ŠOK U HNL-u

Goropadna Gorica nanijela Bjelici prvi HNL poraz u Osijeku

U 15. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Hajduk
Marko Prpic/PIXSELL
12.12.2020. u 17:00
Bio je ovo prvi poraz Osijeka otkako ga je preuzeo Nenad Bjelica koji je do sada ostvario devet pobjeda i dva remija.

U prvom susretu 15. kola Prve HNL Gorica je kao domaćin nadigrala Osijek 4:1 (1:0).

Strijelci za domaće bili su Dieye (13), Kalik (54, 65) i Mitrović (77), dok je jedini pogodak za goste postigao Miérez (49).

Bio je ovo prvi ligaški poraz Osijeka otkako ga je preuzeo Nenad Bjelica koji je do sada ostvario devet pobjeda i dva remija.

Gorica je svoju bolju igru u prvom poluvremenu okrunila jednim pogotkom. Špikić je u 13. minuti uputio odličan centaršut s desne strane, udarac Suka Ivušić je uspio odbiti, no samo do Dieyea koji je odbijenu loptu pospremio u mrežu .

Početkom nastavka Osijek je stigao do poravnanja nakon nekarakteristične pogreške domaćeg kapetana Kahline koji nije uspio ukrotiti ne pretjerano jak udarac Bočkaja s gotovo 30 metara, a na odbijenu loptu natrčao je Miérez i u 49. minuti poravnao na 1-1.

Tada je na scenu stupio igrač utakmice Anthony Kalik koji je golovima u 54. i 65. minuti usmjerio utakmicu u korist Gorice. Kod prvog gola je vratar Osijeka Ivušić istrčao na gotovo 40 metara od svog gola samo da bi pogodio Kalika. Lopta se odbila u lijevu stranu, no Australac hrvatskih korijena je uspio lobom pogoditi mrežu prije no što se Ivušić vratio među vratnice. Drugi pogodak Kalik je postigao nakon što je sa sredine igrališta sam krenuo prema Ivušiću te potom mirno poslao loptu pored gostujućeg čuvara mreže.

Konačnih 4-1 postavio je Mitrović nakon lijepog okomitog proigravanja Babeca.

Ovom pobjedom treća Gorica je došla do 26 bodova, četiri manje, ali i uz dvije utakmice manje od vodećeg Osijeka. Između njih je Dinamo s 29 bodova i tri utakmice manje.

Gorica
Dieye 13', Kalik 54', 65', Mitrović 77'
4-1
Osijek
Mierez 49'
HNL, 15:00, Velika Gorica
Kraj
KRAJ (Kraj)

Kraj utakmice u Velikoj Gorici. Nije ovo bio Osijekov dan. Gorica je pokazala višestruko konkretniju igru prema naprijed što se i vidi na 4:1 rezultatu. Čudesnu utakmicu odigrao je Anthony Kalik zabivši jedan od najboljih pogodaka sezone, a ova utakmica je pokazatelj da bi se i Gorica mogla pridružiti Osijeku i Dinamu u "komešanju" na vrhu ljestvice HNL-a.

90+3'

Nakon gužve u kaznenom prostoru Gorice na loptu je naletio Kleinheisler, ali je zapucao iznad gola.

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

Zamjena
90' (Zamjena)

Hamad je ušao umjesto danas ne toliko aktivnog Lovrića, a Dvorneković je ušao umjesto strijelca Dieyea.

88'

Skoro pa je pala petarda. Mitrović je ponovno izbio sam pred Ivušića, ali ovaj je puta vratar Osijeka bio bolji u situaciji jedan na jedan.

Žuti karton
87' (Žuti karton )

Nervozni Majstorović je jako zakačio Babeca i zasluženo dobio žuti karton. 

Zamjena
85' (Zamjena)

U igru je ušao Litavac Golubickas, a iz igre izašao igrač utakmice Anthony Kalik uz velik pljesak prisutnih.

Gol
77' (Gol)

GOTOVO JE U GORICI! Dambrauskas je sjajno pogodio s izmjenom. Mitrović se ugurao iza leđa obrane, dobio dubinsku loptu, prešao Ivušića i pogodio u praznu mrežu za čak 4:1 Gorice.

76'

Gorica je, za promjenu, uzela loptu i počela igrati mirnije. Sakrili su loptu Osječanima i polako traže opcije za dodavanje.

Zamjena
74' (Zamjena)

Kod Gorice umjesto Špikića ulazi Mitrović, a kod Osijeka umjesto Bočkaja ulazi Mišković.

72'

Opet velika prilika za Goricu iz kontre, s desne strane je potegnuo Dieye, ali povratna lopta nije bila precizna.

Gol
65' (Gol)

Najbolji igrač na utakmici ponovno je pospremio loptu u mrežu. Osijek je ponovno išao na sve ili ništa, imali su sve igrače na tuđoj polovici, a Gorica je u kontri bila precizna. Kalik je izašao jedan na jedan s Ivušićem i sigurno ga matirao za 3:1.

62'

Prilika za Kristijana Lovrića! Pucao je iskosa, a obranio mu je Ivušić.

Zamjena
61' (Zamjena)

Treća izmjena u redovima Osijeka. Iz igre je izašao Lopa, a ušao Mađar Kleinheisler.

Gol
54' (Gol)

GOOOOL! I evo te kontre Gorice. Daleko je izašao i vratar Ivušić, a savršeno je to iskoristio Anthony Kalik koji je iz velike udaljenosti lobao braniče i vratara te savršeno pogodio pod gredu. Fantastičan pogodak. Gledalo se dugo je li igrač Gorice koristio ruku, ali Fran Jović je na kraju pokazao na centar za 2:1 

51'

Osijek se totalno probudio, pritišće Goricu i jako visoko stoji na terenu. Gorica će imati šanse za kontru.

Gol
49' (Gol)

Kakva greška iskusnog Kristijana Kahline. Vratar Gorice nije uspio obraniti lagani dalekometni udarac, lopta mu je ispala, a na nju je natrčao lisac Mierez i lako poentirao.

Zamjena
46' (Zamjena)

Dvije izmjene u redu Osijeka, ušli su Lončar i Jugović, a izašli Jurčević i Vuković.

45'

Kraj prvoga dijela u Gorici. Osijek je tek imao jednu bolju priliku, a Gorica je mogla zabiti i više od ovog jednog gola...

40'

Kalik je namjestio loptu Dieyeu, ovaj je sam išao pred golmana, no Škorić je na deset metara od gola uklizao i očistio tu stopostotnu šansu!

31'

Ovoga je puta Mierez opet pokušao nakon sjajnog driblinga, ali je na kraju pucao iz mrtvog kuta pa je ostalo sve samo na pokušaju...

21'

Solidan pokušaj Miereza, ali Kahlina brani. 

Gol
13' (Gol)

GOOOL! Domaćini vode, zabio je Dieye. 

8'

Sada je veselo na drugoj strani! Kahlina je uklizao i spasio ovoga puta Goricu! Nakon jednog grubljeg duela, Bjelica je vikao na četvrtog suca pa zaradio žuti karton.

5'

Silva skida loptu s crte! Odlučno je Gorica krenula napadati Osijek od prvih trenutaka utakmice, a potom su nakon jedne prilike došli i do kornera. Taj korner odlično su izveli i došli do udarca kojeg je Silva skinuo sa same gol-linije!

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica!

SASTAVI

GORICA: Kahlina - Muhammed, Moro, Jovičić, Čabraja - Babec, Kalik - Špikić, Suk, Lovrić - Dieye

OSIJEK: Ivušić - Silva, Škorić, Majstorović, Jurčević - Vuković, Žaper - Bočkaj, Lyopa, Bohar - Mierez

NAJAVA

Gorica će od 15 sati dočekati Osijek, a utakmicu protiv trenutno prvoplasirane momčadi prvenstva najavio je Kristijan Lovrić, napadač Gorice:

- Osijek je drugačiji nego što je bio. Nenad Bjelica je uveo novitete. Doveo je igrače koji su se pokazali kao pojačanja. To je momčad koja sada ima glavu i rep, smatram da su trenutno najbolji, a to i tablica pokazuje - rekao  je Lovrić.

Gorica ovaj susret dočekuje nakon poraza od Slaven Belupa i remija s Lokomotivom u prvenstvu. U međuvremenu momčad je u Kupu Hrvatske savladala Lokomotivu s 3:1.

- Puno nam je pomogla pobjeda protiv Lokomotive u Kupu da dođemo na onu razinu atmosfere koju smo imali prije ligaških utakmica s Lokomotivom i Slavenom. Moram se vratiti na te dvije utakmice i reći da smo zaslužili puno više od jednog boda, ali to je nogomet. Nismo iskoristili svoje prilike. U nogometu je tako, vrati se. Ipak, pokazali smo karakter, snagu. Protiv Lokomotive u Kupu smo imali slabiji početak drugog poluvremena, ali pokazali smo da smo momčad za velike stvari - kazao je Lovrić.

Nenad Bjelica je već uobičajeno dobro raspoložen i uoči puta u Veliku Goricu. 

- Nemam razloga ne biti optimističan s obzirom na naše dosadašnje rezultate. Momčad je jako dobro odgovorila svim zahtjevima, postigla zapažen niz natjecateljskih uspjeha i želimo ga nastaviti i protiv Gorice koje sigurno ima kvalitetu. Nije tamo samo Lovrić opasan, kompaktni su i posloženi u svim linijama. Znamo da je težak izazov pred nama, no naporno ćemo raditi na terenu za pobjedu. Lijepo je da smo i jedni i drugi u vrhu, to je svakako derbi i nadam se da će biti dobra utakmica - rekao je Bjelica.

Pilj neće biti na raspolaganju jer je zadobio neugodan udarac u ogledu s Varaždinom. Neće biti ni Ercega koji je blizu povratka, ali s njim ne želimo pretjerano riskirati. Od ranije, kao što je poznato, nema Grezde. S druge strane, vraćaju se Jugović i Kleinheisler, vjerujem da ćemo imati dobru startnu postavu kao i kvalitetne alternacije na klupi. Gorica se isto kao i mi voli nadigrati, orijentirani su napadački, pa će to biti otvorena utakmica. Vjerujem da ćemo pobijediti, to nam je svakako cilj - završio je trener Osječana za klupsku stranicu.

Komentara 10

MA
Marsi
16:38 12.12.2020.

Pa valjda ce sad prestati one gluposti da je Bjelica bolji trener od Mamica...

DI
Dinamenavek
16:54 12.12.2020.

Bio je vama dobar Bjelica samo da napakostite Dinamu.Dali vam je jasno da je Mamić svemirski brod za Bjelicu.I oni euforičari iz Osjeka koji su mislili da se mogu nositi sa Dinamom hehehehe

DI
Dinamenavek
15:11 12.12.2020.

Ajmoooooooo Gorica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije