Autori: Vecernji.hr, Hina
TORSHAVN - HAJDUK

Hajduk remijem prošao u treće pretkolo Konferencijske lige. Debitirao je Ivan Rakitić

Split: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: HNK Hajduk - HB Torshavn
Ivo Cagalj/PIXSELL
01.08.2024. u 22:53
Hajduku u trećem pretkolu slijede dvije utakmice protiv slovačkog Ružomberoka koji je poražen u drugom pretkolu Europske lige od Trabzonspora. U prvom susretu, 8. kolovoza, Splićani će gostovati u Slovačkoj.

Nogometaši Hajduka prošli su HB Torshavn i drugo pretkolo Konferencijske lige, nakon pobjede 2-0 na Poljudu Splićani su u uzvratu, na Farskim otocima, odigrali utakmicu bez golova.Hajduku u trećem pretkolu slijede dvije utakmice protiv slovačkog Ružomberoka koji je poražen u drugom pretkolu Europske lige od Trabzonspora. U prvom susretu, 8. kolovoza, Splićani će gostovati u Slovačkoj.

Dvoboj je počeo šansom Hajduka, a u glavnoj ulozi je bio Sanyang, ovoljetno pojačanje Splićana. Njegov udarac u bliži kut zaustavio je domaći vratar. Dosta izjednačeno se igralo u uvodnom dijelu susreta, a prvu sljedeću veliku šansu imao je domaći sastav. Opasno je bilo pred Lučićem, ali domaći igrači nisu uspjeli ugurati loptu u mrežu.

U tim trenucima susreta igrači HB Torshavna su izgledali bolje i rastrčanije te su još nekoliko puta u opasnim naletima dolazili u splitski šesnaesterac. Hajduk je uzvratio u 42. minuti kada je imao najbolju šansu u prvom poluvremenu. Diallo se sjurio prema suparničkim vratima te je pogodio vratnicu, a u nastavku akcije opet je Sanyang pokušao, ali nije bio uspješan u svom naumu.

Na samom kraju prvog dijela pokušao je prvo Pukštas i još jednom Diallo, ali odmor su momčadi dočekale sa startnim rezultatom. U sličnom ritmu se nastavila utakmica u drugom dijelu. Ravnopravno se igralo u Torshavnu, a domaći sastav prvi sljedeći put je zaprijetio u 63. minuti. Duah je nadskočio svog čuvara te je vrlo opasno pucao glavom, ali je odlično reagirao vratar Hajduka Lučić i spriječio vodstvo domaćina.

U 70. minuti u igru je ušao nekadašnji sjajni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je time ostvario svoj debitantski nastup u dresu splitskog kluba. Ponovno je opasno bilo pred splitskim vratima u 83. minuti. Šetala je lopta po gol-liniji nakon udarca Samuelsona, ali je Uremović u tom trenutku bio spasitelj hrvatskog predstavnika onemogućivši siguran pogodak. Do kraja je domaćin pokušavao zabiti i unijeti dramatiku u samu završnicu, ali nije uspio.

TORSHAVN
0-0
HAJDUK
KONFERENCIJSKA LIGA, 21:00, FARSKI OTOCI
90'

Kraj utakmice. 

90'

Šest minuta nadoknade. 

84'

Velika šansa za Torshavn. Samuelsen je nakon odbijene lopte ostao sam na drugoj stativi. Pucao je pokraj Lučića i lopta je bila na putu do mreže, ali ju je Uremović u zadnji trenutak klizećim startom izbio s linije. 

63'

 Veznjak Torshavna ubacio je na drugu stativu, gdje je Duah nadskočio čuvara i s par metara udaljenosti pucao glavom. No, golman Hajduka je sjajnom obranom spasio mrežu. 

70'

Ivan Rakitić je ušao u igru i tako upisao debi u bijelom dresu. 

49'

Naguravanje Uremovića i Skyttea je smirio glavni sudac. 

46'

Počelo je drugo poluvrijeme. 

45'

Kraj prvog dijela. 

41'

Diallo je prevario braniča pa pogodio vratnicu, Livaja je natrčao ali ga je lopta iznenadila pa je promašio cijela vrata koja su bila prazna. 

34'

Hajduk je istrčao kontru, a Krovinović je odigrao na lijevu stranu za Kalika. Pokušao je naciljati desni kut, no promašio je cijela vrata. 

24'

Samuelsen je progurao loptu pokraj Dialla i ušao u kazneni prostor Hajduka. Odigrao je oštru loptu pred gol, jedan igrač Torshavna je pucao, ali Lučić brani i spašava Hajduk. 

21'

Kalik je zabio pogodak, ali linijski sudac je označio zaleđe. 

12'

Skytte je opalio s vrha šesnaesterca, lopta ide pokraj gola. 

3'

Sanyang se namjestio na lijevu nogu i pucao u prvi kut, ali je golman Torshavna obranio. 

1'

Počela je utakmica. 

Ivan Perišić i Ivan Rakitić nalaze se na klupi za pričuve, splitski sastav ima prednost s Poljuda od 2:0. 

POSTAVE

HB Torshavn: Gestsson - Voss, Chukwudi, Davidsen, Jonsson - Sorensen, Mouritsen, Skytte - Samba, Dahl, Samuelsen

Hajduk: Lučić - Moufi, Uremović, Šarlija, Diallo - Capan, Pukštas, Krovinović - Sanyang, Livaja, Kalik

Komentara 22

Avatar Ričard
Ričard
22:58 01.08.2024.

Ajme majko

MA
Marsi
22:56 01.08.2024.

Osim divljanja Torcide nista drugo nije vrijedno spomena...

BJ
bjmaro
22:37 01.08.2024.

SD u naslovu javlja “Hajduk drži nulu” Hahahaha. Konacno sam se slatko nasmijao. Njihov mjesečni fond za plaće je 30.000 € , Bili drže nulu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije