Autori: vecernji.hr, Hina
POBJEDA SPLIĆANA

Hajduk slavio u Koprivnici i pobjegao Dinamu, evo kako sada stoje stvari na ljestvici HNL-a

Koprivnica: Slaven Belupo i Hajduk susreli se u 10. kolu SuperSport HNL-a
Slavko Midzor/PIXSELL
20.10.2024. u 17:55
Splićani su maksimalno iskoristili kikseve Dinama i Rijeke te nakon pobjede u Koprivnici umaknuli na četiri boda prednosti

U susretu 10. kola Supersport HNL-a Hajduk je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 2-0 pobjegavši Rijeci i Dinamu na četiri boda prednosti. Nogometaši Hajduka uspješno su preskočili neugodno gostovanje u Koprivnici iskoristivši kikseve Rijeke i Dinama. Splićani sada imaju četiri boda plusa ispred najvećih rivala. Bio je to njihov drugi međusobni susret ove sezone, u prvom ogledu Hajduk je na Poljudu slavio sa 2-1.

Domaćin je bolje ušao u susret, u početnim minutama pucali su Ivan Ćubelić i Tomislav Božić, ali neprecizno. U sedmoj minuti Ivan Dolček je umalo iskoristio kiks gostujuće obrane, ali niti on nije bio precizan. U 14. minuti Slaven Belupo je postigao pogodak. Međutim, asistent Dolčeka je bio u zaleđu, pa je gol Moldavca Mihaila Caimacova poništen nakon VAR provjere. Dvije minute kasnije ponovo se trese mreža Hajduka. No, Splićane je ponovo spasio VAR. S lijeve strane je ubacio Alen Grgić, a zabio makedonski napadač Ilija Nestorovski koji je bio u zaleđu.

Standings provided by Sofascore

Hajduk je tek nakon pola sata igre došao do daha, prvu priliku "bijeli" su imali u 34. minuti kada je Biukov udarac zavbršio u bloku. Četiri minute kasnije Hajduk je poveo. Ivan Rakitić je ubacio iz slobodnog udarca, a Božić ispred Filipa Uremovića nespretno reagirao pogodivši vlastitu mrežu.

Korak bliže pobjedi Hajduk je stigao u 44. minuti. Ismael Diallo je pokupio loptu ispred Boseca, koji je ostao ležati na terenu. Lopta je stigla do Biuka, koji se namjestio na desnu nogu i sjajno pogodio donji kut suparničkog gola. Činilo se kako je Diallo nogom zahvatio Bosca po glavi, situaciju je provjeravao VAR presudivši kako je sve bilo regularno.

Momčad Gennara Gattusa je pobjedu mogla osigurati u 47. minuti. Rakitić je ubacio iz kornera, loptu je prenio Anthony Kalik do Zvonimir Šarlije koji je promašio sjajnu priliku.

U nastavku susreta Hajduk je umrtvio igru, domaćin je pokušavao, ali nije uspio svladati gostujućeg vratara. Najbliže golu Slaven je bio u 87. minuti kada je pucao Ivan Jelić Balta, ali je Lučić obranio.

SLAVEN BELUPO
0-2
HAJDUK
Božić 39'-ag, Biuk 44'
HNL - 10. kolo, 16.00, Gradski stadion, Koprivnica
Kraj
(Kraj)

Gotovo je u Koprivnici! Hajduk je pobijedio Slaven Belupo i pobjegao Dinamu i Rijeci na vrhu ljestvice HNL-a. Evo kako ona sada izgleda:

Standings provided by Sofascore
Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

87'

Zadnja promjena kod Slavena, umjesto Ćubelića ulazi Šakota.

85'

Kao da se čeka samo kraj dvoboja. Ne igra se ništa ozbiljno u zadnjih petnaestak minuta.

79'

Umjesto Libera kod Slavena sada ulazi Jelić Balta.

77'

Zadnja promjena kod Hajduka, umjesto Dialla ulazi Durdov.

75'

Sve je bliže pobjedi Hajduk, a to bi značilo da će Splićani pobjeći na četiri boda prednosti ispred Rijeke i Dinama.

70'

Trostruka promjena kod Hajduka. Ulazi Elez umjesto Šarlije, ulazi Rokas Pukštas umjesto Kalika, a ulazi i Dario Melnjak umjesto Biuka.

67'

Žuti karton sada je dobio Ivan Ćubelić u domaćim redovima.

65'

Uh kakav sada šut Rakitića! Pogodio je vratnicu koja se od siline šuta lako mogla i prelomiti.... Strašan šut, no u začetku akcije Biuk je bio u zaleđu pa gol ne bi vrijedio niti da je bio postignut.

62'

Ulaze Martinović i Jagušić, umjesto Caimacova i Dolčeka, promjene su to kod Slaven Belupa.

57'

Promjena kod Hajduka, umjesto Dajakua ulazi Bamba.

50'

Pokušava Slaven zaprijetiti, ali daleko su od onog tonusa domaći u kakvom su bili u početku utakmice.

47'

Sjajna prilika za Hajduk, Šarlija je promašio nemoguće. Nakon kornera Kalik je prenio loptu, a Hajdukov stoper iz neposredne blizine gola nije uspio pogoditi.

46'

Počinje drugo poluvrijeme u Koprivnici. Jedna je promjena u Slaven Belupu, u igri je Robert Murić umjesto Boseca.

Poluvrijeme
(Poluvrijeme)

Vodstvo Hajduka na poluvremenu! Božić autogolom i Biuk doveli su goste u prednost, a VAR je na početku utakmice dvaput poništavao golove domaćima.

Nadoknada
(Nadoknada)

Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

Gol
44' (Gol)

Novi gol Hajduka! Zabio je Biuk, ali gleda se start Dialla na Boseca... Izgledalo je to ružno, provjerit će to VAR-soba... Nakon pregleda VAR-sobe, gol vrijedi.

43'

Oštar udarac Ćubelića išao je u kut Lučićeve strane, ali skinuo je to vratar Hajduka.

42'

Prekršaj Uremovića nad Caimacovom, dobio je branič Hajduka javnu opomenu, a domaći će imati priliku iz slobodnog udarca.

Gol
39' (Gol)

GOOOOL! Nakon slobodnog udarca Božić je skrenuo loptu u svoju mrežu. Imao je to Sušak u rukama, ali nadmudrio ga je kapetan njegove momčadi, vodi Hajduk.

38'

Evo i prve veće intervencije domaćeg vratara Sušaka, opasno je zaprijetio Dajaku, ali bio je čuvar mreže Slaven Belupa na visini zadatka.

34'

Jedan je udarac Biuka završio u domaćem bloku, fina su to bila dodavanja Livaje i Kalika za Biuka, pogođen je Božić, a nakon brze kontre domaćih bit će i korner za Slaven.

30'

Lijepi okret Dialloa po lijevoj strani, bilo je to "za publiku", ali nije uspio ući u kazneni prostor

23'

Nestorovski je pucao iznad grede, silovito je to bilo, ali i nedovoljno precizno.

21'

Slobodan udarac imat će sada Slaven iz jako dobre pozicije, fauliran je Liber oko ruba kaznenog prostora. Nakon dva postignuta, ali i poništena gola domaćih tempo je nakratko splasnuo.

15'

Novi poništen pogodak! Nestorovski je bio u zaleđu u začetku akcije. Dva pogotka poništio je VAR Koprivničancima na početku dvoboja.

13'

Pogodak je postignut, ali zaleđe je! Opet je nepažljiv bio Lučić, ali čini se da je Dolček bio u nedopuštenoj poziciji. Na intervenciju pomoćnika gol nije priznat, nije trebalo to ni provjeravati na VAR-u.

12'

Domaći i dalje prijete, još uvijek čekamo prvu stopostotnu priliku za gol.

8'

Pritišće Slaven Belipo zadnju liniju Hajduka, iznenadili su Hajduk visokim pritiskom. Kao i protiv Dinama kada su upisali pobjedu, isto su nastavili i danas.

5'

Nova nezgoda za Hajduk. Nakon centaršuta Ćubelića Božić je pucao glavom, a Lučić je uz male poteškoće ipak ukrotio loptu.

3'

Dobra prilika za Slaven Belupo, probao je Ćubelić, no otišlo je preko gola.

Početak
POČETAK (Početak)

Utakmica je počela.

SASTAVI

Slaven: Sušak - Bosec, Božić, Kovačić, Lučić - Caimacov, Liber - Dolček, Ćubelić, Grgić - Nestorovski

Hajduk: Lučić - Hrgović, Uremović, Šarlija, Diallo - Krovinović, Rakitić - Biuk, Kalik, Dajaku - Livaja

GDJE GLEDATI

Televizijski prijenos utakmice Hajduka i Slaven Belupa možete gledati na programima HRT2 i Maxsport 1.

Komentara 42

TS
Tsunami
17:48 20.10.2024.

Strane sucu za hajduka, ne moze se ovo vise gledat, ociti faulovi jednostavno se ne sude slavenu, mislim da bi se tribali skupit i otić s utakmice

MS
masked singer
18:02 20.10.2024.

brutalna krađa kontra Slavena! 2.poništeni gol je potpuno čist, tj nije bilo zaleđa! teška sramota za HNS, suce i hajduk!

TS
Tsunami
17:35 20.10.2024.

Svaki dodir slavenova igraca svira se faul za hajduk, faul za slaven ne postoji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije