Autori: vecernji.hr, Hina
UVJERLJIVI PLAVI

Dinamo razbio Šibenik, debitirao dugo očekivani igrač, Jakirovića zadesio nenadani problem

Dinamo i Šibenik sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a
Josip Regovic/PIXSELL
16.08.2024. u 22:53
Na Maksimiru aktualni prvak nije imao nikakvih problema protiv povratnika u prvoligaško društvo. Pobjeda plavih mogla je biti rezultatski daleko viša da na golu gostiju nije bio raspoloženi Đaković

U prvoj utakmici 3. kola HNL-a Dinamo je lakoćom u Maksimiru svladao Šibenik sa 3-0 (2-0). Strijelci su bili Stefan Ristovski (6), Dario Špikić (19) i Sandro Kulenović (56). Iako su oba sastava u prva dva kola upisala pobjede pa je "papirnato" bila riječ o derbiju, prvak Dinamo je u potpunosti dominirao susretom protiv povratnika u društvo najboljih.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno već u prvih 20-ak minuta. Prvi gol postigao je Ristovski snažnim udarcem s vrha kaznenog prostora u gornji desni kut nemoćnog Đakovića nakon lijepe akcije s Ademijem i Petkovićem u 6. minuti, da bi u 19. minuti Špikić najbrže reagirao u gostujućem petercu nakon prizemnog ubačaja Ademija.

Konačnih 3-0 postavio je Kulenović početkom nastavka. Petković je iz slobodnog udarca prebacio obranu Šibenika, a Kulenović je uspio zakucati loptu pod gredu.

Vodeći Dinamo sada ima devet bodova, dok je Šibenik drugi sa šest.

DINAMO
Ristovski 6', Špikić 19', Kulenović 56'
3-0
ŠIBENIK
HNL - 3. kolo, 21.00, Maksimir, Zagreb
Kraj
KRAJ (Kraj)

Gotovo je na Maksimiru! Mogao je početkom nadoknade i Ogiwara zabiti četvrti pogodak večeras, no Đaković je i to obranio. Velika, važna pobjeda Dinama pred europski okršaj s Qarabagom u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igrat će se sudačka nadoknada od dvije minute.

Žuti karton
84' (Žuti karton )

Javna opomena za Dinamova stopera Samyja Mmaeea zbog prekršaja nad Zdunićem. U akciji potom Perić je požutio zbog "uvaljenog" lakta Ogiwari u lice.

81'

Probao je maločas i Rog glavom, bilo je to opasno, no lopta nije završila u okviru gola. Dinamo množi prilike, mogu gosti biti itekako sretni zbog ovih "samo" 3:0.

78'

Velika prilika sada za Cordobu da zabije na svom debiju za Dinamo. Obranio je njegov udarac Đaković, imao je mali kut Kolumbijac, doduše. Mogli su tu akciju ranije završiti Kulenović ili Sučić, no odlučili su se uposliti novo Dinamovo pojačanje.

76'

Posljednje dvije zamjene večeras kod Šibenika, ulaze Zdunić i Vasilj, a izlaze Majić i Delić koji je ušao prije nepunih 13 minuta.

74'

Igrači su opet kratko predahnuli, ne treba previše to naglašavati - i dalje je jako sparno na Maksimiru.

71'

Kačavenda! Fantastičan pokušaj Dinamovog pojačanja za ovu sezonu, sada ga je Sučić uposlio ubačajem, a on pucao glavom, no Đaković se istaknuo lijepom obranom.

67'

Silovit, oštar udarac Cordobe sada odlazi za malo pored Đakovićeva gola. Dinamo prijeti iz minute u minutu, tuku plavi iz svih oružja.

65'

Sjajan ubačaj sada je izveo Ristovski s poludistance, kasnio je malo Kačavenda na drugoj stativi, bilo je ovo opasno za vrata gostiju.

Zamjena
62' (Zamjena)

Dvije promjene kod Šibenika, ulaze Delić i Prekodravac, a u redovima plavih umjesto Brune Petkovića ulazi Lukas Kačavenda. Ući će i Petar Sučić umjesto Baturine. Sergej Jakirović već je iskoristio sve izmjene za večeras.

60'

Dvije velike, ogromne prilike Šibenika, dvije fantastične obrane Nevistića. Torres je napravio pravi dar-mar i pucao, a onda se lopta odbila do Božića čiji su udarac izblokirali Nevistić i Mmaee.

58'

Fenomenalna kombinacija Petkovića i Kulenovića, izveli su točno ono što su se dogovorili prije te akcije. Zaista dobro funkcioniraju večeras, Kulenovićev je to već treći pogodak ove sezone u HNL-u.

Gol
56' GOOOOL (Gol)

Dinamo ima 3:0. Sjajno je Petković izveo slobodan udarac, prebacio živi zid, a na drugom kraju je bio Kulenović koji je loptu zakucao u šibensku mrežu za 3:0.

53'

Drugo poluvrijeme otvoreno je u nešto rezerviranijem ritmu s obje strane. Sada je Petković na sredini terena zakačio Bakića, došao se Bruno odmah ispričati gostujućem igraču na malo oštrijem startu.

48'

Prijete Šibenčani na startu drugog dijela, probao je Perić iz velike daljine, no mogao je to Nevistić samo pogledom ispratiti, bez većih neugodnosti je to prošlo.

46'

Počinje drugo poluvrijeme na Maksimiru. Na teren će po prvi puta Juan Cordoba kod Dinama, najnoviji je to nogometaš plavih ove sezone. Cordoba ulazi umjesto Špikića, a na teren će i Ogiwara umjesto Hoxhe.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Vodi Dinamo 2:0 nakon prvih 45 minuta igre na Maksimiru. Zabijali su Ristovski i Špikić, potpuno je zasluženo vodstvo plavih. Ozljedu je zadobio Arijan Ademi, zbog toga je prije nekoliko minuta morao izaći s terena, to je daleko najlošija od svih vijesti večeras za zagrebački sastav.

Žuti karton
44' (Žuti karton )

Spomenimo i to da je maločas žuti karton, ukupno drugi na utakmici dobio Šibenikov stoper Punčec.

42'

Podsjetimo, već u 9. minuti Božić je nagazio na Ademijevo stopalo zbog čega je Dinamovom asu bila tada ukazivana i liječnička pomoć. Očito se radi o nečem ozbiljnijem čim je morao izaći, ali više informacija o svemu tome saznat ćemo naknadno.

Zamjena
41' (Zamjena)

Arijan Ademi morao je izaći zbog ozljede, umjesto njega na terenu je Marko Rog. Nije to dobra vijest za Sergeja Jakirovića uoči važne europske utakmice.

Žuti karton
39' (Žuti karton )

Prva javna opomena na utakmici, Ognjen Bakić u šibenskim redovima ju je zaradio nakon udaranja Mišića.

36'

Bliži se kraj prvog dijela na Maksimiru. Dojam je kao da su i jedni i drugi zadovoljni rezultatom. Mogli bismo u nastavku vidjeti i neke nove Jakirovićeve kombinacije, jer već u utorak je jedna od najvažnijih utakmica sezone, prvi ogled playoff-runde Lige prvaka protiv Qarabaga.

33'

Nema previše uzbuđenja u zadnjih nekoliko minuta, Dinamo stvara igru, Šibenik se brani, sada su gosti nekako uspjeli izbaciti jedan neugodan ubačaj Baturine u kazneni prostor.

30'

Pada Špikić u kaznenom prostoru nakon pokušaja prodora po desnoj strani, navijači zvižde zbog kontakta sa Žutom, ali sudac Bel ništa nije sudio. Neće biti ni komunikacije s VAR-sobom po ovom pitanju, igra se dalje.

28'

Sudac Bel poslao je sada igrače na kraće osvježenje. Vrijeme u Zagrebu i dalje nije najnaklonjenije nogometu, sparno je i igrači svaki slobodan trenutak koriste kako bi popili vode...

24'

Nova prilika Dinama, sada je Kulenović nakon kombinacije s Baturinom dobio jednu prejaku loptu u for pa je propala kombinacija plavih za novi pogodak.

22'

Odmah nakon Dinamovog drugog pogotka prijete i gosti. Božić je dobio loptu na rubu kaznenog prostora, no srećom po plave, njegov udarac odlazi preko gola.

Gol
19' GOOOOL! (Gol)

Dinamo ima 2:0! Zabio je Dario Špikić koji je majstorski iskoristio asistenciju Ademija. Igraju plavi fantastično, ne bi nas začudilo kad bi uskoro pao i treći pogodak u šibensku mrežu.

17'

Sjajna lopta Špikića na Kulenovića, išla je ta Dinamova akcija po desnoj strani, Kulenović je to zavrnuo u sredinu gdje je kasnio Petković, no suci su na prethodnom dodavanju signalizirali zaleđe pa od svega neće biti ništa.

14'

Smirio je sada Dinamo utakmicu, dok traje velika navijačka podrška s maksimirskih tribina. Skupilo se podosta navijača na stadionu, iako je ovaj petak u Zagrebu bio izrazito vruć i sparan.

11'

Prijete sada i Šibenčani, i to u dva navrata. Majić puca u blok, odbila se lopta do Bakića, ostalo je i to u bloku plavih. Pokazuju sada gosti da se neće ovdje samo braniti, bez obzira na primljeni pogodak.

9'

Sada će se pomoć ukazati Arijanu Ademiju koji je pretrpio jedan start Božića koji mu je nagazio na stopalo. Dosta ružno je to izgledalo...

Gol
6' GOOOOL! (Gol)

Poveo je Dinamo, sjajan pogodak zabio je Stefan RIstovski nakon kombinacije Mišića i Petkovića te odigranog duplog pasa. Majstorski je potegnuo Makedonac i pogodio drugi kut Đakovića, vratar Šibenika ništa nije mogao učiniti.

3'

Izgledalo je da će Šibenčani sada napraviti neku opasnost po vrata domaćih, no sudac Bel označio je prekršaj u napadu.

1'

Utakmica na Maksimiru je počela! Sudi je Dario Bel iz Osijeka.

SASTAVI

DINAMO: Nevistić - Ristovski, Bernauer, Mmaee - Špikić, Mišić, Ademi, Hoxha - Baturina - Kulenović, Petković

ŠIBENIK: Đaković - Perić, Morrison, Punčec - Kolega, Bakić, Roca, Žuta - Majić, Božić, Torres

LJESTVICA

Ovako trenutno izgleda ljestvica HNL-a.

Standings provided by Sofascore
POČETAK

Dobra večer, poštovani čitatelji portala Večernjeg lista. Pred nama je početak 3. kola domaćeg nogometnog prvenstva, a večeras se na Maksimiru sastaju dvije vodeće momčadi HNL-a. Dinamo i Šibenik, zanimljivo je, jedini nakon prvih 180 minuta nogometa u prvenstvu imaju maksimalnih šest bodova. Jasno, nakon ovoga dvoboja to više neće biti tako, a sve pojedinosti s utakmice pratite uz nas.

Komentara 7

MA
Marsi
22:56 16.08.2024.

Dinamov pritisak na loptu stvarno je za phvaliti, kao i majstorski potez Petkovica.

CH
Changi
08:34 17.08.2024.

Čini se da se naslov odnosi na neki drugi članak? Koji je to dugo očekivani igrač? Koji su to novi problemi nastali za Jakirovića? Pa dajte se skoncentrirajte!

MA
Marsi
21:57 16.08.2024.

Prvih desetak minuta Dinamova obrana nije izgledala bas najbolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije