PORTUGAL - HRVATSKA 2:1

Hrvatska poražena na startu nove ere. Dalić uigravao i debitante, zabio nam Ronaldo

Susret Portugala i Hrvatske u 1. kolu Lige nacija
Joao Rico/PIXSELL
05.09.2024. u 22:43
Vatreni su pružili dobar otpor Cristianu Ronaldu i društvu, htjeli zabiti izjednačujući pogodak u završnici, ali pobjedu je na kraju ipak uzeo domaćin

Započela je nova sezona nogometne Lige nacija, a Portugal je u Lisabonu, u sklopu skupine 1 Lige A, bio bolji od Hrvatske s 2-1 (2-1).

Diogo Dalot u sedmoj i Cristiano Ronaldo u 34. minuti su doveli Portugalce u vodstvo od 2-0, dok je jedini hrvatski pogodak bio autogol Dalota u 41. minuti.

Portugal je vrlo brzo poveo, strijelac je u sedmoj minuti bio Diogo Dalot. Do kraja prvog dijela nizale su se prilike na obje strane pa je svaka reprezentacija do odmora postigla po jedan pogodak. U 34. minuti je Cristiano Ronaldo povećao na 2-0, dok je strijelac prvog gola Dalot u 41. pogodio vlastitu mrežu. Nakon udarca Sose lopta se od Dalota odbila u mrežu za 1-2 i nadu hrvatske reprezentacije prije drugog dijela.

U nastavku se smanjio broj pravih prilika, a Hrvatska je u završnom dijelu pritisnula te tražila izjednačenje. Novi reprezentativac Igor Matanović je imao tri prilike, a najbolja je bila ona u 76. minuti kada je dobro pucao pored vratnice.

U 90. minuti je Andrej Kramarić pogodio vanjski dio mreže i Hrvatska ipak nije uspjela doći do boda u Lisabonu.

U nedjelju će Hrvatska odigrati utakmicu drugog kola u skupini. Suparnik će biti Poljska na osječkoj Opus Areni, a dvoboj počinje u 20.45 sati.

PORTUGAL
Dalot 7'
Ronaldo 35'
2-1
HRVATSKA
Dalot 41' (ag)
Liga nacija - 1. kolo, 20.45, Lisabon, Portugal
90'

Gotova je utakmica. Šteta. Bili smo blizu, ali ipak kući odlazimo bez ičega.

90'

Četiri minute nadoknade. Kramarić iz voleja šalje loptu u vanjski dio mreže.

86'

Sve je manje i manje vremena za izjednačenje.

84'

Ronaldo je prošao po desnoj strani i poslao povratnu loptu Semedu. Sučić je blokirao udarac i bit će korner za Portugal.

81'

Igor Matanović rešeta Portugalce, ali uvijek mu malo nedostaje. Sad ga je ubačajem našao Ivan Perišić, ali udarac je otišao malo pored gola.

80'

Sosa je centaršutom našao Matanovića koji loptu šalje ravno u Dioga Costu.

76'

MATANOVIĆ JE BIO TAKO BLIZU PRVIJENCA. JAKIĆ JE DODAO SUČIĆU KOJI GA JE NAŠAO NISKOM LOPTOM, ALI MATIN VOLEJ ODLAZI PORED GOLA.

72'

Luka Modrić je zbog prigovora dobio žuti karton.

68'

Zadnja četvrtina utakmice. Moramo navaliti po gol.

67'

Fenomenalnu loptu dobio je Pašalić i izbio na golmana, međutim lopta mu je pobjegla iza leđa.

66'

Bruno Fernandes uputio je šut iz velike daljine, ali izravno u Livakovića.

61'

Igor Matanović bilježi svoj debitantski nastup za reprezentaciju. Ušao je u igru umjesto Martina Baturine. Sretno, Mata!

59'

Kaos u obrani naših. Nuno Mendes je ostavljen sam na lijevoj strani i pucao malo iskosa, ali Livaković je na mjestu.

56'

Cristiano Ronaldo opet na djelu, ali ovog puta nije zabio. I opet mu je asistirao Nuno Mendes, ali Ćaleta-Car je blokirao njegov šut.

52'

Vitinha je opalio iz velike daljine, ali lopta odlazi preko gola.

51'

Nuno Mendes nas izluđuje večeras, nemamo ideju kako protiv njega. Centrirao je u peterac, a Ćaleta-Car koji je ušao umjesto Pongračića spasio je čisti gol.

49'

Modrić je ubacio iz kornera i našao Gvardiola koji je pucao direktno u Costu.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

45'

Poluvrijeme. 2-1 za Portugal.

45'

Jedna minuta sudačke nadoknade će se još igrati.

43'

DOBRO JEEEEEE. PEDRO NETO POGAĐA GREDU NAKON ŠTO JE OD CENTRA PROJURIO PO DESNOJ STRANI.

41'

GOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!! AUTOGOL! KRAMARIĆ JE PROJURIO PO DESNOJ STRANI I NAŠAO SOSU KOJI JE PUCAO, DALOT SKRENUO I TO JE 2-1.

41'

Leao je našao Mendesa, ali Livaković brani zicer.

40'

Jakić je unutar kaznenog prostora tražio Pašalića. Lopta je presječena i Portugal može krenuti u svoj napad.

38'

Hrvati su odigrali koji potez previše, ali udarac je upućen. Pašalić je ubacio s lijeve strane, a Jakić glavom puca pored gola.

35'

A tko će ako ne Cristiano Ronaldo. Ubacio mu je Nuno Mendes s lijeve strane, a najbolji strijelac u povijesti nogometa zabio nam je s 5-6 metara udaljenosti. Čovjek trpa kao na traci.

31'

KRAMARIĆ JE DANAS EKSTREMNO RASPOLOŽEN. JOŠ JEDAN OPASAN ŠUT ISKOSA, ALI OVAJ PUT U OKVIR GOLA I KONAČNO JE DIOGO COSTA IMAO TEŽI POSAO. ŠTETA, OSTAJE 1-0,

26'

Jako dobar udarac iskosa uputio je Kramarić, ali malo pored vratnice.

23'

Opasan šut uputio je Bruno Fernandes, ali pored gola. Preživjeli smo presing Portugalaca.

22'

Kakva fenomenalna akcija Portugalaca. Leao je petom ostavio loptu Ronaldu, ali Livaković mu je fantastično obranio zicer.

20'

Portugalci su preuzeli inicijativu. Naši ne mogu do lopte.

16'

Bombu Gvardiola uhvatio je vratar Diogo Costa. Ako ništa, počeli smo igrati.

14'

Evo konačno i naših. Luka Modrić uputio je opasat šut s 25 metara, ali pored gola. Lopta je zatresla pogrešnu stranu mreže.

12'

Opasnu kontru odigrali su Portugalci, ali Livaković je na vrijeme istrčao i izbio loptu. 

7'

Lopta je u mreži. Obrana je popucala, Bruno Fernandes je asistirao Dalotu koji zabija za vodstvo.

6'

Veliku grešku napravio je Baturina na rubu kaznenog prostora, ali Bruno Fernandes ju nije iskoristio. Fenomenalna parada Livakovića.

4'

Ispitivanje snaga na početku utakmice.

1'

Počela je utakmica.

PEPE

Velikan portugalskog nogometa nedavno je prekinuo igračku karijeru. Razvijen je transparent u njegovu čast, a on je dobio dres s brojem 141, koliko je utakmica odigrao za reprezentaciju.

SASTAV HRVATSKE

UEFA je našu formaciju nacrtala u svojevrsnih 3-4-2-1 s Pašalićem i Baturinom iza isturenog Kramarića. Modrić i Kovačić trebali bi držati sredinu terena, uz Sosu i Jakića na pozicijama krilnih bekova. U zadnjoj liniji je trojac Šutalo, Pongračić i Gvardiol uz neizostavnog Livakovića na golu. Dakle, Martin Baturina konačno je dobio priliku u prvih 11, njega komotno možemo nazvati novim licem u redovima naše reprezentacije koje je konačno dočekalo priliku za zabljesnuti na velikoj, najvećoj sceni.

SASTAVI

PORTUGAL: Diogo Costa - Dalot, Ruben Dias, Inacio, Mendes - Bernardo Silva, Fernandes, Vitinha - Pedro Neto, Ronaldo, Rafael Leao

HRVATSKA: Livaković - Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Jakić, Modrić, Kovačić, Sosa - Pašalić, Baturina - Kramarić

LJESTVICA

Ovako trenutno izgleda ljestvica naše skupine. Podsjetimo, dvije prvoplasirane momčadi ići će u četvrtfinale koje se igra u ožujku, dok će posljednjeplasirana momčad ispasti u Ligu B.

Standings provided by Sofascore
POČETAK

Poštovanje, dragi čitatelji, prijatelji i pratitelji portala Večernjeg lista. Pred nama je tekstualni prijenos dvoboja 1. kola Lige nacija u kojem Hrvatska gostuje u Lisabonu kod Portugala. Ogled na stadionu Luz prvi je za vatrene nakon Eura na kojem nisu prošli skupinu. Novo natjecanje nudi i novu priliku za neke igrače pod vodstvom Zlatka Dalića. Ostanite uz nas, pratimo i donosimo vam sve novosti i detalje oko važne utakmice za našu reprezentaciju.

Komentara 37

JO
Josip333
19:49 05.09.2024.

Sretno Vatreni.

JA
Jamesbond007
19:57 05.09.2024.

Samo me zanima koji igrači će povuci kontru. Nema nijednog brzanca u ekipi.

KA
KakoSAD
21:30 05.09.2024.

Nema ovdije vise kruha sa ovakom igrom... Treba tu dosta toga promjeniti, poceti od izbornika pa dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije