Autori: Hina, Patrik Mršnik
NEVIĐENI POTOP

Dinamo je primio devet golova! Katastrofa u Münchenu, hrvatski prvak potučen do nogu

REUTERS/Angelika Warmuth
17.09.2024. u 22:56
Što uopće reći nakon svega? Ovo je bila jedna od najtežih večeri u povijesti Dinama

U premijernom nastupu novog formata Lige prvaka nogometaši zagrebačkoga Dinama su poraženi u Muenchenu od Bayerna s 2-9 (0-3).

Pogotke su za bavarsku momčad dali Harry Kane (19pen, 58, 73pen, 78pen), Raphael Guerreiro (33), Michael Olise (38, 61), Leroy Sane (85) i Leon Goretzka (90+3), dok su strijelci za Dinamo bili Bruno Petković (49) i Takuya Ogiwara (50).

Dinamo 2. listopada na Maksimiru dočekuje francuski Monaco. 

BAYERN
Kane 20'-11m, 58', 73-11m, 78'-11m, Guerreiro 33', Olise 38, 61', Sane 85', Goretzka 90+2'
9-2
DINAMO
Petković 49', Ogiwara 50'
Liga prvaka - 1. kolo, 21.00, Allianz Arena, München
Gol
(Gol)

9:2 za Bayern! Nevjerojatno, zabio je i Goretzka u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Nadoknada
(Nadoknada)

Igrat će se još sudačka nadoknada u trajanju od 4 minute.

Gol
85' (Gol)

Pao je i osmi pogodak u Dinamovoj mreži. Zabio je Leroy Sane pet minuta prije kraja. Dinamo je sada i službeno pred najtežim europskim porazom u povijesti kluba.

83'

Do sada najteži europski poraz u povijesti Dinamo je pretrpio od francuskog Lyona na Maksimiru (1:7) prije 13 godina. Dakle, ukoliko Bayern zabije osmog večeras, ova će utakmica ući u povijest.

Zamjena
81' (Zamjena)

Posljednja izmjena i kod Bayerna. U igri je Leon Goretzka umjesto Guerreira.

Zamjena
79' (Zamjena)

Odmah nakon sedmog primljenog pogotka radi Jakirović svoju posljednju izmjenu večeras. Umjesto Baturine u igri je kapetan Arijan Ademi.

Gol
78' (Gol)

Nikakvih problema ni ovoga puta nije imao Harry Kane. U istu stranu za 7:2. Četvrti njegov gol večeras. Dinamu sada prijeti jedan od najtežih europskih poraza u povijesti.

77'

Kakav lunapark u drugom poluvremenu. Dva brza Dinamova pogotka za povratak na 3:2 i onda nova serija šokova. Sad ovaj rezultat opet izgleda traumatično, a Bayern je dobio još jedan penal... Žuti karton za Theophilea nakon prekršaja nad Daviesom.

Zamjena
74' (Zamjena)

Dvije promjene napravio je sada Sergej Jakirović. Iz igre su izašli Ogiwara i Pierre-Gabriel, a na njihove krilne pozicije će Hoxha i Špikić.

Gol
73' (Gol)

Pogodak iz novog jedanaesterca za Bayern, njegov treći večeras zabio je Harry Kane.

Penal
72' (Penal)

Jedanaesterac za Bayern zbog Mišićevog igranja rukom u kaznenom prostoru!

70'

Provjeravala je VAR-soba penal za Bayern. Ristovski i Kimmich pokazuju svatko svoje - Dinamov igrač da nije, a Bayernov da jest bilo igranja rukom Mišića u kaznenom prostoru Bayerna. Ići će to Munuera pogledati na VAR-monitor.

Zamjena
68' (Zamjena)

Tri promjene kod Bayerna. Izlaze Kim, Olise i Musiala, umjesto njih u igru će Sane, Muller i Dier.

67'

Dobra kontra Dinama, Stojković i Petković su to povukli no Petković je onesposobljen od strane Dinamove obrane, a onda i nova obrana Nevistića Kaneu.

66'

Može Kane i promašiti. Sada mu nije ušla jedna lopta koju je opalio i odaslao prema Nevistićevom golu. Sprema se niz zamjena s obje strane.

Zamjena
63' (Zamjena)

Druga promjena kod Dinama večeras, umjesto Pjace ulazi Sandro Kulenović.

Gol
61' (Gol)

Ono što je poništeno Kaneu, nije Oliseu. Opet ga je uposlio Musiala, propala je još jednom Dinamova obrana i na neobjašnjiv način primila peti pogodak.

60'

Pogodak Harryja Kanea poništen je. Engleski reprezentativac već je proslavio hat-trick, no onda je iz VAR-sobe stigla obavijest o zaleđu.

Gol
58' (Gol)

Opet je zabio Bayern! Kane je neumoljiv, 4:2 je na semaforu. Kimmich je pucao, obranio je to Nevistić, ali zaspala je uža Dinamova obrana, a kad je tako, to najviše voli Harry Kane... Drugi njegov pogodak večeras.

54'

Pjaca! Još jedna velika Dinamova prilika. Odličan je to bio šut iz vrlo teške situacije, sada je Ulreich to ukrotio.

53'

Novi opasan napad Musiale, u posljednji trenutak Dinamova obrana to je blokirala, moglo je ovo vrlo lako biti 4:2. Pucao je i Olise, završilo je to u bloku.

Gol
50' (Gol)

Nevjerojatan povratak Dinama! 3:2 je u Münchenu, zabio je sada i Ogiwara. Mišić je pokrenuo tu akciju i lansirao Ogiwaru u krasnu akciju. Ovaj kroz noge vara Ulreicha i zabija za erupciju navijača Dinama na tribinama Allianz Arene.

Gol
49' (Gol)

Zabio je Dinamo! Bruno Petković poklonio si je pogodak za rođendan nakon sjajne akcije početkom nastavka. Je li ovo naznaka velikog buđenja i povratka Dinama? Bio je to centaršut Pierre-Gabriela, prebacio je to Pjaca, a Petković sjajno pogodio.

48'

Stojković bi u Dinamovoj formaciji sada trebao biti, barem nominalno, napadački usmjeren, baš kao i Pjaca, odnosno Petković. Za to vrijeme, Nevistić je uhvatio jedan Kaneov udarac, Bayern nastavlja s napadima.

Zamjena
46' (Zamjena)

Počinje drugo poluvrijeme na Allianz Areni. Kod Dinama je u igri Luka Stojković umjesto Marka Roga. Zanimljivo je, iz igre je izašao Bayernov vratar Manuel Neuer zbog ozljede, umjesto njega na terenu je Sven Ulreich.

Poluvrijeme
(Poluvrijeme)

Kraj prvih 45 minuta za Dinamo u Ligi prvaka ove sezone. U nadoknadi je probao Pjaca, prvi je to bio pokušaj plavih na utakmici, ali rezultat se nije mijenjao. Velikih 3:0 za Bayern je, Dinamo je u jako teškoj situaciji.

Nadoknada
(Nadoknada)

Igrat će se još 4 minute sudačke nadoknade u prvom dijelu.

42'

Bitno je do poluvremena ne primiti i četvrti pogodak da se sve ne raspadne. Dinamo je i dalje bez pravih i konkretnih izlazaka prema naprijed, a moglo bi biti i dosta sudačke nadoknade s obzirom na nekoliko gledanja u VAR-sobi, jedanaesterca...

40'

Dinamo je konačno izašao, ali iz te je akcije Ogiwarin ubačaj Neuer lakoćom uhvatio. Bio je to prvi kakav-takav posao za Bayernovog vratara.

Gol
38' (Gol)

Novi pogodak za Bayern! Zabio je i Michael Olise. Sada je to već ozbiljnih 3:0 za Bayern, Dinamo je u još težoj situaciji. Kimmich je ubacio nakon kratko izvedenog kornera, njegov je ubačaj iskoristio Olise i iz blizine matirao Nevistića.

36'

Kraći prekid zbog lakše ozljede Mišića, na sreću neće Dinamo imati problema i s kadrom. Ne treba ni govoriti što bi nova Mišićeva ozljeda, a propustio je i derbi protiv Hajduka, značila za Dinamo.

Gol
33' (Gol)

Zabio je Raphael Guerreiro! Dosuđeno je zaleđe nakon njegova silovitog udarca, ali VAR-soba je reagirala i pogodak je opravdano priznat. Bila je to sjajna asistencija Musiale.

32'

Razvlače Musiala i Gnabry obranu Dinama, sada je Musiali pobjegla lopta izvan granica igrališta što je ponudilo Dinamu da barem nakratko predahne.

29'

Podatak o posjedu lopte do sada govori baš sve - 74:26 u postotcima u korist domaćih. Tek pokoji dolazak na suparničku polovicu bilježimo od strane Dinama, a jedna je takva izgubljena lopta iskreirala i akciju iz koje se rodio jedanaesterac za Bayern.

27'

Ljuljaju Bavarci s jedne na drugu stranu, Davies i Guerreiro su jako raspoloženi, puno je tu kretnji između Dinamovih linija, kao da je pitanje minute kada će plava obrana opet negdje puknuti.

24'

Strašan udarac Guerreira iz koraka s dvadesetak metara, fijuknulo je to pored desne Nevistićeve vratnice. Dinamo zasad nikako ne može organizirati suvisliju akciju.

22'

Kane je neumoljiv i ove sezone. Zanimljivo, ovo mu je 50. pogodak u jednako toliko nastupa otkako je Tottenham zamijenio bavarskim divom.

Gol
20' (Gol)

Pogodak iz jedanaesterca zabio je Harry Kane. Dakle RPG je srušio Pavlovića, sudac Munuera to nije vidio, ali pozvala ga je VAR-soba kako bi provjerio tu situaciju pa je naknadno dosudio jedanaesterac. 

Penal
16' (Penal)

Nije vrijedio pogodak Gnabryja nakon jedne naivnosti u Dinamovoj obrani, VAR je dosudio njegovo zaleđe, aali suđen je jedanaesterac za Bayern zbog prekršaja Pierre-Gabriela na Pavloviću.

14'

Dobar izlazak Pierre-Gabriela do centra igrališta nakon čega je suđen jedan aut za Bayern nakon kojeg je Dinamova klupa skočila, a Petkovič verbalno reagirao prema pomoćnom sucu.

11'

Dva vezana kornera imao je Bayern, nisu domaći uspjeli iz tih situacija ozbiljnije zaprijetiti Nevistiću. Oba puta je to išlo na drugu stativu, bila je obrana hrvatskog prvaka na visini zadatka.

9' PONIŠTEN POGODAK

Musiala je zabio, ali gola nema. Zastavica pomoćnog suca bila je podignuta, Musiala je bio prebrz. Potvrda iz VAR-sobe brzo je stigla, i dalje je 0:0.

8'

Žestok start Pavlovića na Rogu i prekršaj u napadu u korist Dinama. Mogao je i Rog sada ovdje nastradati, srećom, brzo se pridigao i Dinamo je već izveo slobodan udarac.

6'

Bayern visoko pritšće i snažno napada, zasad Dinamova obrana pokušava rezoluitnim čišćenjima tih situacija doći u priliku za kontru. To još uvijek ne prolazi, ali valja vjerovati u plave večeras.

4'

Sudarili su se Neuer i Petković praktički na centru igrališta kada je Bayernov vratar izašao na jednu loptu, morat će sada liječnici na teren kako bi se vrataru domaćih kratko ukazala pomoć.

3'

Prva obrana Nevistića, probao je Musiala s kakvih 18-19 metara, ali lopta je išla praktički ravno u Dinamova vratara.

2'

Ne treba dvojiti u to, Bayern će od samog starta krenuti žustro, htjet će Nijemci brzo zabiti prvi pogodak i tako utakmicu usmjeriti na svoj mlin.

Početak
(Početak)

Utakmica u Münchenu je počela!

Potvrdio je pomoćni trener Dinama Sandro Perković za Arenasport TV da se Petar Sučić razbolio i da nije mogao biti u kadru za utakmicu. "Pjaca? Nije mu to strana pozicija, ima svoje kvalitete i nadamo se da će to iskoristiti. Taktika? Morate imati veći broj defanzivno orjentiranih igrača, ne znate tko je opasniji u Bayernu", rekao je Perković.

Dinamovi navijači od ranog prijepodneva okupirali su ulice i trgove u centralnom dijelu Münchena. Više od 4 tisuće navijača plavih večeras će biti na Allianz Areni, vidjet ćemo mogu li im biti od pomoći.

Navijačku priču iz Münchena pročitajte OVDJE.

BAYERNOVIH 11

Riječ-dvije o sastavu Bayerna. Za vikend su napunili mrežu Kiela (6:1), a u odnosu na taj susret trener Vincent Kompany napravio je tri promjene. Nema Boeyja, Palinhe i Comana, a u igri će danas biti Davies, Pavlović i Olise. Vidjet ćemo koju će poziciju zauzeti Kimmich, a koju Guerreiro. Kimmich je za vikend igrao zadnjeg veznog, a vjerojatno će to biti i večeras, no UEFA ga je nacrtala na desnom braniču.
 

SUČIĆ NEĆE NASTUPITI

Uoči početka utakmice iz Dinama je stigla vijest o tome kako je Petar Sučić bolestan. Ima virozu pa ga neće biti ni na klupi. Jasno, njegovo će mjesto u početnom sastavu zauzeti Marko Rog.

KLADIONICE

Ako je suditi po tečajevima u brojnim hrvatskim, ali i svjetskim kladionicama, Dinamo danas ima jako male izglede za pobjedu, čak i remi u Münchenu. Na pobjedu Bayerna tečaj je između 1.10 i 1.20, kako gdje, dok na pobjedu Dinama tečajevi dosežu i 28.

DINAMOVIH 11

Sergej Jakirović odlučio se za postavu s trojicom u posljednjoj liniji. Sada će uz Petkovića napadač biti Pjaca, dok je mjesto na lijevom krilnom veznjaku dobio Ogiwara. U postavi je i Marko Rog umjesto očekivanog Petra Sučića. Ova se postava lako može transformirati u četiri odostraga, bude li trebalo, RPG će zauzeti mjesto u obrani, a Ogiwara stati na lijevo krilo, Pjaca na desno iza Petkovića.

SASTAVI

BAYERN: Neuer - Kimmich, Kim, Upamecano, Davies - Pavlović. Guerreiro - Olise, Musiala, Gnabry - Kane

DINAMO: Nevistić - Ristovski, Theophile, Mmaee - Pierre-Gabriel, Baturina, Mišić, Rog, Ogiwara - Petković, Pjaca

TV PRIJENOS

Za sve one koji bi željeli pogledati TV-prijenos iz Münchena, moći će to učiniti. Ekskluzivni vlasnik TV-prava na sva UEFA-ina natjecanja je Arenasport televizija. Prijenos s Allianz Arene počinje koju minutu ranije od 21 sat na programu Arenasport 1. Od 20 sati na rasporedu je uvodna studijska emisija.

LJESTVICA

Po prvi puta u Ligi prvaka svi su klubovi, njih čak 36 na jednom mjestu, Ovako izgleda ljestvica:

Standings provided by Sofascore
POČETAK

Poštovani čitatelji i pratitelji Večernjeg lista, dobar vam dan. Konačno je stigao i taj utorak, 17. rujna, dan Dinamovog debija u Ligi prvaka novog formata. Osam vrlo jakih utakmica protiv europske elite, a prva kao da nije mogla biti teža. Hrvatski prvak na početku puta među najboljima za protivnika ima minhenski Bayern. I ove sezone Bavarci su pod vodstvom Vincenta Kompanyja među glavnim favoritima za europski naslov. Nadamo se da će im zagrebačka momčad moći parirati u večerašnjem dvoboju koji od 21 sat počinje na Allianz Areni.

Komentara 88

Avatar gusjenica
gusjenica
21:50 17.09.2024.

Bayern je puno kvalitetnija ekipa od Dinama, ali i u toj utakmici se jasno vidi kako dinamovi igrači izgledaju kao hrpa bezveznjaka. Nemaju taktiku, tehniku, čak se i ne trude dovoljno. Nije bio slučajan poraz protiv Hajduka i nerješeno s Rijekom koju utrpava Olimpija.

MA
madmaximo
21:38 17.09.2024.

Ovi iz Bayerna izgledaju ko na dopingu, a ovi naši ko da markiraju treninge ...

Avatar Zgubider..
Zgubider..
21:56 17.09.2024.

Ovo je tužno za gledat. Dinamo je ko i hrvatska liga, po filozofiji i nastupu ostao u 80tim godinama prošlog stoljeća. Stanje igre mu je ko i stanje stadiona, jadno, oronulo,…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije