Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U STUDIJU VL

VIDEO Legendarni Ratko Rudić: 'Kada vodiš momčad najviše je drame oko ljudi i izvan bazena'

Zagreb: Susret Gruzije i Italije na Europskom prvenstvu u vaterpolu
Luka Stanzl/PIXSELL
17.01.2024.
u 16:18

U studiju Večernjeg lista gost je slavni trener vaterpola i bivši izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ratko Rudić. Rudić je na čelu Barakuda osvojio brojne medalje uključujući olimpijsko, svjetsko i europsko zlato

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je u finalu Europskog prvenstva izgubila od Španjolske rezultatom 11:10. Tako su došli do još jednog srebra, ali ostali bez plasmana na Olimpijske igre u Parizu. Ishod velikog natjecanja komentirao je i jedan od najvećih trenera u povijesti vaterpola Ratko Rudić koji se umirovio prije nepune četiri godine.

- Ja sam se umirovio stjecajem okolnosti. Vodio sam Pro Recco 2020. godine. Tada je u ožujku došlo do bloka. Pošto smo bili organizatori finala Lige prvaka imao sam velike ambicije i bio jako motiviran. Kada je došlo do zatvaranja svih aktivnosti izgubio sam volju. Nisam znao koliko će to trajati i kad će završiti. Tada sam završio sa svojom trenerskom karijerom. Rekao sam to upravi Pro Recca. Čak se nisam niti mogao odmah vratiti kući, nego sam dva mjeseca proveo zatvoren u stanu u Italiji. S druge strane, kada sam prestao biti trener počeo sam slikati što je moja stara strast i to mi je dalo toliko zadovoljstvo da mi prijelaz u mirovinu nije teško pao.

Otkrio je i čime se bavio za vrijeme trajanja prvenstva.

- Ovih dana nisam slikao. Ovih sam dana bio u upravnom odboru i vodim računa što se događa sa svim reprezentacijama. Kada je ovako veliko natjecanje moram biti dosta pažljiv i analitičan te eventualno savjetovati. Kada kreneš sa slikanjem potpuno se posvetiš tome i ostalo zaboraviš. U jednom periodu jedno, u drugom drugo.

Sportom se profesionalno počeo baviti još na fakultetu.

- Crtati i slikati sam počeo još u gimnaziji. Zatim sam upisao arhitektonski fakultet u Zagrebu. Pred kraj prve godine sam se počeo profesionalno baviti sportu i više nisam mogao uskladiti obaveze fakultetske i sportske obaveze. Bio sam jako ambiciozan u sportu i želio sam ostvariti velike rezultate tako da sam donio odluku.

VEZANI ČLANCI:

O karijeri Ratka Rudića radi se dokumentarni film.

Film je završen. Vidio sam grubu verziju. Mislim da je jako dobar. Kada su mi rekli da traje dva sata mislio sam da je to puno za dokumentarac. Međutim, film ima svoj ritam i svoju dramu. Isto kao i u sportu, drame nisu samo na bazenu, nego i u ljudima i u svemu što se događa okolo. Ima situacija gdje se ve skupa isprepliće. Uvijek je najviše drama vezano uz ljude. Upravljati jednom ekipom među kojima svi žele igrati i izabrati tko će igrati i tko će na natjecanje, odnosima s ljudima iz Saveza, stručnim timom i medijima. Tada sam počeo raditi s velikim pomoćnim timom, imali smo čak i čovjeka za odnose s medijima. Tu se odigrava dosta stvari i postoje situacije, obiteljske i razne druge, koje utječu na sve okolo. Upravo u tome je jačina filma.

Komentara 1

BL
blackeder2022
16:49 17.01.2024.

Sve su traperice traperice,samo to 50'1 nisu! Vaterpolo treneri su treneri,ali samo jedan je R&R (Ratko Rudić)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije