VEČERNJI TV

'Nadzorni odbor zna da je Kalinić njihova pogreška. Dali su mu ugovor i istovremeno tražili zamjenu'

Večernji TV
17.09.2024.
u 10:29

Predsjednik Uprave Ivan Bilić i trener Hajduka Gennaro Gattuso sastali su se jučer ujutro u klubu i razgovarali o turbulencijama na relaciji Uprava – stručni stožer – svlačionica.

Splitski Hajduk slavio je u velikom hrvatskom derbiju na Maksimiru protiv Dinama pogotkom najboljeg igrača Marka Livaje. Međutim, daleko od toga da je budućnost bijelih mirna i sigurna, ponajprije zbog mnogih previranja u klubu. Predsjednik Uprave Ivan Bilić i trener Hajduka Gennaro Gattuso sastali su se jučer ujutro u klubu i razgovarali o turbulencijama na relaciji Uprava – stručni stožer – svlačionica. Odlučili su zajedno nastaviti dalje raditi. Naravno, ako ne dođe do nekih novih, neočekivanih preokreta. 

To je za obojicu prihvatljivo rješenje, Bilić može samo izgladiti stvari s Gattusom, jer u slučaju ostavke samo bi potvrdio sve što je  o njemu kazao bivši direktor Nikola Kalinić. Ne može ni smijeniti Gattusa jer ga prije svega ne može isplatiti, a taj potez izazvao bi i novi val rasprava u javnosti, što u klubu sada u potpunosti žele presjeći. O budućnosti Hajduka danas u Večernjem TV-u govorili su novinarka Dea Redžić, a voditelj emisije bio je glavni urednik web portala VL-a Dario Markas.

– Hajduk je pokazao žar i napredak u igri otkad je Gattuso došao u Hajduk. Pobjeda na Maksimiru trebala je u normalnim okolnostima donijeti mir, ali to nije tako. Gattuso i predsjednik Bilić sastali su se i razgovarali sat vremena, tako je u klubu zavladao mir, svi se zajedno drže, neće drastičnije nastupati. Otvoreni su mnogi problemi, trener predsjednika naziva lažovom, ne razgovaraju više od mjeseca dana iako treba reći da je Gattusov istup bio iskren – rekla je Redžić.

– Gattuso i momčad su mirni, a Bilić je morao reagirati i spustit se dvije razine ispod kako bi se dogovorili kako će ići dalje. Ove priče o modelu nameću se uvijek, a sada se najviše pričala uloga NO-a. Ovaj model treba unaprijediti, Torcida i Naš Hajduk istaknuli su kako će tražiti odgovornost odgovornih u Upravi. Kalinić je prozvao Nadzorni odbor, ali oni javno neće progovarati. Oni su na temelju savjetodavne uloge davali predsjedniku Biliću određene inpute. 

VEZANI ČLANCI:

– Onaj tko vodi Hajduk mora biti upućen u svaku sitnicu, pa i razgovarati s direktorom. NO je svjestan da je Kalinić bio njegova pogreška, oni ga ne bi postavili. Dali su mu ugovor prije dva tjedna, a istodobno su tražili zamjenu. Imali su u planu dovesti još jednog člana Uprave, ali to ne bi olakšalo birokraciju. 

– Prijelazni rok je odrađen jako loše, prodan je samo Sahiti, mnogima je drago što nije prodan Pukštas. Nisu doveli nikoga, nova Uprava nije potpisala nijedan transfer, Rakitića je doveo njegov kum, a plaća ga sponzor. Vratili su na posudbu Biuka, ali ni po čemu nije bolji igrač nego što je bio prije – smatra Redžić.

 

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar kozorog
kozorog
10:53 17.09.2024.

kad će većinski vlasnik hajduka, grad split, početi upravljati klubom? kako se to split odnosi prema svojoj imovini? baš ga briga? aha, politika, ako puljak pipne nh će mu navijače, tj. birače, okrenuti protiv njega? pa što se onda uopće uhvatio politike? hajduk ima vlasnika, većinskog, grad split, koji treba imati glavnu i odlučujuću riječ o svakoj stvari koja se događa u klubu, planira, provodi. gdje su predstavnici grada splita u nadzornom odboru, na kojoj sjednici gradskog vijeća su predloženi i izabrani? ovo zabijanje glave u pijesak će najviše koštati baš klub. nakon idućeg posrtanja, bankrota kolko se nazire iz izvješća, nema više te države ni grada županije da ga spasi. ni sanadera da progura zakon. u mađarskoj su imali muda ferencvaroš baciti u 3. ligu. kod nas ni kaznu nisu u stanju opaliti. kamoli poreznu poslati u klub i provjeriti ulaganje nh u hajduk, sa onom famoznom klauzulom.

Avatar Votum separatum
Votum separatum
11:44 17.09.2024.

Sektu "Naš Hajduk" ukinuti. Zabraniti prilaz Hajduku cijelom NO i Pavasoviću, Laliću, Ivoševiću, Dežuloviću itd.... Orjunaška sekta koja trpa u svoje džepove dok Hajduku svira "pa svoju lovu od tebe još posuđujem"

Avatar rubinet
rubinet
11:12 17.09.2024.

" Otvoreni su mnogi problemi, trener predsjednika naziva lažovom, ne pričaju više od mjeseca dana..." - rekla je Redžić. Ja bih uputio novinarku na uporabu standardnih riječi, a ne žargonizama.... Dakle, umjesto "lažov" --- lažac /lažljivac. Umjesto glagola pričati ---- glagol razgovarati. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije