07.11.2023. u 21:22
U četvrtom kolu grupne faze Lige prvaka, ponovo su se susreli Borussia Dortmund i Newcastle. U prvom susretu Nijemci su slavili rezultatom 0-1. Ovoga je puta njemačka momčad bila još uvjerljivija te potvrdila svoju nadmoć rezultatom 2-0. Istovremeno se igrala utakmica Šahtara i Barcelone, a ukrajinska je momčad šokirala katalonskog diva i pobijedila s 1-0
Borussia Dortmund
Füllkrug (26'), Brandt (79')
2-0
Newcastle United
Borussia - Newcastle, 18:45, Westfalenstadion, Njemačka
Šahtar - Barcelona

Šahar je šokirao Barcelonu! Ukrajinci su izborili neočekivanu pobjedu rezultatom 1-0.

Kraj
(Kraj)

90' + 3 - Kraj utakmice i velika pobjeda za sjajnu Borussiju!

Nadoknada
(Nadoknada)

90' - Još tri minute igre na Westfalenu.

Zamjena
(Zamjena)

86' - Miley ulazi umjesto Willocka. Kod Borussije Moukoko ulazi umjesto Fullkruga, a Reus umjesto Adeyemija. 

Gol
(Gol)

79' - Borussija povukla kontru nakon što je Adeyemi osvojio loptu u vlastitom šesnaestercu. Dodao je za Juliana Brandta kojega u kontri prati Sabitzer. Odlučio se samostalno dovršiti akciju i precizno poslao loptu za 2:0.

78' - Willock i Almiron napali po lijevoj strani. Hummels je zaustavio Willocka izvrsnim startom, ali Adeyemi radi prekršaj na Almironu i daje gostima slobodni udarac.

75' - Brandtu se otvorilo prostora na lijevoj strani. Imao je Adeyemija i Fullkruga u sredini, ali dodavanje je završilo u bloku jednog od igrača Newcastlea.

63' - Willock puca ravno prema Kobelu s ruba šesnaesterca. Lak posao za vratara njemačke momčadi. 

62' - Brandt puca iz slobodnog udarca, ali Schar čisti loptu. Odbija se do Adeyemija koji je želio zapucati, ali Guimares dolazi iza njegovih leđa i izbija loptu u korner kojeg domaćini nisu uspjeli iskoristiti.

58' - Brandt puca u donji lijevi kut Popeovog gola. Vratar Newcastlea sjeajno brani još jedan pokušaj Borussije. Puno je izjednačenija utakmica na početku drugoga dijela.

56' - Livramento s desne strane ubacuje prema petercu. Joelinton puca glavom, ali nedovoljno precizno i lopta prolazi pokraj vrata. Izvrsna prilika za izjednačenje odlazi u nepovrat...

50' - Zapucao je Brandt prema donjem desnom kutu gostujućega gola. Vratar šalje loptu u korner kojega domaća momčad nije uspjela iskoristiti. Nekoliko minuta ranije navijači Borussije bacili su kartonske kutije i teniske loptice u prostor svog vratara. Igra je nakratko zaustavljena dok je teren počišćen.

48' - Napada Newcastle. Schar šalje nisko dodavanje pred gol Borussije, ali Kobel presreće loptu, a njegovi igraču uspjevaju počistiti situaciju. Stišću Englezi, no vratar Borussije i dalje predstavlja tešku prepreku.

46' - Ademy se probio prema golu Newcastlea. Imao je priliku pucati ili dodati za Sabitzera koji je ostao sam u kaznenom prostoru, ali odugovlači. Naposlijeku se odlučuje na udarac, ali lopta se od Schara odbija do Popea bez opasnosti za gostujući gol.

Početak
(Početak)

46' - Počelo je drugo poluvrijeme! Newcastle ulazi s dva nova igrača. Gordon i Almiron umjesto Halla i Wilsona.

Poluvrijeme
(Poluvrijeme)

45' - Kraj provoga poluvremena na Westfalenu. Newcastle se ne čini se previše potresen zaostatkom i igra bolje od kad je primio gol.

45' - Trippier izveo korner za Newcastle. Lascelles je ostao sam na lijevoj strani peterca i glavom dodaje za Joelintona. On pak glavom puca prema gornjem lijevom kutu domaćeg gola, no nije bilo dovoljno snage u tom udarcu i Kobel bez problema brani.

Barcelona - Šahtar

U međuvremnu je za vodstvo Šahtara zabio Danilo Sikan (40'). Nakon ubačaja s desne strane pogodio je glavom u rašlje za vodstvo protiv katalonskog diva. 

37' - Joelintonu je malo nedostajalo da uhvati dugačko dodavanje prema sredini igrališta. Lopta ga je promašila za tek nekoliko centimetara. Moglo je to biti opasno za Borussiju.

32' - Livrametno izborio korner kojeg izvodi Trippier. Schar je došao do lopte na 9-10 metara i pokušao zapucati glavom, ali Kobel to brani bez problema.

Gol
(Gol)

26' - Füllkrug zabija za vodstvo Borussije. Zajedno sa Sabitzerom uspio je sačuvati loptu od igrača Newcastlea. Sabitzer je iznosi na desnu stranu, ulazi u kazneni prostor te šalje nisko prema Füllkrugu koji zabija s 5-6 metara.

23' - Konačno je zaprijetio i Newcastle. Nakon izvedenog kornera Hall petom ostavlja za Trippiera. On dodaje za Wilsona kojeg su Nijemci ostavili samog na drugoj stativi, ali promašuje ga za dlaku.

16' - Pokušao je zaprijetiti i Adeyemi. Zapucao je prema donjem lijevom kutu protivničkog gola, no vratar Newcastlea ponovo je siguran na toj lopti, a obrambeni igrači ponovo čiste i izbacuju lopte nakon njegovih obrana..

13' - Brandt dodaje za Füllkruga koji puca u donji lijevi kut Newcastleovog gola. Brani Pope, a sugirači izbijaju loptu dalje od svojih vrata.

11' - Slobodni udarac je izveo Brandt i pokušao ubaciti. Hall to čisti i šalje u korner. Ponovo ga je izveo Brandt, ali ovoga je poute Joelinton počistio. Prije toga je lopta dotakla Longstaffovu ruku, no bila je uz tijelo pa suci ne reagiraju.

Žuti karton
(Žuti karton )

9' - Hall je srušio Fullkruga koji je pokušavao dostići dodavanje Brandta. Prvi žuti karton na utakmici i slobodan udarac za domaću momčad.

7' - Füllkrug je izborio loptu protiv Lascellesa i dodao za Adeyemija. On pak šalje dalje za Brandta koji puca s ruba šesnaesterca, ali preko gola gostujuće momčadi.

Korner
(Korner)

6' - Nmecha je dodao za Adeyemija na desnoj strani. Nije uspio poslati loptu koja bi zaprijetila gostima, no izborio je prvi korner na utakmici. Nakon ubačaja nekoliko igrača igra glavom, a zatim Newcastleov Trippier izbacuje loptu iz kaznenog prostora engleske momčadi.

4' - Livramento je pokušao dostići loptu prije Ryersona po desnoj strani igrališta. Umalo je prestigao braniča Borussije koji je čisti u posljednjem trenutku. 

2'  - Prvi napad je za Borussiju, ali Sabitzer gubi loptu na rubu engleskog šesnaesterca. Newcastleov Willock pre potegnuo protunapad po lijevoj strani, ali zaustavlja ga Hummels.

1' - Utakmica je počela!

Sastavi

Borussia: Kobel - Sule, Schlotterbeck, Hummels, Ryerson - Sabitzer, Ozcan - Adeyemi, Nmecha, Brandt - Fullkrug

Newcastle: Pope - Trippier, Schar, Lascelles, Hall - Longstaff, Guimaraes, Willock - Livramento, Wilson, Joelinton

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije