21.07.2022. u 22:32
Rijeka je nastojala stići do pozitivnog rezultata pred uzvrat u Stockholmu koji je na rasporedu za tjedan dana, ali čvrsti sastav Djurgardena lakoćom je otklanjao sve neugodne situacije pred svojim golom.

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici 2. pretkola Konferencijske lige izgubili na svom terenu od švedskog Djurgardena 1:2 (1:1).

Utakmica je dobro počela za hrvatskog predstavnika koji je poveo golom Harisa Vučkića (13), no drugoplasirani sastav švedskog prvenstva je preokrenuo rezultat preko Hampusa Finndella (38) i Victora Edvardssena (54).

Rijeka je do prednosti stigla uz veliku dozu sreće, Ampem je nakon prodora po desnom krilu uputio netočno dodavanje prema dvojici gostujućih obrambenih igrača, ali oni su se spetljali, lopta se od njihovih nogu odbila u kazneni prostor gdje ju je prihvatio Vučkić te snažnim i preciznim udarcem s 12-13 metara zatresao mrežu.

No, taj pogodak nije bio poticajan za Rijeku, upravo suprotno. Gosti su se nametnuli na travnjaku, bivali sve opasniji te u 38. minuti stigli i do poravnanja. Odlični Edvardssen se ubacio na desni bok, poslao povratnu loptu na 10 metara gdje je natrčao Finndell i preciznim udarcem svladao Labrovića.

Potpuni preokret uslijedio je u 54. minuti kada je domaći sastav olako izgubio loptu na sredini terena, a gosti su izveli brzi protunapad. Asoro je u Rijuekinom kaznenom prostoru pronašao Edvardssena, a ovaj je nakon asistencije u prvom dijelu upisao i pogodak u nastavku.

Do kraja susreta Rijeka je nastojala stići do pozitivnog rezultata pred uzvrat u Stockholmu koji je na rasporedu za tjedan dana, ali čvrsti sastav Djurgardena lakoćom je otklanjao sve neugodne situacije pred svojim golom. 

>> Pogledajte i video: Komentari navijača na Dinamov remi sa Shkupijem

RIJEKA
Haris Vučkić 13'
1-2
DJURGARDENS
Hampus Finndell 37' Victor Kaj Edvardsen 54'
Drugo pretkolo Konferencijske lige, 20.30, Rijeka, Rujevica
Kraj
KRAJ (Kraj)

Utakmica je završena.

 

Iako je Rijeka povela 1:0, gosti su preokrenuli rezultat u svoju korist i slavili 1:2. Rijeku očekuje teško gostovanje u Švedskoj za tjedan dana.

90' +5

Rijeka je u stalnom posjedu lopte, ali Šveđani se jako dobro brane i zatvaraju sve pristupe svom golu.

Žuti karton
90' +2 (Žuti karton )

Elias Andersson zaradio je žuti karton nakon neopreznog starta na Selahija.

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igrat će se još najmanje šest minuta sučeve nadoknade.

Zamjena
90' (Zamjena)

Zamjena kod gostiju

 

Izlazi: Magnus Eriksson

 

Ulazi: Elias Andersson

87'

Rijeka kruži oko gostujuće obrane, ali ne može nikako stvoriti konkretnu priliku...

Zamjena
84' (Zamjena)

Zamjena kod gostiju

 

Izlazi: Joel Asoro

 

Ulazi: Jesper Löfrgen

81'

Loše je Rijeka izvela ovaj slobodni udarac. Halilovićev ubačaj završio je među trojicom gostujućih igrača.

Žuti karton
80' (Žuti karton )

U naguravanju koje je nastalo nakon prekršaja i Pavlović je dobio žuti karton.

Žuti karton
80' (Žuti karton )

Oštar start Hiena nad Ampemom na korak do protivničkog šesnaesterca. Bit će slobodni udarac u opasnoj zoni.

Zamjena
77' (Zamjena)

Nova dvostruka zamjena Rijeke:

 

Izlaze: Pablo Alvarez, Ivan Smolčić

 

Ulaze: Veldin Hodža, Alen Halilović

Žuti karton
75' (Žuti karton )

Prvi žuti karton na susretu zaradio je Anton Krešić nakon neopreznog starta.

Info
(Info)

Večeras je na Rujevici 6473 gledatelja. 

73'

Najopasnija prilika Rijeke u nastavku. Ponovno je ubačaj došao s lijeve strane riječkog napada. Lopta je preletjela sve i završila na voleju Bušnje, ali otišla je malo preko vrata.

Zamjena
71' (Zamjena)

Dvostruka promjena kod gostiju.

 

Izlaze: Victor Kaj Edvardsen, Rasmus Schüller 

 

Ulaze: Emanuel Banda, Gustav Wikheim

69'

Došlo je vrijeme i za kratku pauzu u drugom dijelu.

 

Uskoro ulazimo u posljednjih 20 minuta utakmice.

67'

Živnula je Rijeka ovom dvostrukom zamjenom. Ampem je je otišao na svoju prirodnu poziciju i odmah probio stranu. Na njegov ubačaj za malo je kratak bio Frigan pa ipak nije bilo opasnosti za gostujućeg golmana.

Zamjena
64' (Zamjena)

Prve zamjene na večerašnjem susretu u redovima Rijeke:

 

Izlaze: Mario Vrančić i Jorge Obregon

 

Ulaze: Denis Bušnja i Matija Frigan

59'

Nezgodan sudar Smolčića s gostujućim igračem u kojemu mu je razbijena arkada. Trenutno se ukazuje pomoć braniču Rijeke.

Gol
54' (Gol)

GOOL! Iako se činilo da je Rijeka krenula u polukontru, gosti su brzo uzeli loptu i sveprisutni Asoro je podvalio loptu između dva stopera za Edvardsena koji je mogao pitati Labrovića gdje da mu puca. Sigurno je zabio u donji desni kut za vodstvo Šveđana 1:2.

51'

Dvije prilike rijeke u jednom napadu! Prvo je Ampem pucao iz daljine, ali Zetterström je boksao udarac. Odbijenu je loptu Vukčević prebacio na drugu stranu gdje je Vučkić glavom pucao, ali bilo je to preslabo da bi savladalo gostujućeg vratara.

49'

Dobra akcija Riječana. Vučkić je prošao dvojicu igrača na desnoj strani, zatim je napravljeno rukometno prebrojavanje na lijevu stranu. Ubacio je Vukčević. ali švedski vratar je prije Obregona došao do lopte.

47'

Alvarez je ubacio na drugu vratnicu, Krešić je pucao glavom, ali nije bio precizan. Lopta je otišla preko gola.

47'

Slobodan udarac za Rijeku s lijeve strane u opasnoj zoni

46'

Počeo je drugi dio. Rijeka prva ima posjed lopte.

Info
KOMENTAR (Info)

- Dobro smo otvorili utakmicu i prvih 20 minuta smo djelovali dobro. Kasnije je nastupio pad, ali to je pokazatelj koliko je jak Djurgardens i koliko su uigrani - rekao je u pauzi pomoćni trener Rijeke Radomir Đalović za Max Sport.

 

Do pogotka Rijeke, obje su ekipe bile ravnopravne na terenu. Nakon toga je započeo pad domaće momčadi što se najbolje očituje time što su primili gol u 37. minuti, ali i prepustili posjed lopte Šveđanima (65-35 posto vremena).

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Završena je prva polovica dvoboja.

45' +2

Nije bilo opasnosti za Labrovića nakon kornera jer se gostujući stoper Hien popeo na leđa Obregona i dosuđen je prekršaj u napadu.

45' +1

Asoro je pucao lijevom nogom s ruba šesnaesterca pokraj vrata, ali lopta je dirala nekoga u bloku pa će biti korner za goste.

Nadoknada
45' (Nadoknada)

Igrat će se još četiri minute sučeve nadoknade.

44'

Nakon duljeg vremena Rijeka je došla u protivnički šesnaesterac, ali ubačaj Ampema nije pronašao nikoga u bijelom dresu. 

43'

Edvardsen je za goste pucao s 18 metara udaljenosti. Srećom Pavlović je blokirao udarac jer je mogao biti jako opasan po Labrovića.

40'

Nezgodan sada sudar glavama Bengtssona i domaćeg krila Ampema pa će im se morati ukazati liječnička pomoć.

Gol
37' (Gol)

IZJEDNAČENJE! Probili su Šveđani desnu stranu na kojoj je Asoro pretrčao svog čuvara i povratnom loptom pronašao Finndella koji je došao iz drugog plana i sigurno poentirao za 1:1.

36'

Kombinirao je kratko Djurgardens nakon kornera, a onda ubacio loptu u šesnaesterac domaćina. Najviše je skočio Ekdal i pucao glavom, ali nije uspio pogoditi unutar okvira vrata.

34'

Dobra prilika Šveđana u kojoj su se možda malo prekombinirali, ali imat će korner.

28'

Ponovno jedna slična situacija kao u prvom napadu Djurgardensa. Schüller je pucao nakon odbijene lopte, ali pogodio je samo zaštitnu mrežu iza Labrovićevih vrata.

25'

Lijepom obrambenom reakcijom Obregon je otklonio opasnost od riječkog gola.

24'

Bit će prvi udarac iz kuta večeras. Pripao je švedskoj momčadi.

22'

Zbog dosta teških uvjeta i visoke temperature u Rijeci, glavni sudac je igrače poslao na kratko osvježenje jer smo na polovici prvog poluvremena.

21'

Sada na terenu traje šahovska bitka. Tko god dobije loptu pokušava ju zadržati što dulje. To je promjena za razliku od početnog naleta u kojem su obje ekipe imale po dvije izglednije prilike za zabiti gol, ali ovim golom je Rijeka primirila utakmicu.

Gol
13' (Gol)

GOOOOOL! Rijeka vodi 1:0! 

 

Haris Vučkić je dobio loptu malo izvan protivničkog šesnaesterca i lažnjakom se riješio prvog čuvara pa zatim silovito rasparao mrežu. Erupcija oduševljenja na Rujevici!

8'

Opasna prilika pred vratima Rijeke. Brzonogi Joel Asoro je dobio dubinsku loptu iza Rijekine obrane i pokušao iz prvog dodira samo produžiti loptu prema vratima domaćina, ali srećom nije bio potpuno precizan i lopta je otišla pokraj vrata.

5'

Novi pokušaj domaćina uz pljesak i erupciju Rujevice. Obregon je snalažljivo pucao iz voleja, ali nije zabio.

4'

Prvi pokušaj Riječana. Nakon ubačaja lopta se odbila van kaznenog prostora taman na nogu Pabla Alvareza koji je pucao isprve, ali je pogodio Obregona i lopta je otišla van okvira vrata.

2'

Gosti su prvi zaprijetili. Finndell je s ruba šesnaesterca sa sredine zapucao, ali lopta je otišla dva metra preko gola.

Početak
POČETAK (Početak)

Utakmica je počela. Prvi napad imat će Djurgardens.

NEREDI NAVIJAČA

Sinoć nešto prije ponoći počeli su sukobi domaćih i gostujućih navijača koji su eskalirali na Korzu. Letjele su čaše, boce, stolci, a morala je reagirati i policija koja je privela nekolicinu gostujućih navijača. 

 

Navijači Djurgardensa reagirali su provokacijom na dan utakmice. Prilikom šetnje centrom, vrijeđali su uzvikujući na engleskom: "Je*i se, Rijeko!".

 

Opširnije OVDJE i OVDJE.

SUCI

Suci ovoga dvoboja dolaze iz Austrije. Glavni sudac je Christian-Petru Ciochirca, a njegovi pomoćnici su Maximilian Weiss i Michael Obritzberger. Četvrti sudac je Alexander Harkam.

Prijenos susreta

Prijenos možete pratiti na novom kanalu Max TV-a, MAX Sport 1 ili u tekstualnom prijenosu ovdje na našem portalu.

 

Inače, novi kanal naišao je na kontroverze već u prvom kolu HNL-a kada su zabilježili više gafova.

>> OPŠIRNIJE OVDJE

POČETNE POSTAVE

Rijeka (4-4-1-1): Labrović - Smolčić, Krešić, Pavlović, Vukčević - Ampem, Selahi, Alvarez, Vrančić - Vučkić, Obregon; trener: Fausto Budicin.

 

Djurgardens (4-3-3): Widell Zetterström - Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson - Finndell, Schüller, Eriksson - Asoro, Edvardsen, Redetinac; trener: Kim Bergstrand.

NAJAVA

Rijeka je u prvom kolu HNL-a slavila u gostima protiv Šibenika 0:1.

 

- Očekujem zahtjevnu utakmicu, dobar protivnik, najteži kojeg smo mogli dobiti u ovoj fazi. Vjerujem u svoju ekipu, utakmica protiv Šibenika donijela nam je mirnoću i samopouzdanje - rekao je trener Rijeke Dragan Tadić u najavi utakmice na konferenciji za medije.

 

Djurgardens trenutno zauzima drugo mjesto u švedskom prvenstvu u kojem je odigrao već 15 utakmica, s nizom od pet uzastopnih ligaških pobjeda. 

 

- Sigurno nas čeka teška i zahtjevna utakmica. Imamo sjajnu atmosferu u ekipi, domaće navijače kao 12. igrač i to nam je velika motivacija. Dat ćemo sve od sebe da steknemo prednost u prvom ogledu. Bitno je u prvoj utakmici napraviti prvi korak - istaknuo je branič Rijeke Andrija Vukčević.

Komentara 7

ZA
!zagreb!
21:57 21.07.2022.

Uopće ne kužim naše novinare i podcjenjivanje drugih. Uredu je navijati za naše klubove ali govoriti da Rijeka ima 50% protiv Šveđana je veliki neprofesionalizam i očito nepoznavanje nogometa u Švedskoj. Nažalost dobili su možda i najtežeg protivnika ovako rano. Da i kojim slučajem bude remi ili pobijede gol razlike u gostima gume lagano.

DU
Deleted user
22:38 21.07.2022.

Rijeka je 000

DU
Deleted user
23:12 21.07.2022.

Rijeka je postala Bosansko-Srpska enklava. Nema tu više života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije