Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.05.2018. u 21:49
Cibalia će tako u drugu ligu, dok će Istra u dodatne kvalifikacije gdje ih čeka Varaždin. Utakmice će se igrati 30. svibnja i 2. lipnja, a ždrijeb domaćinstva 21. svibnja.

Pravu dramu ponudilo je posljednje kolo HNL-a, nakon kojeg je poznato da će u drugu ligu Cibalia, a u dodatne kvalifikacije Istra.

Puljani su dodatne kvalifikacije osigurali remijem protiv Rudeša 1:1, dok su se Vinkovčani od HNL-a oprostili porazom u Kranjčevićevoj kod Lokomotive 2:1.

Istra Rudeš
1/8

Istra je protiv Rudeša povela u 34. minuti golom glavom Vojnovića, no Ivančić u 58. natrčava na jednu odbijenu loptu i zabija za 1:1. Mogli su Puljani na kraju i do pobjede, no u 85. minuti Vojnović je promašio jedanaesterac.

Lokomotiva je do vodstva stigla preko Majera u 75. minuti, da bi samo tri minute kasnije Barišić promašio jedanaesterac za goste. Ipak, ofenzivac Vinkovčana iskupio se samo minutu kasnije golom sa šest, sedam metara. No, nade Vinkovčana u opstanak u HNL-u srušene su u 83. minuti kada je za novo vodstvo lokosa pogodio Valentić.

Cibalia će tako u drugu ligu, dok će Istra u dodatne kvalifikacije gdje ih čeka Varaždin. Utakmice će se igrati 30. svibnja i 2. lipnja, a ždrijeb domaćinstva 21. svibnja.

Rezultati by SofaScore

 
-
HNL, 20.00 sati, Zagreb, Pula
90'

Gotovo je u Puli i Zagrebu. Lokomotiva je dobila Cibaliju 2:1 i poslala ih u drugu ligu. Istra je remizirala protiv Rudeša, a hoće li ostati u ligi bit će poznato nakon dvije utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Varaždina.

85'

Jedanaesterac je promašila i Istra, odnosno Vojnoviću je skinuo Picak. Gosti su prethodno ostali s igračem manje jer je pocrvenio Glauder.

Gol
Lokosi imaju novo vodstvo (Gol)

Lokomotiva je u 83. minuti stigla do novog vodstva, a prvijenac je udarcem s 14, 15 metara zabio Valentić.

Gol
Cibalia izjednačila (Gol)

Iskusio se vrlo Barišić za promašeni jedanaesterac, te golom u 79. minuti iz blizine zabio za 1:1 Cibalije.

78'

Imala je Cibalia sjajnu priliku da izjednači, no Barišiću je jedanaesterac obranio Hendija

Gol
Lokosi vode (Gol)

Cibaliji je poništen gol zbog zaleđa, a lokosi su odmah u sljedećem napadu zabili gol na drugoj strani preko Majera.

66'

Veliku priliku za novo vodstvo Istre imao je Bady, no njegov udarac iz blizine pogađa vanjski dio mreže.

Rudeš izjednačio

Rudeš je stigao do izjednačenja u Puli u 58. minuti. Ivančić je natrčao na jednu odbijenu loptu i s 13, 14 metara ju zakucao u mrežu za 1:1. Sada je jasno da bi jednim golom u Zagrebu Cibalia gurnula Istru na posljednje mjesto.

55'

Cibalia mora krenuti po gol u Zagrebu, no zasad njihovi napadi djeluju jalovo. No, u ovom trenutku ni pobjeda im ne znači puno, jer u slučaju istog broja bodova kao i Istra sele u drugu ligu.

46'

Krenulo je posljednjih 45 minuta ove sezone u Puli i Zagrebu.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Gotovo je prvih 45 minuta u Zagrebu i Puli. Kako sada stoje stvari u drugu ligu seli Cibalia, dok će u dodatne kvalifikacije Istra.

41'

Radonjić je imao zicer za Lokomotivu, no Brkić mu to skida i čuva nulu u Zagrebu.

GOL U PULI

Istra vodi protiv Rudeša od 34. minute! Matei je ubacio s desne strane, u sredini je najviši bio Vojnović koji od vratnice pogađa za 1:0.

26'

U Zagrebu se Cibalia malo ohrabrila, no pravih prilika nema, te je i dalje 0:0.

25'

Prva opasna situacija u Puli! Roce je atraktivno iz okreta zaprijetio golu Rudeša, no otišlo je to preko gola.

10'

I dok lokosi imaju dominaciju protiv Cibalie, Istra kontrolira utakmicu u Puli, no golova nema nijednoj utakmici.

1'

Počele su utakmice u Puli i Zagrebu!

SASTAVI IZ ZAGREBA

Lokomotiva (4-2-3-1): Hendija - Karačić, Majstrović, Kolinger, Datković - Šunjić, Burić - Kastrati, Majer, Babić - Radonjić.
Cibalia (4-2-3-1): Brkić - Karamarko, Ikić, Soldo, Rubić - Vojković, Mrdeša - Kordić, Dabro, Miličević - Barišić.
 

SASTAVI IZ PULE

Istra 1961 (4-2-3-1): Ćorić - Matas, Zgrablić, Prce, Čuljak - Vojnović, Bady - Matei, Maksimović, Ottochian - Roce.
Rudeš (4-3-3): Picak - Franić, Džolan, Glauder, Vidović - Muić, Segado, Ivančić - Turčin, Miljanić, Boršić.

Momčadi ulaze bodovno izjednačenje u posljednje kolo s 26 bodova, no u slučaju istog broja bodova u drugu ligu će Vinkovčani.

Istra će u Puli ugostiti Rudeš, a u isto vrijeme Cibalia će gostovati kod Lokomotive.

Tko će u drugu ligu - Istra ili Cibalia? Odgovor na je na pitanje ćemo dobiti večeras nešto prije 22 sata nakon što obje momčadi odigraju posljednje kolo HNL-a. Tijek utakmica pratite na Vecernji.hr

Komentara 5

Avatar mlijeko
mlijeko
01:33 19.05.2018.

Opet sudci. Bebek sudi penak za Istru i isključuje igrača Rudeša, a samo je to on vidio..Taj Bebek je stvarno postao loš sudac. A šta reći za Gabrila i pomoćnika Radića..oba iz Splita. Umjesto 1:0 za Cibaliju Radić vidi zaleđe..ma treba ga uhapsiti ko onoga suca u Srbiji, a onda Gabrilo izmišlja penal za Cibaliju jer je vjerojatno od 4. suca saznao da nije bilo zaleđe. Sprdnja od lige od prvog do zadnjeg kola.

MA
Marsijanac
21:28 18.05.2018.

Tko to kaze , tko to laze da HNL nije zanimljiva!

PA
pappmisi
20:31 18.05.2018.

Svaka cast Lokonotivi, mogu otici, Lovro Majer, Sunjic i drugi vec sada imaju naslednike Babic je vec sada izvanredan igrac , a o Karacicu da ne pricamo !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije