OBRAĆANJE MEDIJIMA

Bjelica prelomio oko Petkovića pa tajnovito odgovorio na važno pitanje: 'Vidjet ćete sutra!'

Salzburg: Nenad Bjelica i Stefan Ristovski na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
22.10.2024.
u 18:59

Trener Dinama koji u srijedu zbog suspenzije neće voditi utakmicu podijelit će s predstavnicima medija svoje zamisli

Trener Dinama Nenad Bjelica neće biti u mogućnosti voditi svoj klub u dvoboju 3. kola Lige prvaka protiv Salzburga. Crveni karton kojeg je dobio u maksimirskom srazu s Monacom priječi mu tu mogućnost, dobio je suspenziju od jedne utakmice pa će je pratiti iz VIP lože Red Bull Arene. Umjesto njega, ulogu glavnog trenera sutra će obnašati Danijel Jumić, a Bjelica od dolaska na stadion, od izlaska iz autobusa i ulaza u prostor stadiona pa sve do posljednjeg sučevog zvižduka ne smije komunicirati s momčadi. Pravila UEFA-e su jasna, njih će se u Dinamu itekako pridržavati, a zna se i da se neće pribjegavati nekim alternativnim metodama komunikacije.

Na press-konferenciji uoči utakmice u Salzburgu Bjelica će ipak moći podijeliti s novinarima i predstavnicima medija svoje zamisli uoči utakmice. A prvi se obratio predstavnik igrača, Stefan Ristovski.

- Očekuje nas teška utakmica, nema lakih protivnika u ovom natjecanju. Igramo protiv mlade ekipe, mislim i najmlađe u Ligi prvaka. Čeka nas zahtjevna i fizička utakmica. Trebamo biti spremni. Protivnik koji se može pobijediti i nadam se da ćemo uspjeti u tome, rekao je Ristovski.

Utakmica će, kako je rekao, biti izuzetno zahtjevna.

- Na terenu nitko ne pita koliko imaš godina, gleda se samo konačan rezultat. Ponavljam, nemamo nikakvu prednost, trebamo izaći s pravim snagama po ono što smo došli, rekao je. 

U Salzburg će stići i mnogo Dinamovih navijača.

- Sigurno da će nam biti motiv više, oni su uvijek bili uz nas. Nadam se da će nas bodriti i biti naš 12. igrač, na nama je da pokažemo da vrijedimo i da želimo pobijediti sutra, zaključio je Ristovski.

Nakon Ristovskog na red je došao i trener Bjelica. Za početak je otkrio da Bruno Petković sigurno neće krenuti u utakmicu od prve minute.

- Nevistić je bolje nego Bruno i vjerojatno će braniti. A što se Brune tiče, volio bih da ga ne moramo koristiti, da ga odmorimo, jer čeka nas težak ritam utakmica. on neće startati, možda će ući, ako će biti potrebno, ali, kažem, bilo bi bolje da ne mora igrati. Vidjet ćemo kako ćemo ga i koliko koristiti - rekao je Bjelica u uvodu svog obraćanja.

Kako su u Dinamu radili između Istre i Salzburga?

- Pokušali smo rekuperirati momčadi zadnja tri dana, dobra je atmosfera, osvježili smo se i očekujemo dobru utakmicu. Čeka nas dobra momčad, koja ima veliku vrijednost, skautska služba Red Bulla pronalazi igrače na svim krajevima svijeta i dobro ih uklapa u momčad. Uvijek su bili mladi, ali su imali i iskusne igrače, sad to nemaju. Puno je bilo promjena, treba im vremena za adaptaciju, ali, svejedno očekujem dobrog protivnika - dodao je.

Bjelica u sedam utakmica ima šest poraza od Red Bulla?

- Da, to mi je dodatan motiv, želim da sad bude prvi put. No, najvažnije je da se vratimo tri boda - bio je kratak i jasan.

Sutra će ga mijenjati Danijel Jumić.

- Ima iskustva iz Njemačkoj, triput me već mijenjao. Ali, za Ligu prvaka ne treba dodatan motiv igračima, niti neke posebne riječi. Tkogod istrči, dat će svoj maksimum. Ja radim već tri dana na toj utakmici, igrači znaju kako razmišljam i ne mislim da će to biti problem.

Na pitanje hoće li sutra biti formacija s tri ili četiri iza rekao je...

- Vidjet ćete sutra što namjeravam!

Ključne riječi

Komentara 2

FR
freeshooter
19:39 22.10.2024.

...bojim se igre bez Petkovića, naša igra je bazirana na njegovom prihvatu lopte i pokretanju napadačkih akcija... svakako igra će morati biti brza i kolektivna, sa puno trke, linijskog kretanja, presinga, i kombinatorike, sa kratkim i okomitim proigravanjima, moramo ih trkački nadjačati... onako kao protiv Monaca u najboljim dijelovima, ako to ponovimo, pobjeda je naša... a i morali bi ih već pobjediti, nekako to samo nadolazi... ajmo dečki, samo hrabro... ale, ale dinamo ale...

LO
Lozinka12
18:47 22.10.2024.

Vjerovali ili ne, postoji AI 'doktor' koji je dostupan 24/7. Provjerite zdravko.ai – možda imate sve odgovore na dohvat ruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije