Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
35. kolo HNL-A

Junior Vrbančić donio pobjedu Dinamu protiv Slavena, Jakirović odmarao igrače za finale Kupa

Koprivnica: Utakmica NK Slaven Belupo i GNK Dinamo u 25, kolu Prve HNL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.05.2024.
u 21:12

Dinamo u srijedu dočekuje uzvratna utakmica finala Kupa s Rijekom pa je trener Sergej Jakirović na teren poslao momčad koja nikad prije nije igrala skupa.

Nogometaši Dinama nastavili su pobjednički prvenstveni niz svladavši kao gosti koprivnički Slaven Belupo sa 3-2 (0-1). Strijelci za Slaven Belupo bili su Danijel Štefulj u 4. minuti i Adrijan Jagušić u 62. minuti. Golove za Dinamo postigli su Fran Brodić u 48. minuti, Sandro Kulenović u 53. minuti i Luka Vrbančić u 93. minuti za pobjedu momčadi koja je već prije tjedan dana osigurala naslov prvaka.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Rudeš je preokretom od drugom poluvremenu nadokandio tri gola zaostatka protiv Lokomotive i osvojio bod odigravši na svom stadionu 3-3. Dvostruki strijelac za Lokomotivu bio je Duje Čop (3, 45+2), a jednom je mrežu zatresao Mateo Marić (24). Čop je u 82. minuti propustio realizirati kazneni udarac za 'hat-trick' i vodstvo od 4-1. Duje Korač (50), Tomislav Mrčela (87) i Vanja Šare (90+3) bili su strijelci za Rudeš, te uz sjajnog vratara Mateja Markovića, kreatori velikog preokreta.

Dinamo je u Koprivnici istrčao s drugom postavom bez večine igrača koji su kreirali niz od deset uzastopnih pobjeda u Hrvatskoj nogometnoj ligi i donijeli još jedan naslov prvaka u Maksimir. Takva momčad Sergeja Jakirovića šokirana je već na startu utakmice.

Ništa nije upućivalo na opasnost za Dinamovog vratara Danijela Zagorca, kad je domaća momčad izborila aut na 30-ak metara od gola gostiju. Nije se činilo ni da postoji bilo kakva opasnost kad je lopta završila u nogama Danijela Štefulja, Dinamovog igrača na posudbi u Slaven Belupu, jer se nalazio uz aut crtu na više od 20 metara od vrata, jer u kaznenom prostoru Dinama nije bilo nijednog domaćeg igrača. No, Štefulj je odlučio oprobati svoj udarac, Opalio je lijevom nogom, a lopta je u čudnom luku preletjela Zagorca i završila u suprotnom gornjem kutu za vodstvo Slavena.

Pokušavao je Dinamo cijelo prvo poluvrijeme doći do izjednačenja, ali napori Jakirovićevih izabranika nisu donijeli rezultat. Neke pokušaje je zaustavio domaći vratar Ivan Čović, a u više situacija se Dinamovi napadači nisu najbolje snalazili u završnici. Koprivničani su se uglavnom opredijelili za prijetnje iz kontranapada, ali ni oni nisu uspjeli još jednom svladati Zagorca.

Sve ono što su propustili u prvom poluvremenu, gostujući igrači su nadoknadili u nastavku. Jakirović je Gabrijela Vidovića zamijenio 18-godišnjim Lukom Vrbančićem, a Mahir Emreli je ušao umjesto Marka Roga koji je počeo utakmicu.

Već u 48. minuti Dinamo je došao do izjednačujućeg pogotka.  Iz slobodnog udarca s desnog boka ubacio je u kazneni prostor Marko Bulat. Fran Brodić je bio najviši u skoku, ali je njegov udarac glavom završio u bloku. No, lopta se ponovno odbila na Brodićevu nogu, a on ju je preciznim i oštrim udarcem poslao u mrežu.

Samo pet minuta trebalo je plavima za potpuni preokret. Visoko postavljena domaća obrana nije uspjela uloviti Dinamove napadače u zaleđu. Prvo ga je izbjegao Brodić, koji se po lijevoj strani sjurio prema kaznenom prostoru. Njegovu akciju pratio je sa suprotne strane i Sandro Kulenović. Brodić mu je u pravom trenutku poslao loptu, a Kulenović je lakoćom pogodio mrežu za 2-1.

No, domaća momčad se nije predala ni klonula. To im se isplatilo u 62. minuti. Nakon oduzete lopte u svojoj polovici igrači Slavena krenuli su u dobro organiziranu kontru protiv dvojice obrambenih igrača Dinama. Lopta je na kraju došla u noge 18-godišnjeg Adriana Jagušića koji se odlučio na udarac s ruba kaznenog prostora. Na putu prema mreži lopta je pogodila u nogu Morena Živkovića, promijenila smjer i prevarila Danijela Zagorca.

Slaven Belupo je u 71. minuti ostao s igračem manje na terenu. Ganski veznjak Michael Agbekpornu je uspio u dvije minute zaraditi dva žuta kartona pa mu je riječki sudac Antonio Melnjak pokazao put prema svlačionici.

No, domaća momčad je uspjela više od 20 minuta izdržati bez primljenog pogotka, samo da bi pokleknuli u 93. minuti. Dosuđen je slobodan udarac za Dinamo na 17 metara. Loptu je namjestio Marko Bulat i silovito opalio prema lijevom kutu. Čović je uspio obraniti taj udarac, ali je prvi na odbijenoj lopti bio 18-godišnji Luka Vrbančić i svojim prvim prvenstvenim pogotkom donio Dinamu 11. uzastopnu pobjedu u HNL-u. 

U 35 utakmica Dinamo je došao do 81 boda i sada je njegova prednost pred Rijekom okruglih 10 bodova, ali Riječani imaju utakmicu manje. Slaven Belupo je doživio 20. poraz i sa 33 boda je ostao na predzadnjoj, devetoj poziciji.

U nedjelju su na rasporedu dvoboji Hajduka i Gorice (17 sati) te Osijeka i Rijeke (19.30) u kojem Osječani žele do važnih bodova u borbi za plasman u kvalifikacije Konferencijske lige, nakon što je Lokomotiva propustila u pobjedu pretvoriti vodstvo od 3-0 protiv Rudeša.

HNL - 35. kolo
Rudeš - Lokomotiva          3-3 (Korač 50, Mrčela 87, Šare 90+3 / Čop 3, 45+2, Marić 24)
Slaven Belupo - Dinamo      2-3 (Štefulj 4, Jagušić 62 / Brodić 48, Kulenović 53, Vrbančić 90+3)
Nedjelja:
Hajduk - Gorica             (17.00)
Osijek - Rijeka             (19.30)
Odigrano u petak:
Istra 1961 - Varaždin       2-0 (Lisica 47, Jaganjac 62)

Slaven Belupo - Dinamo 2:3

Kraj utakmice! Dinamo je slavio s 3:2.

90' Gol za Dinamo! Bulat je iz slobodnog udarca pogodio gredu, a odbijenu loptu je Luka Vrbančić pospremio u mrežu.

71' Agbekpornu je dobio drugi žuti karton i Dinamo je s igračem više.

62' Gol za Slaven! Mladi Adriano Jagušić je strijelac, tek mu je 18-godina.

52' Gol za Dinamo! Nakon brze akcije Brodić je asistirao za Kulenovića koji je ostao sam na drugoj vratnici i pogodio za 2:1.

48' Gol za Dinamo! Brodić se sjajno snašao i lijevom nogom zakucao loptu u mrežu. To mu je 12. pogodak ove sezone i preskočio je Brunu Petkovića.

46' Počeo je nastavak.

45' Kraj prvog dijela.

45' Štrkalj je tukao s 10-ak metara, ali je Zagorac sjajno obranio.

45' Kulenović je sada bio u sjajnoj prilici, no tukao je pored gola. Najbolja prilika za plave.

40' Šuto je izbio sam ispred Zagorca, no vratar Dinama obranio mu je udarac. Sjajna prilika za domaćine je propala.

38' Kulenović je poslao loptu daleko od gola što je bio jedan od rijetkih pokušaja Dinama. Na drugoj strani je Caimacov bio u sjajnoj prilici, ali je htio dati Štrkalju što je Zagorac pročitao.

34' Bosec je sada tukao, ali daleko od gola.

33' Pola sata igre je iza nas, Dinamo ima više loptu u nogama, no Slaven vodi.

16' Slaven je mogao sada povećati vodstvo, ali je udarac Štrkalja otišao preko gola.

4' Gol za Slaven! Daniel Štefulj pogodio je s 30-ak metara iskosa. Prebacio je Zagorca iako se ne može reći je li pucao ili centirirao. Inače, Štefulj je igrač Dinama na posudbi u Koprivnici.

1' Počela je utakmica.

Početni sastavi:

Slaven Belupo: Čović - Pllana, Božić, Štefulj, Bosec - Lepinjica, Caimacov, Agbekpornu - Šakota, Šuto, Štrkalj.

Dinamo: Zagorac - Perković, Šutalo, Živković - Vidović, Rog, Halilović, Bulat, Kaneko - Brodić, Kulenović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
15:08 19.05.2024.

to sto je lokomotiva ove godin eodigrala je prica od uzvisenja do ludila. glave igraca su ocito u pitanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije