Autori: Eva Grgić, Hina
NA ŠUBIČEVCU

Šibenčani na krilima Antonija Marina do pobjede protiv Lokomotive

Zagreb: U 8. kolu HT Prve lige na Maksimiru se sastali Dinamo i Šibenik
Slavko Midzor/PIXSELL
18.09.2021. u 21:03
Šestoplasirana Lokomotiva sačuvat će svoju poziciju bez obzira na ishod današnjeg ogleda jer je, nakon osvojenog boda protiv Osijeka, četiri boda ispred Šibenčana

U susretu 9. kola Prve HNL u subotu je Šibenik na Šubićevcu protiv Lokomotive slavio sa 2-1. Strijelac oba gola za domaćine bio Antonio Marin, u 5. i 78. minuti, dok je za Lokomotivu zabio Marko Dabro u 28. minuti iz penala.

 Šibenik je poveo već u 5. minuti. Nakon dugačkog ubacivanja iz auta obrana Lokomotive loše je reagirala, lopta se odbila do druge stative gdje ju je sačekao i poslao u mrežu Antonio Marin. 

 Gosti dolaze do izjednačenja 28. minuti. Duga lopta po lijevom boku za Pivarića, a igrač domaćih Perić pogrešno je procijenio i Pivarić ga je pretrčao, a Perić oborio unutar kaznenog prostora. I Lokomotiva je dobila penal, kojeg je zabio Marko Dabro.

 U 30. minuti Lokomotiva je mogla i do vodstva. Kulenović se driblingom otarasio čuvara i dobro pucao iskosa sa deset metara, ali je vratar Rogić bio na mjestu. 

 U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio Šibenik u 55. minuti preko Marina Jakoliša, koji pucao sa 12 metara iskosa, ali preslabo za vratara Nevistića.

 Minutu kasnije Kulenović je primio loptu na vrhu 16-erca i dobro pucao, ali vratar domaćina dobro se protegnuo da bi sačuvao svoju mrežu.

 U 66. minuti ponovno je Marin Jakoliš bio u prilici. Uspio je pobjeći svom čuvaru i sjuriti se u kazneni prostor, pucao pokraj vratara gostiju, ali je Mersinaj je s gol-linije izbacio loptu.

 Odličnu igru Marin Jakoliš je potvrdio u 78. minuti kada je poveo kontranapada po lijevom boku i onda odlično uposlio Antonia Marina, koji je dolazio s desne strane i svojim drugim pogotkom donio Šibenčanima pobjedu 2-1. 

 Lokomotiva je ostala na šestom mjestu sa 11 bodova, a Šibenik je sedmi sa 10 bodova.
 

Šibenik
Marin 5', 78'
2-1
Lokomotiva
Dabro 28'
HNL, 19:05, Šubićevac, Šibenik
Kraj
90'+3' (Kraj)

Kraj susreta. 

90'

Još će se igrati barem tri minute na Šubičevcu. 

Gol
78' (Gol)

GOOOL! Marin prolazi sam kraj čak četiri igrača u plavim dresovima i zabija svoj drugi gol u susretu. 

66'

Jakoliš se dobro sjurio prema golu, ali Mersinaj je skida s gol linije.

60'

Torres zabija, ali bio je u zaleđu! Poništen je gol.

56'

Kulenović je dobro tukao s ruba kaznenog prostora, ali ništa od toga. 

46'

Početak drugog dijela. 

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj prvog dijela. 

Gol
29' (Gol)

Dabro je zabio s bijele točke. 

28'

Penal za goste. Miličević je poslao dugu loptu na Pivarića, Perić je katastrofalno pogriješio, pustio je igrača Lokomotive ispred sebe i onda ga je srušio u 16 metara.

Gol
5' (Gol)

GOOOL! Antonio Marin zabio za vodstvo Šibenika! 

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica na Šubičevcu.

NAJAVA

Lokomotiva u petak putuje u Dalmaciju. Danas igraju sa Šibenikom na Šubićevcu u 19:05 sati.

Šestoplasirana Lokomotiva sačuvat će svoju poziciju bez obzira na ishod današnjeg ogleda jer je, nakon osvojenog boda protiv Osijeka, četiri boda ispred Šibenčana. Oni su pak sedmi sa 'šarenim' kontom. U njihovoj posljendjoj utakmici je Dinamo rutinski riješio pitanje pobjednika rezultatom 2:0.


Nakon utakmice Lokosi ostaju u regiji, jer već u utorak, 21.9. u sklopu Hrvatskog Kupa gostuju kod Dugopolja. Ta utakmica je na rasporedu u 15:30.
Potom u nedjelju ulaze u drugi ciklus sezone, tj. 10. kolo gdje gostuju na Poljudu kod Hajduka.

Komentara 1

DU
Deleted user
19:26 19.09.2021.

Ovaj Marin je prije godinu dana izgledao kao propali slucaj ai zadnjih tjedna je pokazao da ima nade za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije