24.04.2022. u 21:01
Dinamo je golom Ademija u 86. minuti slavio protiv Gorice.

Nogometaši Dinama došli su do teško izborene 1-0 pobjede na gostovanju kod Gorice koja ih je približila obrani naslova prvaka Hrvatske.

Pobjedu Dinamu, baš kao i na nedavnom gostovanju kod Rijeke, donio je kapetan Arijan Ademi pogotkom u 85. minuti.

Kako nogometaši Hajduka nisu uspjeli pobijediti Slaven Belupo na gostovanju u Koprivnici, gdje je utakmica završila bez pogodaka, a Osijek je još u subotu poražen u Rijeci, četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo ima 69 bodova, pet više od Osijeka te šest više od Hajduka.

Povratak Ante Čačića na Dinamovu klupu nakon deset godina nije riješio problem Dinamove neefikasnosti. U odnosu na prethodnika Željka Kopića, Čačić je odlučio Brunu Petkovića zamijeniti Komnenom Andrićem i upravo je srbijanski centarfor imao najbolju Dinamovu priliku u prvom poluvremenu dvoboja u Velikoj Gorici.

Andrić je u 19. minuti dobio odličnu loptu u prostor, izašao pred domaćeg vratara Dominika Kotarskog, dobro pucao, ali je čuvar mreže Gorice još bolje reagirao te obranio taj udarac.

Dinamo je do vodstva mogao doći već u 10. minuti, kad je gorička obrana bila izigrana, ali je udarac Luke Ivanušeca završio u bloku, na odbijenu loptu natrčao je Arijan Ademi i pucao pod gredu, ali je Kotarski obranio. Isti je ishod bio i u 32. minuti, kad je pucao Emreli, a vratar Gorice još jednom spriječio lidera prvenstva da dođe do vodećeg pogotka.

Gorica je rijetko imala loptu u nogama, ali su domaći igrači znali doći do zadnje trećine u izglednoj poziciji. Ono što im je nedostajalo, bili su završni udarci ili dodavanja koja bi ih dovela u izgledne situacije. Istu sliku gledali smo i u nastavku utakmice.

U 55. minuti je spremnost Kotarskog testirao Mislav Oršić iz slobodnog udarca sa 30-ak metara. Na vrlo zahtjevan udarac vratar Gorice je ponovno dobro reagirao. Oršić je u 70. minuti dobio loptu na 17 metara, potegnuo pod gredu, no Kotarski je ponovno pokazao sjajne reflekse.

Bolju priliku od one koju je imao Mislav Oršić u 83. minuti teško je i zamisliti. S lijeve strane je ubacio Petar Bočkaj. Lopta je padala na pet metara kod suprotne vratnice, na nju je natrčao Oršić, pucao iz prve, ali je Kotarski stilom rukometnog vratara obranio nogom.

U 85. minuti ni Kotarski nije mogao spriječiti pogodak, koji je postigao Dinamov kapetan Arijan Ademi. Dugačka akcija gostiju koja je počela od Bočkaja, dovela je loptu do Tolića na 20-ak metara, koji ju je uspio podići i prebaciti za Ademija. Ademi je ušao u kazneni prostor i lobao istrčalog Kotarskog. Lopta je pogodila vratnicu i odbila se u polje, ali prvi je na njoj ponovno bio Ademi i iz drugog pokušaja ju pospremio u mrežu. 

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudio je Zdenko Lovrić iz Đakova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
GORICA
0-1
DINAMO
Ademi 86'
Gorica - Dinamo, 19:05, Gradski stadion Velika Gorica
Kraj
KRAJ (Kraj)

Kraj utakmice! Dinamo je slavio s 1:0.

90'

Igrat će se tri minute nadoknade.

Gol
86' (Gol)

Gol za Dinamo! Ademi je ostao sam ispred Kotarskog i pogodio vratnicu. No, lopta mu se vratila i iz popravnog je pogodio praznu mrežu.

Zamjena
84' (Zamjena)

Matar je ušao umjesto Cruza kod Gorice, dok je ranije Tolić u igri umjesto Emrelija kod Dinama.

83'

Prilika za Dinamo! Bočkaj je ubacio, Oršić je bio na lopti i tukao s pet metara, ali Kotarski to brani nogom! Sjajna partija vratara Gorice danas.

Zamjena
70' (Zamjena)

Evo i Brune Petkovića. Ušao je umjesto Andrića.

69'

Oršić je sada tukao, no Kotarski opet odlično brani.

Zamjena
69' (Zamjena)

Evo prvih zamjena na utakmici, Marjanović umjesto Šimunovića i Golubickasa umjesto Atiemwena kod Gorice.

55'

U nastavku gledamo drugačiju utakmicu nego u prvom dijelu. Gorica se razbudila i pokušava zabiti Dinamu. Još nema prave šanse, no domaćini kruže oko gola gostiju.

46'

Počeo je nastavak.

POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela, nije bilo golova.

45'

Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

40'

Babec je sada bio u dobroj prilici da zaprijeti golu Dinama, no tukao je visoko preko gola.

31'

Opet je Emreli tukao i opet Kotarski brani.

Žuti karton
29' (Žuti karton )

Opet masovno naguravanje igrača. Zbog toga su ovaj put požutjeli Livaković i Kalik.

Žuti karton
24' (Žuti karton )

Sada je došlo do gužve na terenu, igrači su se nagurivali. Sudac Zdenko Lovrić na kraju je pokazao žute kartone Musi i Mišiću.

20'

Prilika za Dinamo! Andrić se dobro izborio za loptu i išao sam na vratara Gorice, no Kotarski brani njegov udarac.

18'

Novi udarac Emrelija, otišlo je preko grede.

14'

Pokušaj Emrelija nakon brze akcije Dinama. Tukao je s vrha šesnaesterca, no u posljednji trenutak to je blokirala domaća obrana.

10'

Evo prvog ozbiljnog pokušaja na utakmici. Ademi je tukao, ali je Kotarski to odbio u korner..

1'

Počela je utakmica. Dinamo ima brojnu i glasnu podršku navijača.

TAKTIČKE POSTAVE

Ovako će momčadi taktički izgledati.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

DINAMO

Livaković, Ristovski, Šutalo, Lauritsen, Bočkaj, Ademi, Mišić, Ivanušec, Oršić, Emreli, Andrić.

Gorica

Kotarski, Musa, Jovičić, Steenvorden, Šimunović, Babec, Pršir, Kalik, Fruk, Atiemwen, Cruz.

POZNATI SASTAVI

Stigli su i sastavi. Ante Čačić ostavio je Brunu Petkovića na klupi.

NAJAVA

Aktualni prvak Hrvatske Dinamo također ima teško gostovanje kod Gorice koja pod novim trenerom Toplakom igra lijep nogomet, a izgubili su samo od Hajduka. 

Nogometaši Dinama također imaju novog trenera, nakon poraza na Poljudu uprava je smijenila Željka Kopića, te je na njegovo mjesto privremeno vratila nakon 10 godina bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije Antu Čačića. Novi-stari trener Modrih ima težak posao, u preostalih pet susreta koliko je ostalo do kraja sezone, nema pravo na kiks:

- Gorica je imala turbulentnu sezonu, ali se dolaskom Samira Toplaka stabilizirala. Postoji respekt prema njima. Međutim, naša momčad ima kvalitetu na koju se moramo usredotočiti. Pred nama je izuzetno važna utakmica. Zatekao sam momčad u dobrom stanju, iako se na psihološkom segmentu osjete posljedice poraza u Splitu, ali vjerujem da će igrači biti spremni za utakmicu, rekao je Čačić uoči susreta.

Čačić na raspolaganju neće imati Theophilea zbog kartona, a nema ni Luke Menala, Bartola Franjića i Daniela Štefulja zbog ozljeda. U najboljem stanju nije ni Dino Perić, ali će biti na klupi za pričuve.

Ova dva tima su igrala tri puta ove sezone, a sva tri puta je slavio Dinamo. 

Komentara 22

Avatar petrolio
petrolio
20:49 24.04.2022.

Nevjerojatno, 100% penal nije suđen Dinamu!!! Jasno se vidi kako igrač gorice vuče za dres lauritsena kojj je bio u skoku na lopti pred golom i drži ga par sekundi sve dok nije pao na pod i to nije penal???!?? Kakva krađa, strašno!!!

DA
Darlboro
19:44 24.04.2022.

Daleko je to od idealne igre, al ovo do sad je nebo i zemlja u odnosu na kopićev/krznarov dinamo

PA
pappmisi
19:09 24.04.2022.

Ajmo Dinamo !! Ante sve najbolje i puno pobjeda sa Dinamom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije