Autori: vecernji.hr, Hina
VELIKO IZNENAĐENJE

Trebaju li strahovati na Maksimiru? Sljedeći Dinamov protivnik u Ligi prvaka pobijedio Barcelonu

REUTERS/Manon Cruz
19.09.2024. u 22:58
Po svemu viđenom, Monaco je zaslužio pobjedu, a imali su i igrača više od 11. minute utakmice

Idući suparnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka, Monaco priredio je iznenađenje porazivši u susretu prvog kola Barcelonu sa 2-1.

Loše je počelo za Barcelonu. Gosti su već u 10. minuti ostali s igračem manje. Vratar Marc-Andre ter Stegen je krivo dodao, Minamino je "ukrao" loptu, a Eric Garcija ga je kao zadnji igrač obrane oborio zaradivši isključenje.

Samo šest minuta kasnije Maghnes Akliouche je nakon solo prodora zabio za 1-0. Barcelona je uspjela izjednačiti u 28. minuti preko Laminea Yamala.

Momčad iz Kneževine je do nove prednosti stigla u 72. minuti. Vanderson je uputio sjajnu, dugu loptu do Georga Ilenikhene koji je izbio sam ispred Barcina vratara i lijepo pogodio za 2-1.

Ilenikhena je u 80. minuti mogao potvrditi pobjedu domaćina, ali je loše pucao. Dvije minute kasnije odličnu priliku je imao i Folarin Balogun, ali je Ter Stegen obranio. U 86. minuti nizozemski sudac Allard Lindhout je dosudio kazneni udarac za Monaco nakon starta Martineza nad Balogunom, ali je nakon asistencije VAR-a promijenio odluku. Do kraja susreta Španjolci su pokušali izboriti remi, ali nisu uspjeli.

Sjajnu večer francuskih klubova upotpunio je Brest koji je u svom premijrnom europskom nastupu pobijedio Sturm sa 2-1.

Brest se natječe u europskom natjecanju po prvi put u svojoj 121-godišnjoj povijesti nakon što je nezaboravnu prošlu sezonu završio na trećem mjestu. Francuski sastav je poveo u 23. minuti golom Huga Magnettija, no gosti su u samoj završnici poluvremena izjednačili nakon autogola Edmilson Fernandesa.

Pobjedu Brestu, koji je igrao u Guingampu, donio je Abdallah Sima pogodivši za 2-1 u 56. minuti. Gosti su od 88. igrali s igračem manje nakon što je isključen Dimitri Lavalee. Za Sturm je od 60. minute igrao Lovro Zvonarek.

Identičnim rezultatom Atletico Madrid je pobijedio RB Leipzig.

Gosti su poveli već u 4. minuti golom Benjamina Šeška. Bila je to brza kontra njemačkog sastava. Lois Openda je pucao, Jan Oblak je obranio, no Šeško je glavom pospremio odbijanac. Atletico je uspio izjednačiti u 28. minuti lijepim golom Antoinea Griezmanna.

Nakon što je zabio, francuski napadač je u 89. minuti i asistirao Joseu Gimenezu koji je nadskočio svog čuvara i glavom pogodio za pobjedu španjolskog sastava.

Atalanta i Arsenal su odigrali bez golova, a junak utakmice bio je gostujući vratar David Reya koji je u 50. minuti obranio jedanaesterac Mateu Reteguiju, a potom je "skinuo" domaćem napadaču i pokušaj glavom.

Za talijanski sastav je od 89. minute zaigrao Mario Pašalić

MONACO
Akliouche 16', Ilenikhena 71'
2-1
BARCELONA
Yamal 28'
Liga prvaka - 1. kolo, 21.00, Stade Louis II, Monaco
Kraj
(Kraj)

Kraj dvoboja! Monaco je pobijedio Barcelonu rezultatom 2:1. Francuska momčad gostovat će na Maksimiru u sljedećem kolu, 2. listopada.

90'

Na samom kraju dvoboja Atletico je preokrenuo rezultat protiv Leipziga pogotkom Gimeneza.

Gol
71' (Gol)

Gol za Monaco! Vode opet sljedeći Dinamovi protivnici, za 2:1 zabio je George Ilenikhena. Mladić od 18 godina vodi klub iz kneževine prema pravoj senzaciji.

56'

Brest je opet poveo protiv Sturma, strijelac za 2:1 je Sima.

Poluvrijeme
(Poluvrijeme)

Kraj prvih 45 minuta na večernjim dvobojima. U Monacu je 1:1, baš kao i na dvoboju Atletica i Leipziga te Bresta i Sturma koji je autogolom ranijeg strijelca za Brest, Magnettija, izjednačio u sudačkoj nadoknadi. Na dvoboju Atalante i Arsenala još uvijek nema pogodaka.

29'

Praktički u istoj minuti izjednačio je i madridski Atletico protiv Leipziga, zabio je Griezmann.

Gol
28' (Gol)

Pogodak za izjednačenje Barcelone u Monacu zabio je Lamine Yamal! Sjajan je to gol, sve si je sam iskreirao 17-godišnji mladić.

23'

Brest je poveo na svojoj premijeri u Ligi prvaka protiv Sturma iz Graza, strijelac je bio Hugo Magnetti.

Gol
16' (Gol)

Poveo je Monaco! Akliouche je zabio za vodstvo protiv Barcelone, sjajna je to akcija koja je okrunjena pogtkom.

11'

Crveni karton zbog teškog starta dobio je Barcelonin Eric Garcia. Bilo je to nakon pogreške vratara Ter Stegena i krivog dodavanja prema Garciji koji se odlučio na prekršaj nad Minaminom.

5'

Prvi pogodak večeri inače, pao je u Madridu gdje je Leipzig protiv Atletica poveo golom slovenskog napadača Benjamina Šeška.

Početak
(Početak)

Večernji dvoboji Lige prvaka su počeli.

SASTAVI

MONACO: Köhn - Singo, Kehrer, Salisu, Vanderson - Camara, Zakaria - Akliouche, Minamino, Ben Seghir - Embolo

BARCELONA: Ter Stegen - Kounde, Cubarsi, Martinez, Balde - Pedri, Garcia - Yamal, Raphinha, Casado - Lewandowski

LJESTVICA

Evo kako trenutno izgleda ljestvica Lige prvaka:

Standings provided by Sofascore
POČETAK

Dragi čitatelji portala Večernjeg lista, lijepi vam pozdrav na početku još jednog tekstualnog prijenosa Lige prvaka. Četiri susreta igraju se u večernjem terminu od 21 sat, a nama će posebno zanimljiv biti onaj Monaca i Barcelone. Monaco je sljedeći protivnik Dinama, momčad je to koja će u srijedu, 2. listopada gostovati na Maksimiru. Taj ćemo dvoboj pratiti u tekstualnom prijenosu na našem portalu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije