26.02.2022. u 19:51
Goran Tomić, talentirani trener Rijeke, najavio je da zna lijek za Marka Livaju, najboljeg igrača i strijelca lige, a pokazao je i da ga doista zna
Hajduk
Livaja 69'
1-3
Rijeka
Drmić 19', Vučkić 33', Krešić 86'
HNL, 18:00, Poljud, Split
Kraj
90' + 5' (Kraj)

Kraj. Tri boda putuju u Rijeku.

90'

Igrat će se još barem pet minuta na Poljudu iako se čini da je sve riješeno i da bodovi idu u Rijeku.

Gol
86' (Gol)

GOL! Duga lotpa Smolčića iz slobodnjaka, zbunjena Hajdukova obrana i Krešić desnom za novi porast prednosti gostujuće momčadi. 

Zamjena
84' (Zamjena)

Ulazi Biuk, a svoje je za danas odigrao Elez. Potpuna ofanziva.

Kalinić je prošao bez kartona iako je visoko Velkovskom ušao laktom u skoku.

75'

Lijepo je sada Livaja prošao, posve ga je zaboravila gostujuća obrana, primirio je nezgodnu loptu i tehniciranjem stigao do odlične prilike. Šutnuo je, ali lopta je otišla van okvira. Stvara Hajduk veliki presing i traži bod na svome terenu.

73'

Ampem i Selahi su vani, ulaze Vukčević i Liber u redovima gostiju. Čolina je ušao umjesto Melnjaka za Hajduk.

69'

GOL! Promjena atmosfere na Poljudu! Livaja je zabio za smanjenje prednosti gostiju. Napravili su pogrešku Riječani, a hajdukovci su preuzeli loptu, prošli po desnoj strani pa ubacili u sredinu. Pratio je sve Livaja i samo ubacio loptu u gol.

65'

Poljud nije zadovoljan. Dosta su jaki zvižduci prema domaćim igračima. Vrijeme teče, a rješenja domaćina nema. 

61'

Lijepo je sada prošao Drmić do Hajdukovog gola, iako se većina drugog dijela igra pred riječkim vratima.

53'

Budi se Poljud jer se probudio i Hajduk. Sahiti je prošao Ampema, ali se šut odbio do Kalinića, no i Krešić je stigao uklizati u novi pokušaj domaćih pa nije ni Labrović imao posla.

51'

Dobra prilika za Hajduk, probao je Elez, ali skida to Labrović.

48'

Tukao je Livaja iz slobodnjaka s 30-ak metara, ali malo vjetar, a malo i nepreciznost odnose loptu preko gola.

46'

Počeo je drugi dio. S dvije izmjene je ušao Hajduk u drugi dio. Marco Fossati i Dino Mikanović ušli su u igru dok su izašli Vuković i Lovrencsics.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj je prvog dijela. Rijeka ima ugodnu prednost, ali i pokazano na terenu ide potpuno na ruku gostiju. Doduše, išao im je na ruku u dobrom dijelu i vjetar, no to ne opravdava velike greške Hajdukove obrane.

Žuti karton
38' (Žuti karton )

Lukas Grgić dobio je prvi žuti karton u 35. minuti zbog faula,a  onda su se naguravali Smolčić i Kalinić pa su također obojica požutila.

Gol
33' (Gol)

GOL! Vučkić zabija za velikih 2:0! Prodao je fintu lijevom nogom i izbacio Katića pa pucao desnom za vleiku prednost gostiju. 

24'

Gledamo dosta grubu utkamicu u dvobojima, Fran Jović za sada ne poseže za svojim džepom, ali vodi konstantne rasprave s igračima. 

21'

Potpuno su ignorirali Riječani sada Livaju i Kalinića koji još koji su im ušli 6-7 metara od gola, a potom su ostavili i Grgića samog. Pucali su dva puta domaćini, ali riječki je blok bio dovoljno gust, no veliki su to propusti gostujuće obrane ako misle zadržati ovu prednost.

Gol
19' (Gol)

GOL! Drmić zabija za rano vodstvo Rijeke! Ubacili su Riječani, a malo iskoristili i smjer jakog vjetra, Drmić je postavio desnu nogu i loptu skrenuo u mrežu. Bila je to prva prilika Rijeke i odmah je dovela do vodstva gostiju. 

10'

I evo prve prilike, domaćini su zaprijetili! Lovrencics je dao loptu Livaji, a on samo proslijedio glavom za Kalinića. Krešić je ispao, a Hajdukova devetka pucala je po golu. Ipak, Labrović je bio dobro postavljen i uspio je to obraniti. Splićani su dobili korner, iz njega nisu ništa ozbiljnije napravili

Početak
1' (Početak)

Počeo je 'Jadranski derbi'!

GDJE GLEDATI?

Utakmicu možete pratiti na Arena Sportu 3. 

NAJAVA

Iako je do kraja prvenstva još jako puno i teško je donositi zaključke, jadranski derbi na Poljudu sigurno će biti ozbiljan ispit za momčad Valdasa Dambrauskasa. Hajdukovi navijači očekuju da će bijeli u toj utakmici pokazati autoritet dostojan momčadi koja pretendira na naslov prvaka. S druge strane, Rijekin koncept sigurno nije za podcijeniti. Goran Tomić, talentirani trener Rijeke, najavio je da zna lijek za Marka Livaju, najboljeg igrača i strijelca lige.

- Hajduk igra puno bolje nego proteklih sezona. Očito je sada priča posložena za konačan iskorak koji dugo čekamo. Naravno, za taj iskorak uvijek treba i sreće, bez tog faktora ništa nije moguće. Puno je subjektivnih okolnosti koje utječu na rezultat, no činjenica je da Hajduk trenutačno ima odličnu momčad koja je konkurentna za naslov prvaka pa i više od toga. Mislim da je to razina i za Europu. Opet kažem, ozbiljne priče morate pametno posložiti - kaže Tomislav Erceg, bivši napadač Hajduka i Rijeke.

A što očekujete od jadranskog derbija?

- Hajduk je favorit u odnosu na bilo koga kada igra na Poljudu. Tako će biti i sada. Volio bih da Hajduk na kraju uspije i naravno da navijam za to da moj klub osvoji naslov. Ova utakmica ipak neće biti odlučujuća jer će četiri najbolje momčadi sigurno do kraja prvenstva gubiti bodove i posrtati. Sve do kraja natjecanja bit će jako neizvjesno.

Komentara 81

IS
istina00
18:28 26.02.2022.

Naprijed rijeka! Cijela Hrvatska je uz vas kontra NK Penalduk!

IS
istina00
18:36 26.02.2022.

Toooooo 2:0!!!!! Šta je kmečavci, nema penala pa nema golova?! 😂

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
18:18 26.02.2022.

kmek.... danas sudar sa realnosti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije