseca nakon što je dobio otkaz u Puli, Mislav Karoglan je na Aldo Drosinu stigao kao trener Hajduka. Karoglan je početkom kolovoza dobio otkaz na klupi pulskog kluba nakon što je u prva tri kola upisao remi i dva poraza uz gol razliku 1-10. Međutim, 23. studenog je preuzeo Hajduk naslijedivši Ivana Leku koji je dobio otkaz. Od tada "Bijeli" imaju maksimalan učinak. Pod Karoglanovim vodstvom Hajduk je u šet susreta upisao šet pobjeda, pet u prvenstvu i jednu u Kupu.

Prvu priliku imali su gosti, u 9. minuti je Rokas Pukštas pucao s ruba kaznenog prostora, ali preko gola. No, već u 16. minuti gosti su poveli. Diallo je s lijeve strane ubacio loptu koja je prošla kroz šesnaesterac do Sahitija koji je silovito pucao i pogodio suprotni kut za 1-0.

Tri minute kasnije prvi put su zaprijetili i domaći igrači. S ruba kaznenog prostora pucao je Antonio Maurića, ali pored gola. U 29. minuti zaiskrilo je na Drosini nakon sukoba Mladena Devetak i Sahitija, a u gužvu su se uključili i drugi igrači. Do kraja poluvremena više nije bilo previše igre. Tek mnogo nervoze i sitnih čarki igrača.

U nastavku su se tenzije primirile, a prvu ozbiljniju priliku vidjeli smo tek u 61. minuti kada je pucao Ante Erceg, ali je Zvonimir Šarlija blokirao njegov udarac. Uzvrato je Hajduk pet minuta kasnije. Sahiti je proigrao Livaju koji je iskosa zaobišao vratara i pucao, ali je Ioptu s gol crte očistio Iurie Iovu.

Pitanje pobjednika je razriješeno u 90. minuti kad su gosti izborili kazneni udarac. Krovinović je ubacio loptu u kazneni prostor, a Luka Hujber igrao rukom. Livaja je bio siguran s bijele točke za konačnih 2-0.

Hajduk je ovom pobjedom pobjegao Rijeci na pet bodova viška, no Rijeka ima i susret manje, dok je Dinamo treći sa 27 bodova i dvije utakmice manje.


 
 

 
 
 
 
Istra
0-2
Hajduk
Sahiti 16', Livaja 90' (11m)
16. KOLO HNL-A, 15:00, Aldo Drosina, Pula
KRAJ SUSRETA NA DROSINI

Kraj utakmice na Aldo Drosini! Hajduk je golovima Sahitija i Livaje zasluženo došao do pobjede protiv Istre 1961 u utakmici koja je više obilovala tenzijama i nervozom nego li atraktivnim nogometom. Ovim slavljem Hajduk je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede protiv Istre te ostao na čelu prvenstvene ljestvice i nakon 16. HNL kola.

Zamjena
90+4' (Zamjena)

Još dvije izmjene kod Hajduka. Umjesto Pukštasa i Sigura u igru su ušli Odjidja-Ofoe i Lauš.

Žuti karton
90+2' (Žuti karton )

Žuti karton je dobio Anthony Kalik nakon starta na Mauriću.

Gol
90' - HAJDUK VODI 2:0 (Gol)

GOOOOL! Hajduk vodi 2:0 nakon pogotka Marka Livaje s bijele točke. Sigurno i snažno je Livaja pucao u gornji lijevi kut gola Majkića koji tu ništa nije mogao.

88'

Prije udarca s bijele točke dvostruka izmjena u redovima Hajduka. Umjesto Sahitija je u igru ušao Moufi, a umjesto Krovinovića ušao je Elez.

Penal
87' (Penal)

Kazneni udarac za Hajduk! Livaja je lijepom visokom loptom proigrao Krovinovića na lijevoj strani. On je ubacio, a loptu je dlanom desne ruke blokirao Luka Hujber i sudac Ante Čulina je pokazao na bijelu točku.

86'

Atraktivan volej je s ruba kaznenog prostora za Istru uputio Čuić, no Hajdukova obrana je to izblokirala.

83'

Sahiti je iz velike daljine iz slobodnjaka ubacio, na kraju je to ispalo kao udarac u gol kojeg je uhvatio Lovro Majkić.

Zamjena
78' (Zamjena)

Posljednje dvije izmjene u redovima Istre. Umjesto Mlinara i Blagojevića u igru su ušli Čuić i Petrusenko.

72'

Još jedan prekid susreta zbog pirotehnike koja je doletjela na travnjaka. Već je nekoliko puta iz ovih razloga prekinut susret na Drosini.

70'

Odličan prodor je kroz obranu Istre napravio Krovinović na lijevoj strani, ali njegovu povratnu loptu za Pukštasa je uspio spriječiti Devetak i potom očistiti opasnost.

Zamjena
66' (Zamjena)

Prva izmjena u redovima Hajduka. Iz igre je šepajući izašao Dajaku, a umjesto njega ušao je Kalik.

65'

Jako velika prilika za povećanje vodstva Hajduka. Nakon greške Iovua Sahiti i Livaja su se našli u 2 na 2 situaciji. Sahiti je proigrao Livaju, on je predriblao Istrinog vratara Majkića te pucao iz teškog kuta, no na gol-crti je to blokirao baš Iovu koji se tako iskupio za svoju grešku.

Zamjena
64' (Zamjena)

Druga i treća promjena u redovima Istre. Iz igre su izašli Kadušić i Vuk, a u igru su ušli Hujber i Matheus.

62'

Najveća prilika na utakmici za Istru! Nakon centaršuta Vuka Šarlija je promašio jednu vrlo laganu loptu na petercu, iza njega se u čistoj šansi na par metara ispred gola gostiju našao Erceg, no Hajdukov stoper je ispravio svoju pogrešku ispruživši nogu i blokiravši udarac napadača Istre iz neposredne blizine.

60'

Krovinović je zapucao s otprilike 15 metara, ali njegov pokušaj je blokirao Marešić.

Žuti karton
53' (Žuti karton )

Još jedan žuti karton za Istru. Nakon Ercega i Vuka, 'požutio' je Advan Kadušić koji je klizećim startom zaustavio Krovinovića na 30-ak metara od gola Istre.

51'

Još jednom je eskaliralo zbog oštre igre. Sigur je dugo potezao Vuka za dres, a Istrin krilni igrač je nakon toga laktom pogodio Hajdukovog beka u lice i zaradio žuti karton.

49'

Nakon kornera Istre lopta je došla do Ercega koji je zapucao prema prvoj vratnici, no prošla je lopta pored gola Hajduka.

46'

Sudac Ante Čulina dao je znak za početak drugog poluvremena, Istra ima posjed.

KRAJ PRVOG DIJELA

Kraj prvog poluvremena u Puli, Hajduk vodi od 16. minute protiv Istre pogotkom Emira Sahitija. Bilo je tu više konflikata i nervoze nego kvalitetnog i atraktivnog nogometa, a najviše nervoze vidjeli smo kod Istrinog Ante Ercega za kojeg su se igrači i članovi stručnog stožera čudili kako nije isključen nakon šest prekršaja, od čega dva iznimno žustra. Također, Hajdukov kapetan Marko Livaja je udario Ercega za vrat. Nadamo se da će nam drugo poluvrijeme dati više uzbuđenja u sportskom smislu.

45'

Igrat će se četiri minute nadoknade. Igra se dosta žestoko i čvrsto, Hajdukova klupa je na rubu živaca nakon što Čulina nije dao drugi žuti karton Ercegu zbog prekršaja na Pukštasu. Bio je to inače Ercegov šesti prekršaj u prvom poluvremenu.

40'

Erceg je dobio žuti karton nakon što je tijelom odnio Šarliju. Danas je vrlo nervozan i igra jako žestoko. Riječ je o nekadašnjem igraču Hajduka koji očito ima dodatni motiv protiv svoga bivšeg kluba. Erceg je ušao u nekoliko verbalnih i fizičkih konflikata, a Marko Livaja ga je uhvatio za vrat.

35'

Sada je vrlo lako moglo biti 2:0. Dajaku je bio sam ispred Majkića, no vratar Istre ušao mu je u udarac i obranio. Krilni igrač Hajduka tukao je nakon što se lopta odbila, ali u vanjski dio mreže.

Zamjena
32' (Zamjena)

Lisica se ozlijedio kod Istre, ušao je Ekong.

Žuti karton
30' (Žuti karton )

Žuti karton za Livaju jer je uhvatio Ercega za vrat.

28'

Zagužvalo se na terenu među igračima nakon što je Devetak odgurnuo Sahitija, no strasti su se smirile.

19'

Istra se malo trgnula nakon primljenog gola. Maurić je bio sam na 20-ak metara, tukao je pored gola.

Gol
17' (Gol)

Gol za Hajduk! Zabio je Sahiti i tako okrunio bolju igru na otvaranju utakmice. Diallo je ubacio, a Sahiti sjajnim udarcem rasparao mrežu.

9'

Hajduk je bolje otvorio utakmicu, ima loptu u nogama, no još uvijek čekamo prvu pravu priliku na utakmici.

1'

Počela je utakmica.

 
TAKTIČKE POSTAVE

Ovako će momčadi taktički izgledati.

HAJDUK

Lučić; Sigur, Uremović, Šarlija, Diallo; Žaper, Pukštas; Sahiti, Krovinović, Dajaku; Livaja

ISTRA

Majkić; Kadušić, Iovu, Marešić, Devetak; Mlinar, Blagojević, Maurić; Lisica, Erceg, Vuk

POREDAK

Hajduk je vodeći ima četri pobjede zaredom, dok je Istra pretposljednja.

Standings provided by Sofascore

Ovo je susret 16. kola HNL-a. Utakmica se igra od 15 sati na Aldo Drosini koja je rasprodana pa će na tribinama biti gotovo devet tisuća gledatelja.

POČINJEMO

Dobar dan i dobro došli na novo druženje s domaćim nogometom. Pred nama je susret Istre i Hajduka.

 

Komentara 35

DU
Deleted user
17:03 26.11.2023.

Penalić de upisao u strinelce a kako drukčije nego iz smješnog pensla, igrača okrznija balun u ruku, nit promjene smjera nit inteziteta al kad je za hajduk to je penal inače za druge klubove je intezitet, gadljivo odvrstno

KA
kanđija
15:46 26.11.2023.

Šarlija toliko folira da će na kraju isprovocirati crveni za Ercega a sudac Čulina nasjeda na te provokacije.

Avatar barba_barba
barba_barba
16:42 26.11.2023.

Strašan štimung: Torcida je u drugom poluvremenu podigla poruku na kojoj je pisalo: 'Krikovi s Ovčare još i danas paraju uši, proklet bio onaj što ih nosi na duši'. Uz to su zapjevali: 'Vukovar, Vukovar, stoji na braniku moje Hrvatske'. Malo nakon toga su Demoni na drugoj strani digli transparent: 'Ne pitaj me ništa, samo svijeću zapali za sve one što su za dom pali'. Uz to su zapjevali 'Moja domovina'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije