07.09.2021. u 19:00
Hrvatska reprezentacija do 21 godine uspješno je nastavila kvalifikacijski ciklus za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati 2023. godine svladavši Finsku u gostima 2:0 (Sučić, Ljubičić)

Mlada nogometna reprezentacija Hrvatske ostvarila je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igrača do 21 godine, a nakon domaćeg trijumfa nad Azerbajdžanom (2-0), Bišćanovi izabranici su slavili s 2-0 na gostovanju u Finskoj.

Vodeći pogodak u 73. minuti postigao je Luka Sučić iz kaznenog udarca, a konačnih 2-0 je u 87. minuti postavio Marin Ljubičić. 

Kišno i hladno vrijeme na sjeveru Baltičkog mora otežalo je zadatak mladim reprezentacijama Hrvatske i Finske pa s obzirom na težinu uvjeta igra u prvom poluvremenu je mogla dobiti prolazni ocjenu. Domaći nogometaši su mogli do vodstva već u prvoj minuti, kad je Liber loše primio dodavanje vratara Ivora Pandura, loptu mu je oteo Naatan Skytta i krenuo sam prema hrvatskim vratima. Obišao je Skytta i Pandura, ali se spetljao kad je trebao pogoditi nebranjenu mrežu.

Izgledniju priliku od te u prvom dijelu nismo vidjeli.

Prvu prijetnju izabranika Igora Bišćana vidjeli smo u 17. minuti, kad je Antonio Marin sa desetak metara pucao preko grede. Završnih pet minuta prvog poluvremena prošlo je u nadmoći hrvatskih nogometaša.

U 41. minuti je Josip Šutalo glavom pucao sa desetak metara, ali je finski vratar Sinisalo bio na pravom mjestu te lakoćom obranio. Minutu potom u dobroj se situaciji našao Lukas Kačavenda, ali je njegov udarac s 15 metara Sinisalo zaustavio. U 43. minuti je Marin ponovno imao priliku za udarac sa desetak metara, ali je lopta završila u finskom bloku.

U drugom poluvremenu Finci su se uglavnom ograničili na prijetnje iz kontranapada. Jedan takav izveli su u 53. minuti, a na povratnu loptu je sa sedam metara Skytta ponovno bio neprecizan.

Finci su prvi udarac unutar okvira uputili u 61. minuti. Suhonen je s desne strane, gotovo iz 'mrtvog kuta', pokušao desnom nogom iznenaditi Pandura, ali je hrvatski vratar bio spreman na udarac i odbio loptu, a u nastavku su Finci napravili prekršaj u kaznenom prostoru hrvatske reprezentacije.

U 73. minuti Hrvatska je došla do vodstva. Antonio Marin je pobjegao finskoj obrani i kad se našao u prilici za pogodak srušio ga je Marhiev u kaznenom prostoru, a portugalski sudac Vitor Ferreira bez oklijevanja je pokazao na bijelu točku. Pri tom startu je Marin ozlijeđen pa je umjesto njega u igru ušao Denis Bušnja.

Kazneni udarac precizno je izveo Luka Sučić, pogodio lijevi donji kut finskog gola te dan prije svog 19. rođendana postigao svoj drugi pogodak u ovim kvalifikacijama. Prvi put je zatresao mrežu prije pet dana u Velikoj Gorici protiv Azerbajdžana, kad je također bio strijelac vodećeg pogotka u pobjedi 2-0.

Finski napadač Naatan Skytta mogao se proslaviti u ovoj utakmici, ali je i u 85. minuti sa 11-12 metara prebacio vrata.

Kazna je odmah stigla na drugoj strani u 87. minuti. Finski braniči nisu dobro reagirali na jednu visoku loptu oko peterca. Tihi je uspio odbiti glavom samo do 12-13 metara, gdje je loptu prihvatio Marin Ljubičić te lijevom nogom pogodio lijevi donji kut pokraj nemoćnog Sinisala za udvostručenje hrvatske prednosti.

Najopasniji finski igrač Anssi Suhonen je u 89. minuti petom prebacio loptu preko glave i tako se riješio trojice čuvara, sjurio se s desne strane u kazneni prostor i sa 7-8 metara gađao bliži kut, ali je Pandur ponovno bio oprezan i dobro postavljen.

Na kraju utakmice, odmah po završnom zvužduku portugalskog suca, Suhonen se našao ponono u središtu pozornosti, ali ovoga puta iz krivih razloga. On i Josip Mitrović su ušli u konflikt iz kojeg su obojica izašli s crvenim kartonom pa neće biti na raspolaganju najmanje jednu utakmicu.

Iz prva dva nastupa Hrvatska je sakupila maksimalnih šest bodova s gol-razlikom 4-0.

U sljedećem kvalifikacijskom ciklusu Bišćanovi izabranici će 8. listopada u Varaždinu ugostiti Norvešku, a 12. listopada gostovati u Azerbajdžanu. 

Finska
0-2
Hrvatska
Sučić 73' (11m), Ljubičić 87'
Kvalifikacije za Euro U21, 17:00, Stadion Raatin, Oulu
Kraj
90' + 4' (Kraj)

Kraj u Finskoj! Hrvatska je slavila 2:0! 

90'

Igrat će se još četiri minute. 

Gol
87' (Gol)

GOOOOL! Ljubičić naplatio kaznu Finaca u 16 metara, a Tihi mu je praktički spustio na nogu. Hrvatska ima 2:0 tri minute prije kraja

74'

Evo odmah gužve pred našim golom, ali Šutalo je uklizao i izbio loptu na vrijeme van terena.

Penal
73' (Penal)

GOOOOOL! Luka Šutalo pogađa dan prije svoga rođendana za vodstvo Hrvatske! 

Ozljeda
70' (Ozljeda)

Markhiyev prekršajem ruši Marina, sudac kaže nema kartona, ali evo vam penal Hrvati! Nažalost, Marin napušta igru  zbog ozljede.

61'

Kačavenda ne odustaje niti kada je lopta gotovo u golmanovim rukama, a Finci to još nisu shvatili pa su skoro skupo platili svoju nonšalantnost...

52'

Evo Finaca, ali evo i Marina. Bili su domaćini u dobrim prilikama, ali bio je i naš mladi veznjak. Antonio je još jednom probao naciljati metu, ali lopta mu je slabo sjela..

46'

Počeo je drugi dio susreta.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj je prvoga dijela. Rezultat je 0:0 nakon što nismo gledali baš najbolju predstavu niti s jedne strane.

43'

Šutalo je ostao u napadu i pokušao pucati, ali nije to bio neki velebni šut. Šteta, osobito za njega koji se doista trudi i ima ga na svakom dijelu terena.

35'

Solidno su sada domaćini kombinirali pred našim golom, ali Šutalo je siguran i riješio je sve probleme prije nego oni postanu preteški. Nažalost, naši dečki nisu tako moćni u pripremi akcija, barem ne danas...

30'

I evo žutoga kartona za Kačavendu koji je išao 'osvetiti' sugirača Šimića nakon što je Roko dobio po nogama od Finaca pa je istom mjerom Kačavenda uzvratio domaćem igraču.

28'

Budi se Hrvatska, samo da Kačavenda ne dobije sada nepotreban karton, a znamo svi koliko je to temperamentan igrač.

23'

Marin je srušio jednog igrača, ali usputno pa mu to nije zamjerio sudac, dok je koji trenutak ranije imao solidan šut na gol, ali mu lopta nije baš najbolje sjela. Nastavlja se igra, ali nema baš ideje naših igrača u formaciji 4-4-2. 

14'

Finska je sada imala solidnu priliku za gol, dok naši dečki nisu uspjeli složiti još nešto baš intrigantno...

7'

Nakon nervoznog otvaranja utakmice, Šimić je odmah zaradio i žuti karton zbog visokog lakta u glavu.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica u Finskoj. Idemo, Hrvatska!

BEZ DVIJE ZVIJEZDE

Nažalost, Bišćan, na igrača Bayerna Josipa Stanišića (Bayern) i Marca Pašalića (Borussia Dortmund) ipak neće moći računati za susret koji Hrvatska u utorak igra s Finskom u nastavku kvalifikacija.

 

SASTAVI

FINSKA: Sinisalo - Hamalainen, Tihi, Koski, Taurlainen - Markhiyev, Suhonen - Antman, Skytta, Mommo - Olusanya

HRVATSKA: Pandur - B. Šutalo (C), J. Šutalo, Krizmanić, Čolina - Liber, Sučić, Marin - Kačavenda, Šimić, Biuk

GDJE GLEDATI?

Susret možete pratiti od 17 sati u izravnom prijenosu na HNTV-u.

 

IGOR BIŠĆAN

- Finska će biti drugačija utakmica. Putujemo, igramo u gostima, ali i dalje mislim da smo mi bolja momčad. Ako ćemo biti na pravoj razini, kao što smo bili u prvom dijelu u Velikoj Gorici, onda će sve biti ok

ROKO ŠIMIĆ

Jedan pogodak u pobjedi protiv Azerbajdžana postigao je i 17-godišnji napadač Roko Šimić. 
 "Da nema ovakve ekipe, u kojoj su svi profesionalci,  teško da bi zabio taj gol. Oni su najviše zaslužni za to", rekao je Šimić i dodao: "Nevjerojatan je osjećaj nositi dres reprezentacije, a tu sam i sa najboljim prijateljem Lukasom Kačavendom, s njim je sve lakše. A i on se dobro snašao".

IVOR PANDUR

 "Analiziramo ih, znamo da su tvrda ekipa i kod njih doma neće biti lako. No, znamo i da smo mi kvalitetnija momčad. Neće biti lako, ali ako ćemo odraditi sve što trener traži od nas vjerujem da ćemo napraviti pozitivan rezultat. Sigurno ih nećemo podcijeniti, idemo gore po tri boda i sa time bi bili na vrhu skupine. Moramo biti svi kompaktni, slušati zahtjeve trenera i sve će biti kako treba", kazao je golman Verone i hrvatske U-21 reprezentacije.   

NAJAVA

Nakon pobjede 2-0 u Velikoj Gorici protiv Azerbajdžana na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. mlada hrvatska nogometna reprezentacija u utorak gostuje kod Finske, a vratar Ivor Pandur izjavio je da ih neće podcijeniti te da idu po tri boda.

Komentara 5

DO
Dostaviše
19:24 07.09.2021.

Luka Sučić potencial za A Reprecentaciju... trebo bi ga Dalic pozvat... ipak su susjedi... sala na stranu... odavno nismo imam boljeg veznog igraca... Luka je vanserijski igrac... još ljevak, odlican pregled igre, super šut, momak sve ima!!!

Avatar horuk
horuk
18:55 07.09.2021.

Ja mislim da ce biti 2:0 za nas.

DU
Deleted user
17:55 07.09.2021.

Sve ide po desnoj strani zahvaljujuci sljepim veznjacima !A liva strana ?????Ajmo malo igrat po cilome terenu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije