27.10.2024. u 17:27
Dinamo i Osijek od 16 sati sastaju se na Maksimiru u derbiju 11. kola SuperSport HNL-a.
Dinamo
Pjaca (19', 51')
2-3
Osijek
Jakupović (21'), Jurišić (41')
11. KOLO HNL-A, 16:00, Maksimir, Zagreb
Zamjena
(Zamjena)

67' - Baturina, Mišić i Kulenović su izašli. Umjesto njih u igri su Rog, Ademi i Petković.

Zamjena
(Zamjena)

65' - Pušić ulazi umjesto Hernanija.

63' - Sučić je dodao pred gol za Baturinu koji se lijepo ogradio pa vratio za Pjacu. Dvostruki strijelac ovoga puta puca u blok. Redom se soldine prilike Dinama svode na Pjacu i Baturinu. Plavima trebaju što prije smisliti alternativne i kreativnije načine da ugroze protivnike.

60' - Hoxha nije mogao proći kraj dvojice igrača Osijeka, ali izborio je slobodni udarac kraj gol-aut linije. Ubačaj u sredinu očistili su igrači, a povratni udarac nakon odbijanca također ništa ne donosi Dinamu. Nakon fantastične pobjede u Ligi prvaka prvaci kao da nemaju ideje što napraviti u HNL-u. Svakom minutom koja prođe u sve su neugodnijoj poziciji.

Gol
(Gol)

53' - Osijek ponovo zabija! Hernani svega nekoliko trenutaka nakon nastavka igre sjajnim udarcem vanjskim dijelom kopačke svladava Nevistića za novo vodstvo gostujuće momčadi.

Gol
(Gol)

51' - Pjaca zabija za izjednačenje! Nesretno se odbilo dodavanje od jednog od gostujućih nogometaša, preko obrambene linije i ravno u noge Marku Pjaci koji upisuje svoj drugi pogodak.

Zamjena
(Zamjena)

46' - Pierre-Gabriel izlazi, a Špikić ulazi nna otvaranju drugog dijela utakmice.

Poluvrijeme
(Poluvrijeme)

45' + 3 - Gotovo je prvo poluvrijeme!

Nadoknada
(Nadoknada)

45' - Tri minute nadoknade igrat će se u prvome dijelu.

44' - Pierre-Gabriel se sjurio u kazneni prostor nakon kratkog dodavanja Sučića. Prošao je kraj dva igrača, ali ravno pred njim se našao Malenica i spriječio da odvede loptu ravno u gol.

Gol
(Gol)

41' - Roko Juričić zabija drugi gol za Osijek! Loše ispucavanje Bernauera omogućilo je Jurišiću da dođe do lopte. Bez većih poteškoća pogodio je za preokret i zadao novi razlog za brigu maksimirskim dečkima koji teško pronalaze svoj ritam u HNL-u.

39' - Sjajan solo prodor Baturine prema golu, ali Malenica se baca i novom obranom spašava Osijek.

37' - Sjajno je Baturina pronašao Hoxhu koji se riješio svog čuvara i otrčao naprijed za ubačaj. Ubacuje za Kulenovića koji puca iz prve, ali Malenica sjajnom reakcijom spašava Osijek. Do lopte dolazi Baturina, ali braniči stižu složiti blok.

36' - Nakon podosta kombinacija i traženja prostora Hoxha je iz daljine pokušao ubaciti prema Kulenoviću, ali previše blizu vrataru Osijeka.

30' - Jakupović se izborio za šut pred kaznenim prostorom Dinama. Prošao je kraj oba stopera Dinama, ali lopta ide ravno u Nevistića.

25' - Ubačaj Baturine na Kulenovića iz slobodnog udarca, ali napadač Dinama puca preko gola.

Gol
(Gol)

21' - Jakupović zabija za izjednačenje! Nakon slobodnog udarca lopta dolazi na lijevu stranu kaznenog prostora za Jakupovića koji je pobjegao Bernaueru i zabija iz okreta za izjednačenje.

20' - Sjajna prilika već minutu nakon prvoga gola! Mišić je mladom dragulju Dinama dao loptu iza linija. Izbio je pred vratara, no Jelenić mu je uspio izbiti loptu. Velika prilika da stave utakmicu pod kontrolu je propuštena.

Gol
(Gol)

19' - Marko Pjaca zabija za vodstvo Dinama! Kulenović je loptu dao na desno za Pierre-Gabriela. Ovaj prebacuje u sredinu za Pjacu koji zabija glavom.

18' - Lijepo je zavarao Pierre-Gabriel obranu Osijeka i poslao kratak, brz, vertikalan pas prema Kulenoviću koji se našao iza leđa Osijeka, ali malo je bila prebrza.

10' - Opasnost pred golom Dinama. Nakon ubaćaja prvo puca Jakupović, ali odbija se od Hoxhe. Zatim Omerović pokušava odbijenu loptu poslati u mrežu, no puca kraj gola.

7' - Dobro ubacuje Baturina na Pierre-Gabriela koji šalje za Kulenovića glavom, ali napadač Dinama nije uspio zabiti. Prva dobra prilika na utakmici.

Početak
(Početak)

1' - Utakmica je počela! Igra je prekinuta nakon svega 30-ak sekundi zbog baklje koja je doletjela na teren, ali brzo je nastavljena.

TAKTIČKE POSTAVE

Ovako će momčadi taktički izgledati.

OSIJEK

Malenica, Cvijanović, Hasić, Jelenić, Jurišić, Soldo, Jugović, Dantas - Omerović, Jakupović, Hernani

DINAMO

Nevistić, Bernauer, Mmaee, Torrente - Pierre-Gabriel, Mišić, Sučić, Baturina, Hoxha, Kulenović, Pjaca

POREDAK

Dinamo želi nastaviti lov za Hajdukom koji je jučer svladao Lokomotivu. Osijek pokušava uhvatiti priključak s najboljima nakon katastrofalnog ulaska u sezonu.

Standings provided by Sofascore

To je derbi 11. kola HNL-a. Susret se igra na Maksimiru s početkom u 16 sati.

POČNJEMO

Dobar dan i dobro došli na novo druženje s HNL-om. Pred nama je susret Dinama i Osijeka.

Komentara 13

BI
billynik
16:44 27.10.2024.

Jalov napad i šuplja obrana.

PA
Pajdo
16:51 27.10.2024.

GOLEMI problemi ljubitelja Dinama GOLEMI .

PA
pappmisi
17:07 27.10.2024.

Ne moze se prvensvo osvojit ako nismo u stanju utakmice odigrati bez primljenog zgoditka !! Kod Vahe i Zorana nismo primili ovoliko zgoditaka u cjelom prvenstvu !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije