03.05.2022. u 22:55
Spektakularnu utakmicu gledamo na La Ceramici! Villarreal je dva puta šutirao u okvir, dva puta zabio i tako poništio prednost Liverpoola. Na Kloppu je da pokuša motivirati svoju momčad da opet dođe do prednosti i obrani titulu favorita. Čudo su izveli domaćini, pravo čudo

Nakon 2-0 u prvoj utakmici nogometaši Liverpoola su slavili i u polufinalnom uzvratu kod Villarreala 3-2 (0-2) čime su se plasirali u finale Lige prvaka, kojem je domaćin Pariz 28. svibnja. Villarreal je sjajno odradio prvo poluvrijeme uzvratne utakmice te je potpuno poništio zaostatak od dva gola iz prvog dvoboja. Dia i Coquelin su u 3. i 41. minuti zabijali za 2-0. No, u nastavku se dogodio potpuni preokret. Od 62. do 74. minute Liverpool je dao tri gola (Fabinho, Diaz i Mane) i na kraju bez velike drame izborio finale.

Utakmica je počela savršeno za domaćina koji je poveo već u trećoj minuti. Estupinan je ubacio loptu pred gostujuća vrata. Pomalo sretno je Capoue dodao Diji koji trese mrežu Liverpoola za opće oduševljenje domaćih navijača.

Pogodak je bacio u trans navijače Villarreala, ali i same igrače, koji su letjeli terenom u uvodnim minutama uzvrata. Zaprijetio je potom i Gerard Moreno, no relativno brzo je Liverpool primirio domaći ritam te je posjedom pokušao zaustaviti nalete španjolske momčadi.

Liverpool's Mohamed Salah and Villarreal's Francis Coquelin (right) battle for the ball during the UEFA Champions League semi final, second leg match at Estadio de la Ceramica, Villarreal. Picture date: Tuesday May 3, 2022. Photo: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION

Stvorio je i Liverpool dvije poluprilike, ali i dalje je Villarreal bio življi, opasniji i konkretniji. Udarac Thiaga Alcantare očešao je domaći okvir vrata, ali i da je bio pogodak vjerojatno bi bio poništen zbog prekršaja u napadu.

Nova velika uzbuđenja dogodila su se u završnici prvog dijela. U 37. minuti, u gostujućem šesnaestercu, došlo je do kontakta između Lo Celsa i Alissona, ali jedanaesterac nije dosuđen, no domaćin je podebljao svoje vodstvo na 2-0 u 41. minuti. Opet je Capoue bio asistent, a Coquelin je nadskočio sve i glavom zatresao mrežu.

U nastavku je Liverpool ipak bio konkretniji i bolji, a u 55. minuti je pogođena domaća greda. Alexander-Arnold je pucao s 25 metara, a pritom se lopta i odbila od domaće obrane. Činilo se da to i dalje nije onaj 'atomski' Liverpool, no gosti su ubrzo cijelu situaciju okrenuli na svoju stranu.

U 62. minuti je Fabinho, iskosa, pogodio za 1-2, a pritom je domaći vratar Rulli loše reagirao i primio pogodak kroz noge, na prvoj vratnici. Pet minuta kasnije već je bilo 2-2, a nakon asistencije Alexander-Arnolda glavom je pogodio Luis Diaz, opet kroz noge domaćeg vratara. Diaz je, inače, ušao u igru na startu drugog dijela te je bio pravi Kloppov džoker u nastavku susreta.

I na kraju, u 74. minuti je vratar Villarreala Rulli bez ikakve potrebe istrčao gotovo do sredine travnjaka. Mane ga je obišao i zapečatio prolaz svoje momčadi u finale Lige prvaka golom za konačnih 3-2.

Nogometaši Liverpoola svog će suparnika u finalu saznati u srijedu. Od 21 sat, na Santiago Bernabeu stadionu, uzvratnu polufinalnu utakmicu igraju madridski Real i Manchester City. U prvom susretu, na svom Etihadu, Manchester City je pobijedio 4-3.

Liverpool's Mohamed Salah and Villarreal's Pervis Estupinan (right) battle for the ball during the UEFA Champions League semi final, second leg match at Estadio de la Ceramica, Villarreal. Picture date: Tuesday May 3, 2022. Photo: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION

Liga prvaka (polufinale, uzvratna utakmica):

Villarreal - Liverpool 2-3 (2-0), prva utakmica 0-2

Stadion De la Ceramica. Sudac: Danny Makkelie (Niz)

Strijelci: 1-0 Dia (3.), 2-0 Coquelin (41.), 1-1 Fabinho (62.), 2-2 Diaz (67.), 2-3 Mane (74.)

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol (od 79. Aurier), Pau Torres, Estupinan (od 79. Trigueros) - Lo Celso, Dani Parejo, Capoue, Coquelin (od 68. Pedraza) - Gerard Moreno (do 68. Chukwueze), Dia (od 79. Paco Alcacer).

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (od 80. Tsimikas) - Keita (od 80. Henderson), Fabinho (od 84. Milner), Thiago Alcantara (od 80. Jones) - Salah, Mane, Diogo Jota (od 46. Luis Diaz)

Žuti kartoni: Capoue, Pau Torres, Coquelin (Villarreal), Alexander-Arnold (Liverpool)

Crveni karton: Capoue (86., drugi žuti karton)

 

>> Emotivni govor Ćire Blaževića:

VILLARREAL
Dia 3', Coquelin 41'
2 (2)-3 (5)
LIVERPOOL
Fabinho 62' Diaz 67', Mane 74'
Polufinale Lige prvaka, 21:00, Estadio de la Ceramica
Kraj
90' + 2' (Kraj)

Kraj! Liverpool je u finalu Lige prvaka! 

Drugi žuti karton
86' (Drugi žuti karton )

CRVENI KARTON! Etienne Capoue  je startao na protivnika i Danny Makkelie mu je dao drugi žuti karton. 

Zamjena
80' (Zamjena)

 Pervis Estupinan napušta igru, a ulazi Manu Trigueros. Raul Albiol izlazi, a Unai Emery je odlučio da će ući Serge Aurier. Paco Alcacer  ulazi, a izaći će Boulaye Dia. Paco Alcacer ulazi, a izaći će Boulaye Dia. Thiago izlazi a Curtis Jones. Konstantinos Tsimikas ulazi, a izaći će Andrew Robertson.

Gol
74' (Gol)

GOOOOL! Nevjerojatan pogodak! Nevjerojatan izlazak domaćeg golmana. Kakav kiks i kakav finiš Liverpoola! Naby Keita je poslao je loptu koju sjajno primio Sadio Mane mirno ju zakucao u gol iz blizine u potpuno praznu mrežu. Kako će ovo opravdati domaći golman, nitko ne zna...

Gol
67' (Gol)

GOOOOL! Liverpool je izjednačio! Luis Diaz je progurao loptu pokraj golmana.

Gol
62' (Gol)

GOOOOL! Vratio se Liveprool! Zabili su za smanjenje prednosti. Zabio je Fabinho. 

54'

Vratnicaaaa! Arnold je pucao, lopta se odbila i otišla do vratnice. Mogli su domaći sada dobiti neugodno iznenađenje...

Zamjena
46' (Zamjena)

Počeo je drugi dio. Luis Diaz ulazi, a izlazi Diogo Jota u Liverpoolu.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Spektakularnu utakmicu gledamo na La Ceramici! Villareal je dva puta šutirao u okvir, dva puta zabio i tako poništio prednost Liverpoola. Na Kloppu je da pokuša motivirati svoju momčad da opet dođe do prednosti i obrani titulu favorita. Čudo su izveli domaćini, pravo čudo!

44'

Nevjerojatno! Liverpool je i dalje bez udarca u okvir gola, ističe prvi dio!

Gol
41' (Gol)

GOOOOOL! Nema više prednosti Lvierpoola. Francis Coquelin je skočio na lijepi centaršut i fino glavom zabio uz lijevu stativu. Golman ovo nikako nije mogao obraniti.

36'

Giovani Lo Celso  je driblao do šesnaesterca, ali je Alisson istrčao s gola i zaustavio ga.  Villarreal traži penal, ali sudac misli da je to bio ispravan start i igra se nastavlja!

20'

Probudio se Liverpool nakon 20 minuta, ali i dalje domaćini rade sjajne prolaske do kaznenog prostora gostiju.

16'

Gerard Moreno  je dobro pucao glavom po sredini gola, ali mu je obrambeni igrač blokirao šut.

10'

Gdje je nestao Liverpool? Kao da su preopušteno ušli u ovu utakmicu, a onda ostali potpuno šokirani ranim golom.

Gol
3' (Gol)

GOOOOOOOOOL! Samo tri minute smo čekali. Villarreal je šokirao Liverpool i zabio za rano vodstvo. Strijelac je Dia, asistirao: Étienne Capoue.

Početak
1' (Početak)

Počeo je susret na La Ceramici u kojemu svi daju potpunu prednost Liverpolu.

GDJE GLEDATI?

Utakmicu možete pratiti u izravnom prijenosu na Arena sportu 1.

KLOPP PRODUŽIO UGOVOR

Trener  Liverpoola Juergen Klopp potpisao je dvogodišnji produžetak ugovora koji će ga zadržati na Anfieldu do 2026., dajući klubu ogroman poticaj uoči odlučujućeg razdoblja u kojem bi mogli osvojiti neviđenu četverostruku krunu. 

Liverpool je u priopćenju u četvrtak potvrdio da su pomoćni menadžeri Pep Lijnders i Peter Krawietz također potpisali produljenje ugovora s klubom iz Premier lige.

Klopp, koji je u Liverpool došao iz Borussije Dortmund u listopadu 2015., rekao je u ožujku da će ostati na čelu kluba nakon isteka prethodnog ugovora 2024. samo ako bude imao dovoljno energije.

"Postoji toliko riječi koje bih mogao upotrijebiti da opišem kako se osjećam zbog ove vijesti... oduševljen, ponizan, blagoslovljen, privilegiran i uzbuđen bio bi početak", rekao je Klopp u izjavi.

NAJAVA

Večeras od 21 sat španjolski Villarreal ugošćuje engleski Liverpool. Uzvrat je to polufinalnog dvoboja Lige prvaka. 

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka nogometaši Liverpoola su na svom Anfieldu pobijedili španjolski Villarreal sa 2-0.

Do vodstva je Liverpool stigao u 53. minuti kad je Estupinan u pokušaju blokiranja Hendersnovog ubačaja odbio loptu koja je promijenila smjer i prevarila gostujućeg vratara Rullija. Do vodstva 2-0 domaća momčad je stigla u 55. minuti, kad je Mohamed Salah odlično uposlio Sadija Manea koji je pravovremeno utrčao iza gostujuće obrane i gurnuo loptu pokraj Rullija uz lijevu vratnicu.

U uzvratu će španjolska momčad morati pokazati više inicijative ne bi li anulirala zaostatak iz prve utakmice. Prema viđenome u prvom dvoboju, Liverpool je na dobrom putu prema novom finalu Lige prvaka.

Komentara 6

LU
lucio2
22:06 03.05.2022.

Ajmo Liverpool!

MG
milerazbojnik@gmail.com
22:05 03.05.2022.

možese iverpol slikat žuta podmornica po mom ide dalje torpedirat če ih po ovom

AD
admzaq
23:23 03.05.2022.

'ladno ih je golman uništio. I u gostima i sada kod kuće. Nevjerojatno je da ne zna niti smiriti loptu, sve nekako boksa. A o golovima kroz noge i krivim izlascima bolje ni ne pisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije