02.07.2021. u 22:57
Talijani su na ovoj doista lijepoj utakmici pokazali svoju nadmoć protiv prve momčadi Fifine ljestvice i slavili rezultatom 2:1, a ne bi bilo čudno niti da je razlika bila veća

Talijanska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale EURO-a 2:1 (2:1) pobjedom protiv Belgije u Muenchenu u četvrtfinalu. Italija je povela 2-0 golovima Nicola Barelle (31) i Lorenza Insignea (44), a na 2:1 je iz kaznenog udarca smanjio Romelu Lukaku (45+2-11m).

Bolju igru Italija je okrunila vodećim pogotkom u 31. minuti kada belgijska obrana nije uspjela raščistiti situaciju u svom kaznenom prostoru, loptu je osvojio Verratti koji je odmah uposlio Barellu. Mladi veznjak Intera sjajnim se driblingom oslobodio dvojice suparničkih braniča i zatim preciznim udarcem sa 10-ak metara svladao Courtoisa.

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 44. minuti, Insigne je krenuo u prodor po lijevoj strani, nitko od belgijskih braniča nije mu krenuo u blok, uslijedio je udarac s više od 20 metara koji je odsjeo u suprotnom gornjem kutu nemoćnog belgijskog vratara.

GER, UEFA EM 2021, Belgien vs Italien 02.07.2021, Allianz Arena, Muenchen, GER, UEFA EM 2021, Belgien vs Italien, Viertelfinale, im Bild Giorgio Chiellini (Italy)Gianluigi Donnarumma (Italy) // Giorgio Chiellini (Italy)Gianluigi Donnarumma (Italy) during the quarterfinal match between Belgium and Italy of the UEFA Euro 2021 at the Allianz Arena in Muenchen, Germany on 2021/07/02. EXPA Pictures © 2021, PhotoCredit: EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari *****ATTENTION - for AUT, SUI, CRO, SLO only***** EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari
Foto: EXPA/PIXSELL

I kada se činilo da će Italija na poluvrijeme s kapitalnom prednosti, slovenski sudac Vinčič dodijelio je kazneni udarac za Belgiju nakon duela Dokua i Di Lorenza. Njih dvojica međusobno su se držala rukama, Doku je potom izgubio ravnotežu saplevši sam sebe no VAR se nije aktivirao pa je Lukaku dobio i iskoristio priliku smanjiti na 2:1 s bijele točke.

Bila je ovo 33. uzastopna utakmica talijanske reprezentacije bez poraza čime je još povećala vlastiti rekordni niz bez poraza na 32. Posljendji poraz Italija je upisala u rujnu 2018. godine u Lisabonu od Portugala, uslijedio je niz od 27 pobjeda uz pet remija.

Italija će u polufinalu u utorak na Wembleyu igrati protiv Španjolske koja je ranije u petak boljim izvođenjem 11-eraca sa 4:2 svladala Švicarsku.

POGLEDAJTE VIDEO: Ćiro u studiju Večernjeg TV-a

Belgija
Lukaku 45'+2' (11m)
1-2
Italija
Barella 31', Insigne 43'
Euro 2020., 21:00, Allianz Arena, München, Njemačka
Kraj
90' + 5' (Kraj)

KRAJ! Italija je u polufinalu Eura! Talijani su na ovoj doista lijepoj utakmici pokazali svoju nadmoć protiv prve momčadi Fifine ljestvice i slavili rezultatom 2:1, a ne bi bilo čudno niti da je razlika bila veća

90' + 4'

Uh. Jako su grubi Belgijci i inače, ali ovo sada je posebno. Na površinu izlazi nervoza zbog vjerojatnog gubitka utakmice, ali ipak... Nema potrebe sada ozlijediti sve Talijane.

90' + 2'

Neugodan skok Belgijca na Donnarummu u jednom ubačaju. Ostao je ležati talijanski vratar.

90'

Igrat će se još 5 minuta nadoknade. Ulazi Tioli, izlazi Chiesa.

90'

Berardi je zaradio žuti karton. 

83'

Dokuuuu! Da je ovo ušlo! 

Zamjena
80' (Zamjena)

Ulazi Emerson, Brazilac u talijanskim redovima, igrač Chelseaja. Izlazi Spinazzola, jasno, zbog ozljede, na nosilima.

78'

Spinazzola u suzama i na travnjaku.Ozlijedio se u trku, noga je jednostavno proklizala i on na nju više ne može niti stati. 

75'

Evo i prve izmjene kod Talijana: Izlaze Immobile i Verratti, a ulaze Belotti i Cristante.

72'

Nevjerojatno, ali čini se da se Chadli ozlijedio... 

Zamjena
70' (Zamjena)

Belgija radi prve izmjene: izašli su Tielmans i Meunier, a ušli Mertens i Chadli.

66'

Spinazzola pokraj golaaa! Pa ljudi moji, kako Italija igra! Mislim da bi svim ljubiteljima nogometa bilo u interesu da naši susjedi prođu dalje. S ovakvom željom, bilo bi šteta da im se to ne ostvari...

63'

U trenucima kada inače momčadi klonu snagom jer već sat vremena trče, Italija napada žustrije nego ikada. Vidjeli smo još jedan oštar centaršut s desne srane, ali nije bilo nikoga da tu loptu preusmjeri u gol. 

61'

Barella je sjajno vidio Immobilea, ali Ciro nije dobro primio loptu. Bio bi sam pred belgijskim golmanom da ju je dobro zahvatio i vjerojatno bi povećao prednost.

59'

Lukakuuuu! Lukaku je probao, lopta je već bila prema svima u golu, ali talijanski blok je hitar i točan pa izbija loptu. Ništa od izjednačenja barem za sada. 

56'

Jorginho traži penal nakon kontakta s de Bruyneom u šesnaestercu, ali Slovenac neće niti provjeravati!

51'

Barella! Barella sjajno prolazi i lopta ulazi u peterac, ali ništa od gola. 

46'

Počelo je drugo poluvrijeme! Nadamo se sjajnoj utakmici kakvu smo vidjeli u prvom dijelu!

45' + 3'

I evo nam i trećeg gola na susretu! Lukaku siguran  s bijele točke! Belgija se vraća u život, ali slijedi prvo pauza...

Gol
43' (Gol)

GOOOL! Insigne podiže prednost Italije! I to kako lijepim golom! Sjurio se s lijeve strane, a tukao u drugi kut i pogodio za jedan od najljepših golova na ovom Euru. Belgija je u velikim problemima!

40'

Ne prestaju Talijani napadati! Barellin gol samo je potaknuo dodatan motiv među Talijanima. Opravdavaju svoju ulogu favorita u susretu.

Gol
31' (Gol)

GOOOOL! Zabija Nicolo Barella svoj prvi gol na ovom Euru i dovodi Italiju do vodstva!

17'

Insigne je sada pokušao solo prodorom doći do gola Courtoisa, ali zapio je na Alderwieldu.

14'

Zaleđe! Ništa od gola kaže sudac. Nedozvoljena pozicija.

13'

GOOOL! Bonucci zabija za vodstvo!

5'

Evo još jedan dobar pokušaj Belgijaca. Oni se od prve minute žele pridružiti Španjolcima u polufinalu. 

1'

Oho! Evo odmah konkretne akcije Belgijaca. De Bruyne i Lukaku su projurili, ali je stigao Donarumma uklizati. 

1'

Počela je utakmica.

MOGUĆI SASTAVI

BELGIJA  (3-4-3) : Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Witsel, T. Hazard - Doku, De Bruyne - Lukaku

ITALIJA (4-3-3): Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Immobile, Insigne

ROBERTO MARTINEZ

"Bit će to dvoboj dvije statistički gledano najbolje reprezentacije na ovom Euru, šteta što smo se morali susresti već u četvrtfinalu. Italija će napasti od prve sekunde", izjavio je belgijski izbornik Roberto Martinez.

ROBERTO MANCINI

 

"Igrat ćemo svoju igru, ali uvijek s respektom prema protivniku. Vidjeli smo na ovom Euru da nema laganih utakmica. Belgija je sigurno jedna od najboljih ekipa na svijetu, ali činjenica je da je u ovoj fazi natjecanja svaka utakmica teška", rekao je Mancini, izbornik Italije.

NAJAVA

Od 21 sat u Münchenu nas čeka prava poslastica. Susreću se dvije najatraktivnije momčadi ovoga Eura.  

Bez Kevina de Bruynea i Edena Hazarda, ali na puni pogon Romelua Lukakua Belgija, momčad Roberta Martineza ide provjeriti jesu li se Talijani doista na velika vrata vratili na europski nogometni vrh.

Belgijci su u osmini finala s 1:0 izbacili europske prvake Portugalce, dok su Talijani četvrtzavršnicu izborili pobjedom nad Austrijom 2:1 nakon produžetaka.

Izabranici Roberta Mancinija lijepo su prolazili skupinom dok se nije sve zatreslo pred Austrijom. Skoro su ispali, a od početka glase kako jedan od favorita. Feniks ove kontinentalne smotre. Prepoznatljive talijanske nagelirane frizure, srčano pjevanje himne i borbenost dovele su reprezentaciju bez prevelikih zvijezda na korak do senzacije. 

Ciro Immobile bit će i ovoga puta glavna golteterska uzdanica Talijana da uspiju doći na korak bliže novom nogometnom tronu u svojoj kolekciji. 

Komentara 11

BU
Bubalamala
21:46 02.07.2021.

Nema nogometa bez Talijana.

DU
Deleted user
22:10 02.07.2021.

Talijani fantastično igraju. Nastave li ovako, želim im osvajanje naslova europskog prvaka.

OL
oLo
22:58 02.07.2021.

Italija od početka najjača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije