TREĆE PRETKOLO KL

RIJEKA - B36 2:0; OSIJEK - ADANA 3:2. Rijeka prošla u play-off! Osijek se od Europe oprostio sa stilom

Uzvratni susret Osijeka i Adane u 3. pretkolu Konferencijske lige
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/7
17.08.2023.
u 22:07

Večeras su se na Rujevici i Opus Areni igrali uzvrati trećega pretkola Konferencijske lige. Rijeka je dočekala farski B36 Torshavn s lijepom prednosti od 3:1 i na domaćem terenu pobijedila s 2:0, osiguravši prolaz u play-off fazu. Osijek napravio lijepu predstavu pred domaćim navijačima. Iz prvog prvog susreta Adana je donijela prednost 5:1, a Osijek je u Opus Areni pobijedio s 3:2 i ispao ukupnim rezultatom 4:7.

Dva hrvatska predstavnika koja su igrala na domaćim terenima u uzvratnim susretima trećeg pretkola Konferencijske lige, Rijeka i Osijek, upisala su pobjede, ali s različitim ishodima. Dok je Rijeka na Rujevici 2:0 pobjedom potvrdila 3:1 slavlje protiv B36 Torshavna s Farskih Otoka i prošla s ukupnih 5:1, Osijeku 3:2 pobjeda na Opus Areni protiv Adane Demirspor nije bila dovoljna za nadoknaditi veliki 5:1 deficit iz prve utakmice u Turskoj.

Treba za početak istaknuti da su i Rujevica i Opus Arena bili odlično ispunjeni u utakmicama igranima sredinom tjedna te da su i Rijeka i Osijek imali sjajnu podršku domaćih gledateljima na svojim stadionima.

GALERIJA Hajduk izgubio od PAOK-a 3:0.

Uzvratni susret Osijeka i Adane u 3. pretkolu Konferencijske lige
1/7

Ta 2:0 pobjeda Rijeke ne pokazuje nam dovoljno koliko je momčad Sergeja Jakirovića dominirala protiv Torshavna. Riječani su poveli vrlo rano, u 14. minuti susreta, kad se nakon udarca iz kuta Marca Pašalića lopta odbila od čak dva igrača gostujuće momčadi, a na kraju je nesretnik bio Magnus Egilsson kojem se lopta odbila od tijela u gol, na što nikako nije mogao stići reagirati.

Što je susret dalje odmicao, Rijeka je sve više postajala jedina momčad koja prijeti na terenu. U početku su Farani tu i tamo zaprijetili dugim bacanjima s aut-linije, ali i to je brzo nestalo. Najaktivniji pojedinac susreta je bio već spomenuti Pašalić, koji se u nekoliko navrata nije libio opaliti ljevicom iz daljine te Frano Ivanović koji je imao nekoliko sjajnih akcija i udaraca, da bi u 87. minuti susreta Alen Grgić na asistenciju Ilinkovića sjajno loptu zakucao pod gredu za konačni rezultat i potpuno zasluženu pobjedu Rijeke.

VEZANI ČLANCI:

Potpuno zasluženo je pobijedio i Osijek u utakmici koja nam je na trenutke dala nadu da ćemo gledati dramatičnu završnicu. Prvo je nakon furioznog uvoda Osijeka povela - Adana, i to nakon greške Osijeka, kako to već biva ove sezone. Poklonjenu loptu je iskoristio Younes Belhanda te uposlio najboljeg igrača iz prve utakmice Yusufa Sarija koji je poentirao. Tad se činilo da je sve gotovo, ali su bijelo-plavi s tri pogotka došli do kakve takve nade za preokret.

Prvo je u 43. minuti Darko Nejašmić sjajno pogodio glavom nakon udarca iz kuta Kristijana Lovrića, zatim je u 59. minuti nakon nekoliko odbijanja u kaznenom prostoru Adane Mijo Caktaš sjajno pogodio malu mrežicu za 2:1, da bi nakon kaznenog udarca kojeg je skrivio Güler, Šime Gržan bio precizan s bijele točke za 3:1 u 82. minuti. Opus je proključao jer je Osijek došao na ukupnih 4:6, a još je u tim trenucima Špoljarić glavom promašio prazan gol. No, sve nade domaćih je nakon kontranapada ugasio Erdogan smanjivši u sudačkoj nadoknadi na 3:2 Osijeka te povećao na ukupnih 7:4 za Adanu.

Osijek se tako oprašta od Europe za ovu sezonu, dok Rijeku u play-offu Konferencijske lige čeka moćni Lille. Prva utakmica se igra 24. kolovoza u na stadionu Pierre-Mauroy, a uzvrat tjedan dana kasnije na Rujevici

VIDEO Neugodan doček u Solunu: Navijači uzvikivali 'Srbija' i na tribini postavili uvredljive poruke

Komentara 4

VA
Varosanin
22:00 17.08.2023.

Super Osijek! Znali smo da je impossible mission ali pobjediti i donjeti bolji koeficijent je jako sportski. Mogli ste se predati i raspast se ali iza 0-1 jos i preokrenete. Bravo!

ZA
!zagreb!
21:56 17.08.2023.

Bravo Osijek. Tako se skuplja koeficijent za hrvatski nogomet. Svaki bod i pobjeda su važni.

DI
DijeKusrač
22:16 17.08.2023.

Bravo za Osijek. E, oni su bili pokradeni u Turskoj. Ali, bez obzira na to, nema kmečanja, Turci su ipak bolji. Oproštaj sa stilom. Svaka čast. Rijeka rutinski. Sve čestitke. Hajduk... Eh, Hajduk može samo u HNL uz sudačke pogurance...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije