Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.03.2024. u 19:29
Osijek je poveo u 26. minuti golom Domagoja Bukvića, a izjednačio je Sandro Kulenović u četvrtoj minuti nadoknade.

U derbiju 25. kola SuperSport HNL-a Osijek i Dinamo su na Opus Areni pred 11.450 gledatelja odigrali 1-1. Osijek je poveo u 26. minuti golom Domagoja Bukvića, a izjednačio je Sandro Kulenović u četvrtoj minuti nadoknade. Prvu priliku na susretu imali su gosti. Martin Baturina je u petoj minuti pucao iz slobodnog udarca, no Marko Malenica je obranio. Baturina je zaprijetio i dvije minute kasnije, ali je pucao daleko od gola. U prvih 25 minuta Dinamo je kontrolirao situaciju na terenu, no u 26. minuti Osijek je poveo.

Dinamov golman Ivan Nevistić je nepotrebno istrčao iz kaznenog prostora i izbacio loptu u aut. Ramon Mierez je odmah vratio u igru, uposlivši Bukvića, a mladi hrvatski reprezentativac se "lažnjakom" oslobodio Kevina Theophilea-Catherinea i preciznim udarcem sa 8-9 metara pogodio suprotni, desni vratarev kut. Dinamo je do kraja poluvremena nešto pokušavao, međutim nije ozbiljnije ugrozio domaća vrata.

Prvu priliku za izjednačenje plavi su imali u 55. minuti, Bruno Petković je pucao iz slobodnog udarca, ali je pogodio zid. U 61. minuti je glavom zaprijetio i Arijan Ademi, ali je pucao ravno u domaćeg vratara.

Prvu pravu priliku u drugom dijelu Osijek je imao u 61. minuti, Petar Pušić je idealno ubacio s lijevog krila, a Marin Prekodravac je neometan pucao glavom sa 8-9 metara, ali je loptu poslao visoko iznad grede. Samo minutu kasnije Osijek ponovo prijeti. Mierez se ubacio ispred Maximea Bernauera i silovito pucao sa 15 metara, ali je uzdrmao gredu. U 75. minuti ponovo je zaprijetio i Bukvić, ali je Nevistić bio dobro postavljen.

Dinamo je u završnici zaigrao s tri napadača (Brodić, Petković, Kulenović), no prave prilike su imali domaćini i to dvije u istom napadu u 85. minuti. Prvo je pucao Mierez pucao, ali je Nevistić sjajno obranio. Lopta se potom odbila do Matkovića koji je također u idealnoj situaciji za postizanje pogotka, ali je vratar Modrić još jednom vrhunski reagirao.

Mierez je sjajno reagirao i pred svojim golom. U 87. minuti je spasio čisti gol, izbivši glavom s crte loptu koju je uputio jedan od Dinamovih igrača. U tim je trenucima došlo i do gužve i naguravanja igrača, a Igor Pajač je smirio situaciju žutim kartonima Mierezu i Kulenoviću. Dinamo je ipak uspio iščupati bod golom Sandra Kulenovića u četvrtoj minuti nadoknade.

Rijeka vodi na ljestvici sa 53 boda, Hajduk ima bod manje, dok je Dinamo treći sa 48 bodova i susretom manje. Osijek na četvrtom mjestu ima 36 bodova.

HNL, 25. kolo:
Rijeka - Varaždin          2-0 (Galešić 80, Mitrović 90
Osijek - Dinamo            1-1 (Bukvić 26 / Kulenović 90+4)
U subotu:
Hajduk - Istra 1961        1-0 (Krovinović 48)
Slaven Belupo - Lokomotiva 2-3 (Štrkalj 47, Pllana 64 / Čop 5, 73-11m, Međimorec 21-ag)
U ponedjeljak:
Rudeš - Gorica (17.00)

Standings provided by Sofascore
 
 
Osijek
1-1
Dinamo
25. KOLO HNL-A, 17:30, Opus Arena, Osijek
KRAJ

Kraj utakmice! Osijek i Dinamo odigrali su 1:1.

90+4'

Gol za Dinamo! Kulenović je zabio u četvrtoj minuti nadoknade.

90'

Osam minuta sudačke nadoknade.

90'

Dinamo pritišće Osijek i očajnički traži izjednačenje.

88'

Žuti karton za Miereza.

84'

Mierez je sada mogao riješiti utakmicu, no Nevistić je sjajno obranio njegov udarac. Nakon toga je još jedan igrač Osijeka bio u prilici, ali je svirano zaleđe.

Zamjena
83 (Zamjena)

Kod Dinama Kulenović i Halilović ulaze umjesto Bernauera i Mišića. Kod Osijeka Mkrtčarjan i Matković umjesto Pušića i Bukvića.

74'

Opet je Bukvić tukao, Nevistić brani.

Zamjena
69' (Zamjena)

Hoxha izlazi kod Dinama, ulazi Brodić.

63'

Mierez je snažno opalio i pogodio gredu gola Nevistića! Pritisak domaćina.

62'

Prekodravac je sada bio u sjajnoj prilici, no tukao je glavom preko gola.

57'

Promjene u Dinamu, Sučić i Kaneko izlaze, ulaze Ademi i Špikić.

50'

Odličan udarac Bukvića, prohujalo je pored vratnice.

Zamjena
46' (Zamjena)

Drugi dio počeo je promjenom u momčadi Osijeka. Jugović je zaradio neugodan udarac i ne može nastaviti, u igri je mladi Prekodravac.

 
POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela, nije bilo nadoknade.

39'

Dinamo je krenuo u presing nakon primljenoga gola. Sada je Baturina tukao glavom, ali Malenica brani.

26'

Gol za Osijek! Nevistić je bespotrebno istrčao i predao loptu domaćinima u autu. Nakon toga ju je primio Bukvić, "izvozao" obranu Dinama i sjajno pogodio suprotni kut za 1:0.

22'

Osijek je u ovim trenucima bolja momčad, no još uvijek čekamo na prvu pravu priliku.

15'

Prošlo je 15 minuta utakmice, malo smo toga zasad vidjeli. Obje momčadi su krenule oprezno.

8'

Baturina je pokušao iz daleka, prošlo je pored gola.

1'

Počela je utakmica.

Opus Arena je rasprodana, čeka nas pravi derbi.

 
TAKTIČKE POSTAVE

Ovako će momčadi taktički izgledati.

DINAMO

Nevistić, Ristovski, Bernauer, Theophile-Catherine, Perković, Mišić, Sučić, Kaneko, Baturina, Hoxha, Petković

OSIJEK

Malenica, Omerović, Duarte, Bralić, Jurišić, Nejašmić, Jugović, Cokaj, Pušić, Bukvić, Mierez
 

POREDAK

Dinamo se s Hajdukom i Rijekom bori za naslov prvaka pa je svaki bod važan. Osijek je četvrti.

Standings provided by Sofascore

Ovo je derbi 25. kola HNL-a. Utakmica se igra na Opus Areni od 17:30.

POČINJEMO

Dobar dan i dobro došli na novo druženje s HNL-om. Pred nama je susret Osijeka i Dinama.

 

Komentara 27

DO
Domi
19:38 03.03.2024.

Ovaj Dinamo jednostavno nema igrača koji može povući momčad. Nekad je to bio Ademi. Obrana spora da bi ih i moja baka pretrčala. Napad? Jadna je momčad kojoj je jedan Petković uzdanica. Tu ni Guardiola ne bi ništa mogao.

Avatar Plejadin.gospodar
Plejadin.gospodar
19:59 03.03.2024.

sad mi je žao što smo prošlo kolo dobili rijeku...bolje da je rijeka dobila i odvojila se na ljestvici jer dinamo ne zaslužuje biti prvak! Mene samo zanima dokle će Petković i Baturina imati bezecirano mjesto u prvih 11 a igraju očajno?!? Baturina od 30 udaraca iz daljine prema golu jednom pogodi okvir gola, a petković izvodi bravure i minijature kojima uspješno svaki put preda loptu protivniku! Ovime smo se oprostili od titule i sad se može početi slagati momčad za iduću sezonu

NO
Noštromo
20:04 03.03.2024.

Kaže Jakirović poslije utakmice Osijek me nije iznenadio, a iza leđa mu na semaforu svijetli 1 - 1 . Onda su ga iznenadili igrači Dinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije