01.05.2018. u 22:39
Real je tako prvi putnik u finale koje se igra 26. svibnja, a protivnika će saznati u srijedu nakon dvoboja u Rimu gdje Liverpool protiv Rome brani 5:2.

Real će treću godinu zaredom igrati finale Lige prvaka! Večeras su u Madridu u sjajnoj utakmici protiv Bayerna odigrali 2:2, te tako s ukupnih 4:3 prošli dalje.

Nije moglo bolje početi za Bavarce, poveli su već u 3. minuti kada je Kimmich iskoristio kiks Ramosa te zabio za 1:0. Kraljevima je trebalo osam minuta za odgovor, a on je stigao preko Benzeme koji nema težak zadatak nakon ubačaja Marcela s lijeve strane.

Real madrid Bayern Liga prvaka
1/10

U čak dva navrata u prvom dijelu Bayern je tražio jedanaesterac, u 16. minuti nakon pada Lewandowskog u šesnaestercu, te u sudačkoj nadoknadi nakon ruke Marcela, no sudac Cakir u oba navrata je samo pokazao da se igra dalje.

Veliku priliku za vodstvo Bavarci su imali u 34. minuti kada je James iz blizine s dva metra pucao preko praznog gola.

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi za Real koji je poveo uz veliku pomoć gostujućeg vratara Ulreich. Nevjerojatno je pogriješio vratar Bavaraca nakon dodavanja Tolissa jer je lopta prošla ispod njega, što je Benzema iskoristio i lakoćom zabio za 2:1.

Ronaldo je u 54. minuti mogao sve riješiti, no neometan s pet metara šalje loptu nebu pod oblake. Kazna je stigla devet minuta kasnije kada je James jedan odbijanac pospremio u mrežu za 2:2.

U 74. minuti Bayern je imao veliku priliku za potpuni preokret, ali udarac Tolissa s pet metara fantastično brani Navas. Do kraja su Bavarci sve bacili na napad no rezultat se nije mijenjao. Modrić je igrao cijelu utakmicu, a Kovačić do 73. minute.

Real je tako prvi putnik u finale koje se igra 26. svibnja, a protivnika će saznati u srijedu nakon dvoboja u Rimu gdje Liverpool protiv Rome brani 5:2.

Real Madrid
Benzema (11, 46)
2-2
Bayern
Kimmich (3), James (63)
Liga prvaka, 20:45, Madrid
Kraj
(Kraj)

Gotova je utakmica u Madridu! Nakon sjajne i dramatične utakmice koja je završila 2:2 Real je treću godinu zaredom izborio finale Lige prvaka.

90'

Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

Žuti karton
89' (Žuti karton )

Casemiro je srušio Müllera i požutio.

Zamjena
88' (Zamjena)

Asensio je izašao iz igre, a ušao je Nacho.

Zamjena
84' (Zamjena)

Javi Martinez je u igri umjesto Jamesa Rodrigueza.

78'

Müller je nadvisio Marcela i pucao glavom s peterca, no Navas je još jednom na mjestu.

74'

Tolisso je bio prvi na jednoj odbijenoj lopti na pet metara, te puca snažno, no Navas fantastičnom reakcijom to zaustavlja i sprječava veliki preokret u Madridu.

Zamjena
72' (Zamjena)

Kovačić i Benzema su napustili teren, a Zidane je uveo Casemira i Balea.

Žuti karton
65' (Žuti karton )

Požutio je i Lucas Vazquez.

Gol
Bayern izjednačio (Gol)

Bavarci su dominaciju okrunili golom, a jednu odbijenu loptu iskosa s desne strane u mrežu je pospremio bivši igrač Reala James golom za 2:2.

Žuti karton
62' (Žuti karton )

Prvi žuti karton na utakmici dobio je Modrić na Tolissu!

60'

Stisnuo je Bayern kraljeve u šesnaesterac, sjajne prilike imali su Hummels i Sule, ali udarci su im blokirani.

54'

Kakav Ronaldov promašaj! Dobio je loptu na rub peterca na drugu vratnicu, bio je sam, no poslao je loptu nebu pod oblake.

53'

Odmjereno je iskosa s lijeve strane u peterac Bayerna loptu uputio Luka Modrić, no nitko nije reagirao, iako je lopta bila sjajna.

51'

Opalio je Alaba s 18 metara, išlo je to u kut, no Navas odbija to u korner.

Odlične fotografije s Bernabeua pogledajte ovdje.

Gol
REAL VODI (Gol)

Nije mogao bolje početi nastavak za Real! Tolisso je vraćao loptu Ulreichu koji početnički griješi te propušta loptu, što Benzema nije propustio te je drugim golom donio vodstvo Realu 2:1.

Poluvrijeme
(Poluvrijeme)

Gotovo je prvih 45 minuta u Madridu! Početak je bio sjajan jer su Bavarci poveli već u 3. minuti preko Kimmicha, da bi osam minuta kasnije izjednačio Benzema. Bilo je nakon toga prilika na obje strane, no rezultat se nije mijenjao. Treba spomenuti da su Bavarci u dva navrata tražili jedanaesterac, no sudac se nije oglasio.

45' +1

Kimmich je ubacio s lijeve strane, a njegov ubačaj rukom je u šesnaestercu blokirao Marcelo. Cakir još jednom nije pokazao na bijelu točku, a čini se da je ovog puta trebao.

45'

Igrat će jedna minuta sudačke nadoknade.

45'

Tolisso je pokušao iznenaditi Navasa udarcem s ruba šesnaesterca, međutim otišlo je to pokraj gola.

39'

Zaprijetio je Ronaldo! Pucao je Portugalac s desetak metara iskosa s desne strane u prvi kut, no Ulreich je na mjestu. Dobili su kraljevi korner nakon kojeg je Ramos glavom pogodio vanjski dio mreže.

34'

Kakva prilika za Bayern! Udarac Lewandowskog prvo je obranio Navas, a onda je na odbijenu loptu natrčao James, no iz blizine je pucao preko gola te tako propustio šokirati bivši klub.

32'

Ribery je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio za Müllera čiji je udarac s desetak metara ipak preslab za Navasa.

28'

U dobroj je prilici bio Marcelo, no udarac iskosa s lijeve strane brani mu Ulreich te odbija to u korner.

26'

Bayern igra žestok presing i realovci jedva uspjevaju maknuti loptu s vlastite polovice.

20'

Bayern je jako opasan, posebno po lijevoj strani gdje im napada brani Lucas Vazquez, pa ne čudi da je Zidane već na zagrijavanje poslao Nacha.

16'

Tražili su Bavarci jedanaesterac nakon što je u šesnaestercu srušen Lewandowski, no sudac je samo pokazao da se igra dalje.

Gol
11' (Gol)

Real je ekspresno odgovorio Bavarcima. Marcelo je ubacio s lijeve strane, a na drugoj vratnici nečuvan je Benzema koji glavom pogađa za 1:1.

7'

Odličan početak utakmice. Benzema je dao za Ronalda čiji je udarac s pet metara blokiran.

Gol
3' (Gol)

Bayern je bolje ušao u utakmicu, a nagrada je stigla već u trećoj minuti. Ramos je loše reagirao nakon ubačaja, lopta se odbila točno pred Kimmicha koji s pet metara lakoćom zabija za 1:0.

2'

Opasno je iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio James u peterac Reala, no Navas to boksa izvan svog kaznenog prostora.

Početak
1' (Početak)

Krenula je utakmica na Bernabeuu! Na početnog zvižduka Cakira prvi su s centra krenuli nogometaši Reala

Sastav Bayerna:

Ulreich, Kimmich, Hummels, Süle, Alaba, Tolisso, Thiago, Müller, James, Ribery, Lewandowski.
 

Sastav Reala:

Navas, Lucas Vazquez, Varane, Ramos, Marcelo, Kovačić, Modrić, Kroos, Asensio, Ronaldo, Benzema

Ove dvije momčadi igrale su i prošle godine u nokaut fazi, u četvrtfinalu. Real je također dobio prvu utakmicu u Münchenu 2:1, da bi u uzvratu u 90 minuta Bayern to nadoknadio, no onda su kraljevi u produžetku uz sudački poguranac slavili 4:2.

Real Madrid ima priliku uloviti treći finale Lige prvaka zaredom, a zanimljivo da Zinedine Zidane nikad nije ispao kao trener u nokaut fazi Lige prvaka.

Real i Bayern igrat će 26. put, što je rekord u eurokupovima. Real ima 12 pobjeda, Bayern 11, uz dva remija.

Real i Bayern na Santiago Bernabeuu igraju uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka u kojoj kraljevi brane 2:1 iz Münchena, a tijek susreta pratite na Vecernji.hr

Komentara 54

BA
balance
22:58 01.05.2018.

Sutra prolazi Liverpool i u finalu ponovno imamo 3 igrača.🇭🇷🇭🇷🇭🇷

ST
Startrack
21:26 01.05.2018.

Ja mislim daje ovo daleko najbrza utakmica koju sam gledao u zivotu i vjerojatno najkvalitetnija. Ova dva tima bi nabili one u devedestim 7 razlike.

ST
Startrack
21:44 01.05.2018.

Ovo nije bio jedanesterac ruka muje uz tjelo bila. Pa nemoze skocit sa ispruzenom rukom uz tjelo ni on ni niko. Hajmo Real zgazite neznalice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije