DEBAKL BIJELIH

Totalni šok na Poljudu: Hajduk ispao iz Europe! Slovaci utišali ljetnu euforiju u Splitu

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/2
15.08.2024.
u 23:05

Hajduk je bio veliki favorit, ali tu ulogu nije potvrdio. Ružomberok ih je šokirao pobjedom 1-0 i plasirao se u play-off Konferencijske lige. Odlučujuć je bio bizaran autogol Šarlije već u sedmoj minuti

Nogometaši splitskog Hajduka svoj nastup u kvalifikacijama Konferencijske lige završili su 0-1 (0-1) domaćim porazom od slovačkog Ružomberoka u uzvratnom susretu 3. pretkola.

Kako je prva utakmica prije tjedan dana u Slovačkoj završila bez pogodaka, Ružomberoku je jedan pogodak bio dovoljan za prolaz.

A taj gol nije zabio nitko od igrača Ružomberoka već je Zvonimir Šarlija u samom otvaranju dvoboja, u 5. minuti, nespretnom reakcijom zatresao vlastitu mrežu.

I u najavi utakmice bilo je naglašeno kako je Ružomberok najopasniji nakon udaraca iz kuta, a upravo nakon kornera gosti su i došli do gola. Nakon što je njihov napadač bio najviši u skoku, lopta je pala u peterac gdje je Šarlija pokušao izbiti loptu, ali ju je zahvatio na način da je ona završila u samom kutu gola.

Hajduk je do kraja prvog poluvremena stvorio nekoliko odličnih prilika, ali ni Pukštas ni Livaja niti Banda nisu znali pronaći put lopti do mreže iza Fruhwalda.

U drugom poluvremenu Ružomberok se povukao u "bunker" kojega Hajduk nije znao probiti.

Ostaje žal za ovakvim oproštajem Hajduka od Europe jer ga je u slučaju prolaska u 4. pretkolu očekivao dvoboj s armenskom Noom koja je uspjela izbaciti mnogo opasniji grčki AEK.

Komentara 46

ZA
!zagreb!
21:28 15.08.2024.

Hajdukovci prvo trebaju početi navijati za reprezentaciju hrvatske pa će krenuti nabolje.

Avatar gusjenica
gusjenica
22:07 15.08.2024.

U ovom Hajduku izgleda ništa ne valja. Natrag na Plinaru, natrag na livadu. Ja sam Dinamovac po rođenju, ali ovaj Hajduk mi opasno živce ždere. Pa jel moguće igrati ovako glupo i to dvadeset pet utakmica za redom ?

Avatar Castro
Castro
21:26 15.08.2024.

Zašto krivite trenera??? Koji je do sada uspio?? Ovo je malo dublja priča…. I ako prođu , a od srca im to želim , ništa od tog kluba ..! Nikola Kalinić vodi hajduk … sve ti je onda jasno …!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije