Uvjerljiva pobjeda

Messi hat-trickom srušio Deportivo, sjajni Rakitić mu dvaput asistirao!

ivan rakitić
Foto: UESyndication/PIXSELL
18.01.2015.
u 20:58

Već u 11. minuti Messi je zabio za vodstvo, a asistirao mu je Ivan Rakitić. Hrvatski reprezentativac majstorski je ubacio, a Argentinac glavom zabio za vodstvo

Nakon što je Real pobijedio Getafe, a Atletico bio bolji od Granade, Barceloni je pobjeda protiv Deportiva u gostima postala imperativ. I igrači Luisa Enriquea odlično su odgovorili na taj izazov i slavili s uvjerljivih 4:0. Bila je to još jedna velika večer Lionela Messija koji je postigao hat-trick.

Već u 11. minuti Messi je zabio za vodstvo, a asistirao mu je Ivan Rakitić. Hrvatski reprezentativac majstorski je ubacio, a Argentinac glavom zabio za vodstvo.

Drugi pogodak zabio je u 33. nakon asistencije Suareza, a sve je kompletirao u 62. minuti. Kratko je izveo korner Rakitiću, hrvatski veznjak odlično mu je vratio, a Argentinac vrhunskim udarcem povisio rezultat. Bio mu je to 33. hat-trick za Barcu, 22. u Primeri, čime se na drugom mjestu izjednačio s Telmom Zarrom i Alfredom di Stefanom. Vodeći po toj statistici je Cristiano Ronaldo koji je zabio jedan više.

Konačni rezultat postavio je Sidnei koji je postigao autogol nakon nespretne reakcije obrane domaćih. Barcelona je ovom pobjedom došla na samo bod iza Reala, iako ima utakmicu manje. Deportivo je na 16. mjestu, ima 17 bodova.

Ivan Rakitić još je jednom odigrao odličnu utakmicu, razigravao je momčad, a imao je i dvije asistencije pa mu je trener dao svih 90. minuta.

- Dokazat ću Stoičkovu da je u krivu i da sam igrač za Barcu, odgovorio je Rakitić nedavno legendi kluba na kritike i već mu to pokazuje. Protiv Atletica je bio jedan od najboljih na terenu, baš kao i večeras. Ukupno je za katalonski klub zabio četiri gola i upisao šest asistencija te je osigurao poziciju u početnom sastavu.

>>Evo kako je Mandžukić zabio u pobjedi Atletica!

Komentara 2

JW
JW
19:30 18.01.2015.

šta je je,vrhunski potez Rakete,a Messi se odlično ubacio iz drugog plana

CA
carpediem
21:40 18.01.2015.

Ne cudi me sto su ovako topli dani i visoke temperature u Januaru tj. Sjecnju kad je jednom i Messi shvatio da i on moze dati gol glavom ali jos bolje je da shvati kako postoje i druge taktike osim tiki-taka i jednom da pocne igrati za Barcu a ne da Barca igra za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije