20.10.2021. u 18:53
Drmić je zabio svoj 10. gol pa u zadnjim trenucima imao i gredu, ali to nije bilo dovoljno za remi ili preokret na Rujevici

Nogometaši Lokomotive osvojili su sva tri boda na Rujevici u zaostalom dvoboju 4. kola Prve HNL. Lokomotiva je pobijedila Rijeku 2-1.

 

U 16. minuti je strijelac za goste bio Ivan Milićević, dok je vodstvo u 58. povećao Marko Dabro. Na drugoj strani je u 83. minuti zabio Josip Drmić, prvi strijelac Prve HNL (jubilarnih deset golova). Drmić je, inače, u 93. minuti umjesto za 2-2 pogodio gredu.

Od samog početka susreta Lokomotiva je stisnula domaćina i nizale su se opasne situacije pred riječkim golmanom Zlomislićem. U tom uvodnom dijelu najbolju je šansu imao Kačavenda u 14. minuti, ali samo dvije minute kasnije zatresla se domaća mreža.

Ivan Milićević je probio lijevu stranu, a ubačaj se pretvorio u savršeno precizan udarac koji je odsjeo u domaćoj mreži. Pitanje je kakve su bile namjere igrača Lokomotive, no pogodak je u svakom slučaju izgledao spektakularno.

Nakon primljenog gola probudila se Rijeka, kao i dosta puta ove sezone. Rijeka je sve jače stezala obruč pa je u 26. minuti glavom pokušao Čerin, a već u idućem napadu mogao je brže reagirati Vučkić kada je bio u izglednoj situaciji.

Pokušavala je Rijeka i iz slobodnog udarca (Murić), no Lokomotiva je do kraja poluvremena sačuvala vodstvo. U istom ritmu se igralo u drugom poluvremenu, ali je Lokomotiva bivala sve opasnija u kontranapadima, dok je do povećanja vodstva stigla u 58. minuti.

Aliyu je ubacio u šesnaesterac, a Dabro je uz pomoć domaćeg igrača Ampema pronašao put do mreže za 2-0 gostiju.

Nedavni dvoboj protiv Dinama očito je ostavio traga na Rijeci koja je do kraja izgledala ispuhano, dok je Lokomotiva mogla zabiti još koji pogodak za uvjerljivije vodstvo. Mala nada Rijeci se otvorila u 83. minuti kada je lijepo glavom zabio Josip Drmić (10 ligaški pogodak u sezoni), a isti igrač je u 93. minuti uz pomoć Cipetića pogodio gredu.

Za Rijeku je ovo bio tek drugi poraz u sezoni s kojim je ostala na prvom mjestu ljestvice. Lokomotiva je, pak, preskočila Goricu i zasjela na petu poziciju.

Prva HNL, zaostala utakmica 4. kola:

Rijeka - Lokomotiva 1-2 (Drmić 83 / Milićević 16, Dabro 58)

Rijeka
Drmić 83'
1-2
Lokomotiva
Miličević 17', Dabro 58'
HNL, 17:00, Rujevica, Rijeka
Kraj
90' + 4' (Kraj)

Kraj HNL ljepotice na Rujevici.

90'+3'

GREEEDA DRMIĆAAA!

90'

Igrat će se još barem četiri minute.

Gol
83' (Gol)

GOOOOL! Drmić svojim 10. jubilarnim golom zabija za smanjenje prednosti gostiju. 

67'

Odlična prilika za Lokomotivu i treći gol na susretu. Kačavenda je vidio De Haasa koji nije htio biti sebičan pa je odlučio loptu dodati Dabri u situaciji koja je već bila sjajna za šut na gol, ali je domaći stoper očistio problem. Moglo je ovo lako biti 3:0.

Žuti karton
64' (Žuti karton )

Obregon je zaradio žuti karton zbog prekršaja.

Gol
58' (Gol)

Dabroooo! GOL! Lokomotiva vodi 2:0. 

56'

Miličević je prošao sjajno, ali ovoga puta nije uspio pogoditi gol. 

55'

Rijeka izgleda bolje nego u prvom dijelu, ali promjene na semaforu i dalje nema. 

Zamjena
46' (Zamjena)

Promjene u domaćem sastavu. Tomić je u svlačionici ostavio Escovala i Libera, a ubacio Ampema i Obregona.

46'

Počeo je drugi dio. 

Poluvrijeme
45' + 2' (Poluvrijeme)

Kraj prvoga dijela.

45'

Dobar pokušaj Cokaja u završnici prvoga dijela. Šut je uputio u rašlje,ali je lopta otišla malo iznad gola. 

43'

Još jednom Murić u živi zid iz slobodnog udarca. 

37'

Pucao je Murić. Lopta odlazi u živi zid.

36'

Cokaj je dobio žuti karton, a Rijeka ima priliku s ruba kaznenog prostora zaprijetiti. 

Žuti karton
28' (Žuti karton )

Dabro i Escoval su dobili žute kartone.

26'

Evo i prilike za Rijeku još jednom. Vukčević je ubacio s lijeve strane, Gnezda Čerin je pucao glavom, ali Nevistić je uspio obraniti.

19'

Evo i prve prilike Rijeke. Prošao je Vukčević po lijevoj srani, ali na kraju je zapelo u realizaciji jako dobre prilike.

Gol
17' (Gol)

GOOOL! Kakav majstorski gol Ivana Miličevića! 

7'

Evo nove prilike gostiju. Kačavenda vidi Goričana, ali njegov centaršut nije vidio nikoga. 

2'

Dobra prilika odmah na početku susreta. Cokaj je ubacio iz slobodnjaka iskosa s lijeve strane, lopta prolazi sve igrače i ide u gol, ali je Zlomislić dobrom reakcijom izbija. 

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica. 

SASTAVI

SILVIJO ČABRAJA

- Rijeka igra odlično, s razlogom su trenutno prva momčad lige i očekuje nas iznimno zahtjevna utakmica. No imamo i mi štošta za pokazati. Ukoliko od početka do kraja susreta odigramo kako znamo i možemo, ako igrači budu fokusirani i skoncentrirani, te ovoga puta realiziramo svoje prilike, vjerujem da možemo ostvariti pozitivan ishod.

Vraćaju nam se kartonirani igrači, Soldo ne putuje u Rijeku, na svu sreću nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi, pauzirati će ovaj tjedan - rekao je trener Lokomotive za klupsku stranicu.

GORAN TOMIĆ

Goran Tomić, trener nogometaša Rijeke, ovako gleda na zaostali susret protiv Lokomotive na Rujevici.

– Izvukli smo neke pouke iz utakmice s Dinamom, ekipa je to već zaboravila i maksimalno smo spremni i koncentirati za utakmicu protiv Lokomotivu. Lokomotiva je ove sezone složila dobru, mladu ekipu, punu energije. Igraju dobar nogomet i mogu svakome zadati probleme. Sigurno da ih moramo maksimalno ozbiljno shvatiti.

Na koje detalje treba posebno obratiti pažnju?

– O tome ćemo više u svlačionici. Imaju jako dobru tranziciju, izrazito su agresivni i okomiti, a sve to jako dobro vodi trener Čabraja. S te strane moramo biti stvarno na maksimumu - rekao je za klupsku stranicu.

GDJE GLEDATI?

Utakmicu možete gledati na programu Arena Sport 3.

NAJAVA

Nogometaši Rijeke dočekuju Lokomotivu (Stadion HNK Rijeka, 17 sati) u zaostaloj utakmici četvrtog kola Hrvatski telekom Prve lige.

Komentara 4

DU
Deleted user
17:51 20.10.2021.

Lokomotiva je dobra ,ali čudna momčad. Mogu pobijediti svakoga ,a isto tako i izgubiti.

SV
Samo Vinkulja
19:49 20.10.2021.

Šta je čkečke kopirate sindrom tuge sa juga. Bitno se ložit protiv Dinama i kmečavaca. A onda vam dođe ekipa sastavljena od igrača na posudbi i popijete šamarčinu u svojoj jazbini.

Avatar sulejmanovokopile
sulejmanovokopile
17:58 20.10.2021.

Koja golčina !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije