VELESLALOM

Kakva šteta: Filip Zubčić pao u drugoj vožnji nakon što je sjajno odradio prvu

Peking: Nakon druge vožnje veleslaloma na ZOI Zubčić zauzeo 10., a Kolega 21. mjesto
Jaki Franja/PIXSELL
27.10.2024.
u 13:58

U prvoj je bio sjajan, drugi, dok drugu nažalost nije završio.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić pao je u drugoj vožnij veleslaloma nove sezone Svjetskog kupa u austrijskom Soeldenu, dok je. prvu pobjedu u karijeri u ovoj disciplini polučio Norvežanin Alexander Steen Olsen.

Zubčić, koji je sjajnom prvom vožnjom došao do drugog mjesta i velike prilike da se bori za pobjedu na austrijskom ledenjaku. Zagrepčanin je zaostaja samo dvije stotinke sekunde za vodećim Steen Olsenom, ali je jako riskirao u drugom"laufu" i napravio pogrešku na sredini staze, te završio u snijegu.

Norvežani su pokorili Soelden jer je Olsen slavio sa 65 stotinki ispred sunarodnjaka Henrika Kristoffersona, te 66 stotinki ispred Atle Lie McGratha.Povratak je nakon jednogodišnje stanke imao i Lucas Braathen, koji sada nastupa za brazilsku, a ne norvešku reprezentaciju. Braathen je svom prezimenu dodao majčino Pinheiro, a u Soeldenu je bio izvrstan četvrti.

Nakon petogodišnje pauze vrhunskom skijanju se vratio Marcel Hirscher (35), osmerostruki ukupni pobjednik Svjetskog kupa, koji je sa startnim brojem 34 zaostao 2.29 sekundi za vodećim, ali se ipak kao 28. uvrstio u drugu vožnju, dok je nakraju zauzeo 23. mjesto. Hirscher je u Soeldenu nastupio s pozivnicom Međunarodne skijaške federacije (FIS) koju mogu dobiti samo skijaši koji su bili osvajači Velikog ili Malog kristalnog globusa te je od njihovog umirovljenja prošlo od dvije do deset godina. Hirscher, koji sada nastupa za Nizozemsku, zadovoljava oba uvjeta, a pozivnica mu je omogućila da ima bolji startni broj.

Najbolji skijaš današnjice Švicarac Marco Odermatt izletio je u prvoj vožnji. Odermattu, koji je lani u ovoj disciplini pobijedio u devet od deset utrka, ispadanje u prvoj vožnji veleslaloma nije se dogodilo od veljače 2021. i Svjetskog prvenstva  u Cortini d'Ampezzo. U Svjetskom kupu to mu se nije dogodilo od prosinca 2019. na stazi Birds of Prey u Beaver Creeku. Švicarac je pao i u drugoj vožnji finala Svjetskog kupa prošle sezone u Saalbachu,pa je ovo druga utrka zaredom bez plasmana za trostrukog uzastopnog pobjednika Svjetskog kupa.

Drugi hrvatski skijaš Istok Rodeš imao je startni broj 71, zaostao je za vodećim 5.18 sekundi i zauzeo je 62. mjesto.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Komentara 2

BR
brongostar
15:02 27.10.2024.

Što to nama treba kada nemamo snijega. Hoće li nam netko otkriti koliko nas košta to skijanje na našoj grbači. ?

Avatar patriot-2010
patriot-2010
14:15 27.10.2024.

Eto, i Zubo osvojio fritulu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije